Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

help, computer loopt vast!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

None
24 antwoorden
 • heb onlangs alles in mijn pc laten vernieuwen, alles loopt prima behalve dat hij per avond ca 3 keer vast loopt. hier word ik niet vrolijk van. heb harde schijf nu geformatteerd en alles opnieuw geinstalleerd. probleem blijft. wie kan mij helpen????

  specs: athlon 1800+, gf 4 mx420, 512 sdram (a merk), cable.
 • Wat zijn je temperaturen?
  Spanning op 5V en 12V lijn?
  Overclockt?
  Wat voor koeler?
  Casefans?
 • temp cpu 50 gr en mb 34.

  volt ligt op 4,88 en 11, 86

  niet overclockt.

  maar nu het volgende. als ik een game speel gaat de ventilator van mijn voeding lopen als ik de systeemkast dicht doe. hou ik hem open dan wordt het dus minder warm en loopt ook de ventilator niet. dan loopt mijn comp niet vast. voeding is 300 watt. wat kan dit nu zijn?????
 • Dit wijst op iets te hoge temperatuur. Alleen is 50 graden niet verontrustend. Dat de ventilator in de voeding niet loopt, dat hoeft geen probleem te zijn, maarre heel misschien wordt toch de voeding te warm omdat de meeste ventilatoren bijna altijd wel draaien alleen op een lagere snelheid. Je zou er dan eigenlijk een ventilator tegen aan moeten plaatsen om dat te controleren. Die 4,88V lijkt laag, maar de experts hier weten wel of dat okay is.
 • 4,88 is niet te laag, tenminste als dat onder volle stress is, voor idle is het te laag.

  Als je comp stopt met vastlopen als ie open is zou ik gewoon 2 casefans oid kopen.
 • Het lijkt mij niet dat een pc compleet vast loop met een temperatuur van 50 graden het is iets te hoog maar niet om over wakker te liggen en , een daadwerkelijk zo hoge temperatuur voor vastlopers
 • Maar als je dat van te voren gaat meten en niet onder belasting kan het wel een psu probleem wezen hoor. Mijn voltage van mijn oude psu was normaal 4.83 maar onder belasting (wel geoced) trok ie het niet meer.
  De probs zijn met een nieuwe psu opgelost.
 • heb je geen "verborgen" conflicten ?
  Welke kaarten heb je allemaal in je PC.
  Daardoor kan het ook komen
 • [quote:8683e74357="Marcel de Reus"]4,88 is niet te laag, tenminste als dat onder volle stress is, voor idle is het te laag. [/quote:8683e74357] Hm, bij mijn Asus A7V266-E met Athlon XP 1700+ is de 5 volt idle 4,86V
  Als een schaakprogramma draait (rekent) blijft deze 4,86V ongewijzigd.
  Alleen als BurnK7 draait zakt deze omlaag naar 4,76V en de CPU temp gaat omhoog naar 68 graden Celsius.
  Maar de PC lijkt verder wel stabiel te werken. Géén reboots onder Windows XP. :wink:
 • Burn K7 gebruikt zo veel mogelijk CPU functies, daarom trekt die er zo hard aan. Als je schaakt oid, dan gebruik je misschien alleen de integer functies, waardoor hij veel minder gebruikt.
 • Tja, maar wat ik bedoel is dat het vastlopen van de PC van marga123 niet veroorzaakt hoeft te worden door de 5V die tussen de 4,75V en 5,25V mag liggen. :)
 • [quote:22059b1097="jolo"]Tja, maar wat ik bedoel is dat het vastlopen van de PC van marga123 niet veroorzaakt hoeft te worden door de 5V die tussen de 4,75V en 5,25V mag liggen. :)[/quote:22059b1097]

  Toch is een te lage 5V vaak wel een oorzaak. :(

  Heb jij BTW WinXP :o (jij was toch ook een penguin :P )
 • Mja, maar bij desktopgebruik moet je 5V het vaak wel houden, zoals hij zegt. Een andere oorzaak die dan vaak voorkomt is slecht geheugen.
 • [quote:fa9a3edf95="Marcel de Reus"]Heb jij BTW WinXP :o (jij was toch ook een penguin :P )[/quote:fa9a3edf95] Op mijn 80 GB harddisk staan gebroedelijk naast elkaar: Windows XP, Windows 98 SE, Windows ME (under construction), 2x SuSE, 2x Mandrake en Redhat. :) Alleen heb ik met PM7 toch nog één partitie te weinig gemaakt voor Slackware. :oops:
 • kan ook gaan geheugen liggen, ik heb eerst ook gehad, kleinste
  tik je tegen de kast ging liep ie vast. moet je x gewoon eigelijk
  alles controleren
 • heren, ben met mijn comp terug geweest naar de winkel. wat bleek, hebben ze de voeding er verkeerd ingezet zodat deze onvoldoende gekoeld werd. hierdoor ging hij loeien en liep hij vast. heb er ook nog een extra fan bij laten zetten. cpu (amd 1800+) 45 graden in stress position. heb nu net 3 uur batlefield online gespeeld en geen centje pijn. wat vinden jullie trouwens van unreal 2003????????
 • [quote:6b0607bc8c="marga123"]heren, ben met mijn comp terug geweest naar de winkel. wat bleek, hebben ze de voeding er verkeerd ingezet zodat deze onvoldoende gekoeld werd. hierdoor ging hij loeien en liep hij vast. heb er ook nog een extra fan bij laten zetten. cpu (amd 1800+) 45 graden in stress position. heb nu net 3 uur batlefield online gespeeld en geen centje pijn. wat vinden jullie trouwens van unreal 2003????????[/quote:6b0607bc8c]

  VET!!!!

  Er is een Linux client dus ik ben helemaal happy :P
  De game is erg kewl. Ik heb alleen een prob op 1600x1200 omdat dat meer is dan mijn desktop res gaat hij mijn scherm uit, moet nog ff uitzoeken hoe dat te fixen en hoe ik anisio forceer aangezien ik toch wel preformence over heb denk ik, omdat ze high detail niet hebben vrijgegeven.
 • [quote:ec3659c3dd="marga123"]heren, ben met mijn comp terug geweest naar de winkel. wat bleek, hebben ze de voeding er verkeerd ingezet zodat deze onvoldoende gekoeld werd[/quote:ec3659c3dd]


  Voeding er verkeerd ingezet???????????

  Vertel mij hoe je dat voor elkaar krijg!!!!!!!!!!!!!!
 • [quote:fd36af7030="spiderned"][quote:fd36af7030="marga123"]heren, ben met mijn comp terug geweest naar de winkel. wat bleek, hebben ze de voeding er verkeerd ingezet zodat deze onvoldoende gekoeld werd[/quote:fd36af7030]


  Voeding er verkeerd ingezet???????????

  Vertel mij hoe je dat voor elkaar krijg!!!!!!!!!!!!!![/quote:fd36af7030]

  Misschien met da fan tegen de zijwand aan oid ;)
 • [quote:2be87343b1="Marcel de Reus"][quote:2be87343b1="spiderned"][quote:2be87343b1="marga123"]heren, ben met mijn comp terug geweest naar de winkel. wat bleek, hebben ze de voeding er verkeerd ingezet zodat deze onvoldoende gekoeld werd[/quote:2be87343b1]


  Voeding er verkeerd ingezet???????????

  Vertel mij hoe je dat voor elkaar krijg!!!!!!!!!!!!!![/quote:2be87343b1]

  Misschien met da fan tegen de zijwand aan oid ;)[/quote:2be87343b1]

  Dat kan niet; zo'n voeding kan er maar op 1 manier in !!!!!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.