Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Heeft er iemand advies?

47 antwoorden
 • Wat zijn je precieze eisen aan je nieuwe moederbord? Wil je later nog een nieuwe cpu (een athlon xp) gaan kopen? Goede moederborden voor een Athlon met ondersteuning voor dddr333 (pc2700) geheugen zijn: De Epox 8K3A(+) / 8K5A2+ / EP-8K5A3+. Soltek SL-75DRV5 De Gigabyte GA-7VRXP Deze borden zijn vooral een goede keus als je later nog wilt ugraden. Zorg ook voor goed pc2700 geheugen (bijvoorbeeld van Samsung) wat ook op cas2 kan lopen. Wil je een goedkopere oplossing, dan moet je in de richting van de ECS borden zoeken. [quote:14229d008d="Eddy X"] ECSK7S5AL http://www.ecs.com.tw/products/k7s5a.htm Spotgoedkoop Stabiel Goed voor games Tussenoplossing; je hebt nog SDRAM, geen DDRAM, je wil snelle AMD CPU's gebruiken, en later overgaan naar DDRAM. DOEN Eddy [/quote:14229d008d] Kijk eens op www.tweakers.net/pricewatch
 • Ik wil mijn cpu (amd athlon thunderbird) wel houden, ik ga hem wel overklokken. Over een tijdje wil ik misschien een athlon xp aanschaffen.
 • // Ken ik jouw?? Kom jij uit oirlo?? Wil je je geheugen dat je nu hebt ook nog houden en wat voor mem heb je?? Ik heb zelf een MSI gepakt toen. Deze zijn (volgens mij) goed in overclocken (al heb ik zelf op dit moment een probleempje mee) en ze hebben meestal nog aardig wat accessoires. (USB2.0, 5.1 geluid) Deze zijn wel iets duurder. Samsung geheugen is zeer aan te raden. Deze lopen perfect op CAS2.
 • Ik zou niet een msi aanschaffen maar als hij wel oc'en zoals Soepkip schreef een Epox 8k3a bijvoorbeeld. Wil hij bijzondere dingen als raid,usb 2.0 erop hebben dan zijn er nog steeds betere borden dan msi.
 • Yup, zoals de EP-8K3A+ die ik erin heb hangen (rev. 1.2). Heeft zelfs onboard 5.1 geluid! Prima ding 8)
 • Epox 8K3A of Epox 8K5A3+ -heb ik zelf ook en ben er erg tevreden over -supporten ook de nieuwere AXP's met de T-bred core -OC'en erg goed -zijn erg stabiel -niet duur
 • Wat vinden jullie van dit mobo de asus a7v8x?
 • Als je geld over hebt voor een Asus kan je beter een Epox nemen. Asus bied wel kwaliteit, maar voor een erg hoge prijs. Daarnaast heeft Asus veel minder overclock features dan bv. een Epox.
 • [quote:e78ccdecfe="Oeldere"]Wat vinden jullie van dit mobo de asus a7v8x?[/quote:e78ccdecfe] Dat is een erg mooi bord met een KT400 chipset en daardoor veel goede features, maar OC'en en Asus? Forget it. Bord is BTW veel te duur en zit net als zin voorgangers volgepropt met jumpers en dipswitches wat erg irri is. Epox heeft ook een KT400 bord gelanceerd met eveneens goede features maar veel goedkoper en Epox kennende beter te OC'en. Heb overigens nog geen review van dat bord gezien dus daar moet je ff voor googlen.
 • Daar ben ik het mee eens. Ik vind Asus ook vrij duur en dat ze irri veel jumpers hebbe heb ik ook al gezien. Ik ben het met de rest eens, EPOX is goed en niet duur.
 • Wat vinden jullie van de Gigabit GA-7VAXP?
 • Ik weet niet in hoever Gigabyte mobo's over te clocken zijn maar dit mobo ziet er zo niet slecht uit. (mooi kleurtje :P ) Kt4 chipset en AGP8, Raid, alles erop en eraan.
