Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

13 antwoorden
 • hier ben ik weer met nog steeds hetzelfde probleem :cry:

  de pc start niet op. Dwz hij gaat aan, maar de monitor niet. Dus hij haalt de bios niet eens.
  Nu viel mij op de de LED-jes netjes branden, echter naar een keer of 8 op de reset-knop gedrukt te hebben, begint de groene LED te knipperen waarna de pc opstart. Kan het de voeding zijn of wat anders??

  Athlon 1400, ASUS A7A 226, 256 mb pc2100, maxtor 30GB 5400, Pine Geforce 2MX 400 videokaart

  zie ook eerdere topic "pc start niet op" op pagina 5

  alvast bedankt maar weer
 • Volgende dingen nagekeken:

  -Voldoende koeling?
  -Voldoende stroom?
  -CPU niet defect?

  Dat zijn meestal de grootste oorzaken als een systeem niet booten wil ieg. Heeft hij wel ooit gedraaid? Of heeft hij het al vanaf het begin?
 • Probeer het volgende eens, koppel je PC volledig af van de netspanning (stekker der uit dus) wacht ongeveer een uur, aansluiten en starten.
  Start hij nu onmiddellijk op, dan mag je 100% zeker zijn dat de voeding de oorzaak is van deze sores.

  Eddy
 • geen idee of 1 van die onderdelen defect is. Zoals ik vermelde, start ie na een keer of 8 op de reset knop gedrukt te hebben wel op.
  En wat de koeling betreft, hij wordt wel verdomde warm, bij het opstarten al 50 C, naar een half uurtje naar een graatje of 67

  Ik zal dat afkoppelen eens proberen, kijken of ie daarna wel direkt opstart.
 • Hmm, heb je wat veranderd ofzo, die temperaturen zijn idd aan de hoge kant.
 • nee ik heb niks veranderd, alleen ooit eens de multiplier hoger gezet, maar toen ik zag dat de temp boven de 70 kwam heb ik het maar weer terug gezet.
 • start hij direct al niet op, ook al is het een ''koude'' start. dus als ie de hele dag heeft uitgestaan, en je zet hem dan aan?

  als ie het dan ook niet is, lijkt me een Temp probleem ook niet echt voor de hand liggend
 • Als je PC wel opstart dan moet je ene keer kijken naar het BIOS en naar je volt lijnen kijken..

  anders moet je eff proberen of je je geheugen kunt vervangen, dat doet bij mij ook raar af en toe..
 • yep kijk eerst of al je kaarten goed vast zitten en je gehuegen goed vast zit en je processor goed vast zit, dit wil nog weleens door gerommel in je kast los zijn gegeaan en voor problemen zorgen.
 • Mm, hij wordt iig te warm dat staat vast. Dus doe zeker wat aan je kloeling. Verder is een opstart probleem vaak bij de voeding te zoeken. Kun je niet een voeding van iemand lenen en testen?
 • heb de stekker er een aantal uren uit gehad, maar opstartprobleem blijft, alhoewel het nu toch zeker 3 keer resetten sneller ging….. :-?

  zal nu eens kijkken of er kaarten los zitten, mischien dat het helpt, aan de CPU kom ik liever niet, dan breng ik de pc wel weg.
 • Vervang de voeding maar, dat je PC nu na 3x maal op start drukken opstart wijst erop dat het vermogen te laag is.
  Zeker in combinatie met een Athlon 1.4Ghz.

  Eddy
 • Staat je geheugen ook niet te snel? Ik heb met mijn KT7A gehad dat ik cold boot probs had omdat mijn 3 memmodules op cas 2 lipen. Hoeveel modules gebruik je eigenlijk? daar kan je prob ook nog zitten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.