Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Verdwenen partitie terug halen

None
30 antwoorden
 • Nadat ik vorige week UT2003 had geinstalleerd wilde m'n pc de volgende dag niet meer opstarten. Dus ik naar de technische dienst en daar zeiden ze dat de partitie D: kwijt was. DAn kun je natuurlijk 2 dingen doen: 1 de hele zooi formatteren en installeren, 2 Partitie terug halen. Ik heb dus gekozen voor de 2de optie omdat m'n levenswerk op de verdwenen partitie staat (ik heb geen backup gemaakt :oops: ) Ze zijn nou al een week bezig, de rekening staat intussen op 300 euro en ze weten niet ofdat het gaat lukken. Is er iemand die hier ervaring mee heeft of een goeie truc weet om zo'n partitie terug te halen? Vast bedankt! :D
 • Ik zou het zelf niet weten, maar 300 euro :o
  Wat is jouw levenswerk precies?
  Kon het niet gewoon met Partition Magic?
 • Ik heb er eigenlijk geen verstand van, maar als het nou niet lukt wil ik toch nog verder gaan kijken ofdat er iemand is die daar gespcialiseerd in is. Er staat namelijk 11 jaar aan zelf geproduceerde muziek op en die wil ik nog niet voor een miljoen kwijt dus…..
 • [quote:951aec2632="Bockempiep"]Ik heb er eigenlijk geen verstand van, maar als het nou niet lukt wil ik toch nog verder gaan kijken ofdat er iemand is die daar gespcialiseerd in is. Er staat namelijk 11 jaar aan zelf geproduceerde muziek op en die wil ik nog niet voor een miljoen kwijt dus…..[/quote:951aec2632]

  OK TIP TIP TIP TIP

  Schijnbaar ben je vies van backuppen ;)
  Dus wees verstandig en als je data terug is maak een RAID 1 config. Dan heb je er een 2e schijf in die alles exact kopierd wat naar de eerste schijf wordt geschreven.
  Gaat er 1 flippen heb je altijd de andere nog.
  Het kan BTW wel hoor, data terug vissen. Je kunt zelfs met moeite gewiste data tevoorschijn toveren. Daarom wordt alle HD's van de Amerikaanse overheid ook verbrand als ze afgeschreven zijn.
 • Welke OS draai je?
 • Ja ik zal voortaan elke week een backup op cd fikke ofzo. Wat is een RAID 1 config precies? Moet je er dan gewoon een 2de schijf naast hangen en dan iets instellen zodat hij de eerste schijf na-aapt? Word m'n pc dan niet langzamer? En wie kan dat, al die data terug halen? Bedankt vvor je info :)
 • [quote:532990d0a4="Bockempiep"]Ja ik zal voortaan elke week een backup op cd fikke ofzo. Wat is een RAID 1 config precies? Moet je er dan gewoon een 2de schijf naast hangen en dan iets instellen zodat hij de eerste schijf na-aapt? Word m'n pc dan niet langzamer? En wie kan dat, al die data terug halen? Bedankt vvor je info :)[/quote:532990d0a4]

  Idd die aapt hem dan na :P
  Maar je moet wel een RAID controller hebben anders gaat dat niet. Hij wordt er BTW juist sneller van, tenminste schrijven gaat iets langzamer maar lezen gaat weer sneller.
  Wie die data terug kan halen zou ik niet weten, het waren voornamelijk freaks die dat deden dacht ik, om andermans levenswerk te kunnen lezen ;) (ze proberen meestal belangrijke info te achterhalen)
 • Ik durf het bijna niet te zeggen maar ik draaide WinME. Daar komt dus Win98 voor in de plaats, want WinXP zuigt.

  Ok maar, hoe en wat is een RAID controller en waar moet dat ding komen?
 • [quote:578aa0f7d3="Bockempiep"]Ik durf het bijna niet te zeggen maar ik draaide WinME. Daar komt dus Win98 voor in de plaats, want WinXP zuigt.

  Ok maar, hoe en wat is een RAID controller en waar moet dat ding komen?[/quote:578aa0f7d3]

  Dat stop je in een PCI controller, vaak kun je bTW net zo goed een nieuw mobo met onboard RAID kopen aangezien die losse kaarten erg duur zijn.
 • Ow ja, dan fik ik toch liever elke week een cdtje tot dat het tijd is voor een nieuwe mobo. Ik ga nog ff afwachten wat ze er van bakken en anders hoor je het nog :D
 • Misschien heb je iets aan het programma File Recovery Tree. Daarmee kun je volgens mij bestanden terughalen, zelfs als de partities zijn verdwenen.
 • Ikzelf heb veel gehad aan Ranish partition manager.

  probeer de schijf eens als 2de in een systeem te hangen.
  (dan ziet hij de bootblock nl niet)
 • Je geeft niet aan wat voor een file systeem er op staat. Als er FAT32 op staat, dan kun je met een bootflop starten en kijken of je de D-schijf alsnog kunt zien. Start anders FDISK eens op en maak de partitie active en kijk wat die dan doet. Je zou niets kwijt mogen raken omdat we niets aan de inhoud van de schijf veranderen. Je kunt hem inderdaad ook eens als slave in een andere machine hangen. Wat hebben ze zoal geprobeerd voor die 300 keiharde euros.

  :evil:
 • ik vind het zo typisch, dat wij met z'n allen toch veel ideeen hebben voor eventuele oplossingen en dat zo'n bedrijf voor 300 Euro nog geen steek verder is ?.
 • Wel eens gehoord van GetDataBack zie onderstaande link kost veel minder dan 300 euro en je mag het eerst een stukje gratis proberen.
  Werkt ook onder Win 9.X/Me/NT/2000/XP en is in staat verloren gegane partities te herstellen zowel FAT als NTFS http://www.runtime.org/gdb.htm en het werkt echt, wel eerst bepalen of je de FAT of de NTFS versie moet hebben. :wink:
 • 328 euro's en het is NIET gelukt :cry: Ze hebben er ook nog een 1 of andere specialist bij gehaald die met allerlei software alles geprobeerd heeft, zegge ze. Nou heb ik 'm weer terug en ik ga morge zelf die GetDataBack uitproberen.

  Het zit dus zo:

  C:\ = 20GB (staat alleen WindowsME op)
  D:\ = 20GB (staat alle overige data op)

  Het probleem is dus dat heel de computer alleen C:\ ziet en de hele 20Gig van D:\ niet. Dus als de computer al niet weet waar 'ie moet kijke hoe kun je dan data terug hale? :roll:

  Kent er niet iemand een "geflipte_computer_hacker_freak" die als hobby HD's uitpluizen heeft? :D
 • Ik heb ongeveer zoiets gehad, ik heb toen Ranish partitiemanager gebruikt.

  Die heeft toen de fat of wat dan ook hersteld waarna ik alles behalve c weer kon lezen.

  (d tm j) c was toch alleen voor Windows, dus daar had ik mazzel mee.

  M'n vakantiefoto's van Amerika stonden er op en ik had daar toen (nog steeds) geen backup van gemaakt. Dat was zoals bij de meesten denk ik, een beetje gemakszucht. Nou dat was me bijna duur komen te staan.
 • Mmmm, dat is mischien wel een goed idee ja. Maar dat doe ik morge wel want ik zit nu op m'n werk dus….. En kun je Ranish ergens downloaden ofzo? Bedankt heej :D
 • Met winXP was het mij zo gelukt…, elke keer als ik linux er af gooi moet ik die partitie ook weer terug vinden.
 • http://www.ranish.com/part/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.