 • Ik zou als ik jou was voor een Epox gaan, veel mogelijkheden (al dan niet alle) voor een mooie prijs... Ik zou alleen niet kiezen voor de 8k5a3+ want aan 4 RAID heb je niks, 2 is meer dan zat (dus zou ik gaan voor de 8k5a2+) Zit bijna alles op, eigenlijk alleen geen AGP8x... KT400 zou ik links laten liggen want dat is niet de toekomst. Je leest weinig goeie dingen over die 400 (er is geen 400DDR geheugen support want standaard is niet bekend). Ook zijn alle KT400 mobo's tot nu toe langzamer dan hun kt333 collega's. KT333 kun je gewoon een hele poos mee vooruit, misschien zou je nog kunnen wachten op de kt333 met agp8x support (schijnen eraan te komen) maar agp8x is ook nog niet veel op het moment (las laatst weer dat de kaarten totaal nog niet overweg konden met 8x)... Als je geld wilt besparen kun je ook nog kiezen voor de epox 8k3a+ Ligt er ook aan of je RAID wilt hebben (voor alle socket a borden kijk [url=http://www.epox.nl/english/products/motherboard/a.htm]hier[/url]... SUCCES :)
 • AGPx8 moet je je sowieso niet op blindstaren. Buiten dat de Xabre 400 van sis en de Radeon 9700 van Ati ondanks officieele AGPX8 specs slecht met AGPX8 werken zal AGPx8 geen merkbare winst opleveren boven agpx4 AGPx8 is meer hype dan nuttig
 • Ik vraag me eigenlijk af of een KT333 bord geschikt zal zijn voor de toekomstige thouroughbreads en bartons met 166 FSB???
 • Dat er nu kaarten zijn die AGP8x niet (fatsoendelijk) ondersteunen kan ik snappen (aangezien het nog maar net uit is) maar is het niet beter om met AGP8 een beetje toekomst gericht te zijn. Ik denk dat de KT333 goed overweg zal kunne met de nieuwere CPU gen van AMD. De KT266A kan toch ook nog steeds goed overweg met de nieuwste Athlon XP?? Kt400 zou ik idd ook nog niet pakke. Heb eens gekeken en het bleek dat er maar weinig keuze is tussen geheugen merken. Ik zou nog steeds voor de EPOX gaan :P
 • [quote:e6ed08486b="De Geest Van Oirlo"]Dat er nu kaarten zijn die AGP8x niet (fatsoendelijk) ondersteunen kan ik snappen (aangezien het nog maar net uit is) maar is het niet beter om met AGP8 een beetje toekomst gericht te zijn. Ik denk dat de KT333 goed overweg zal kunne met de nieuwere CPU gen van AMD. De KT266A kan toch ook nog steeds goed overweg met de nieuwste Athlon XP?? Kt400 zou ik idd ook nog niet pakke. Heb eens gekeken en het bleek dat er maar weinig keuze is tussen geheugen merken. Ik zou nog steeds voor de EPOX gaan :P[/quote:e6ed08486b] Ook in de toekomst zal de snelheids winst tussen AGP 4 en AGP 8x nihil zijn. Net als tussen 2x en 4x. Ik denk dat de KT400 wel degelijk interresant zijn vanwege Serial ATA dat ze met zich meebrengen.
 • winst van AGPx4 op AGPx1 is al niehiel. zelfde geld voor AGPx8 AGPx8 is een hype. leuk als je videokaart en mobo het ondersteunen en als het stabiel draaid maar je merkt er niets van. zeker niet met die snelle monsters als de Radeon 9700pro en de NV30. AGPx8 is leuk voor laptops met een videokaart die zijn geheuhgen shared met het intern geheugen en moederborden met geinteregeerde videokaarten. daar heb je er zeker wel winst aan. op zich is de KT400 geen verkeerde keuze. de moederborden die ik in testen heb gezien hebben veel smakelijke features. zoals marcel al zegt, Sata en dergelijke. overigens is de KT400 met DDR333 cas 2 sneller dan een KT333 met DDR333 cas 2. Met DDR400 erin word de chipset echer om een of andere vage reden langzamer. dus een KT400 plank met PC2700/DDR333 cop cas 2 is zeker wel aan te raden.
 • Wat voor een soort geheugen kan ik het beste erbij nemen? En van welk merk dan?
 • Ik wil een nieuw moederbord gaan kopen. Ik heb een AMD thunderbird (socket A). IK wil een goede hebben (met ddr geheugen en waar ik makkelijk mijn cpu kan overklokken) voor een redelijke prijs, heeft iemand een advies?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.