Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

[Overklok] Ineens niet meer stabiel?!?!

Anoniem
None
96 antwoorden
 • Ik heb sinds 2 maanden mijn nieuwe systeem met P4a 1600@2911 Mhz (182Mhz FSB), dit heeft nu zeker 2 maanden zo gedraaid.. Gister had ik ff mijn harde schijf geformateerd en 3dmark2001se gedraaid (score was flink hoger geworden).. maar aan het eind van de middag kreeg ik steeds blauwe schermen in Win XP als ik 3dmark2001 opstarte..

  Ik heb dus mijn pc weer geformateerd drivers voor de videokaart geïnstalleerd, 3dmark er weer op.. maar weer blauwe schermen :x
  Toen het bios maar ff op default (cpu wel gewoon op 182 Mhz FSB), maar ook dat hielp niet.. toen de processor maar ff op 175 Mhz FSB laten lopen, toen was het allemaal wel goed.. Maar hoe kan het nou dat hij eerst maanden goed op 2911 Mhz loopt en nu ineens niet meer :( Ik heb de kast niet open gehad (kan dus nix met de 'voltage mod' gebeurd zijn)..

  Iemand enig idee hoe dit komt? Temp kan het ook niet zijn.. komt niet boven de 45 graden.. :-?
 • lees dit maar eens: http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=70944
 • Je hoort wel vaker dat een cpu na een tijdje minder ver over te klokken is dat is bij mij ook een keer zo geweest. ik denk dat komt door de slijtage die je krijgt als je zo'n CPU zo ver overklokt. (dit blijft een persoonlijke hypothese!)
 • Jouw Pentium 4 is een Williamette als ik het goed begrijp. (0.18 micron) Hoe kom jij dan in zo enorm ver (2911 MHz). 8) Wat voor koeling gebruik jij dan?
 • omdat jij het verkeerd begrijpt. hij heeft een 130nm Northwood. die kunnen wel zover komen zoals je ziet.
  er worden ook 1,6 en 1,8 ghz 130nm northwoods gemaakt.

  als het een willamette core was geweest was ie hij niet eens over de 1800mhz gekomen.
 • Zoals je aan de link van marcel ziet heb ik hetzelfde probleem. Ik denk alleen niet (zoals Red Dragon) dat het aan slijtage ligt.
 • [quote:b4a6638518="De Geest Van Oirlo"]Zoals je aan de link van marcel ziet heb ik hetzelfde probleem. Ik denk alleen niet (zoals Red Dragon) dat het aan slijtage ligt.[/quote:b4a6638518]

  Ik heb ook dat probleem en ik denk wel dat RD gelijk heeft. Het was echt van de 1 op de andere dag bij mij :(
 • Tja… maar waarom laten jullie hem allemaal op zo'n hoge voltage + FSB staan? Je merkt er toch bijna geen reed van en dingen slijten veel eerder. Het is wel leuk om even te kijken hoe ver hij kan en om dan even een hoge score in 3Dmark2001SE te halen, maar daarna zou ik hem dus gewoon weer een stukkie terug-klokken. Ik heb nu ook gewoon mijn CPU op z'n normale speed draaien en ik had alleen geOC'ed voor mijn 3Dmark2001SE …
 • Intel gaat binnenkort toch een 3.06 GHz versie uitbrengen? Northwood of heb ik dat mis. Dan zou je alle Northwoods toch naar 3.06 GHz kunnen OC'en… Of zijn er in de tussentijd nog meer verbeteringen gemaakt?
 • De northwood gaat mee tot een snelheid van 3.5GHz+. Maar dat haal je niet zo snel! :) En er zijn wel eens OC's gehaald van 4GHz met de northwood, maar staar je daar niet op blind.
 • De 3,06 ghz zitten een aantal aanpassingen aan zoals Hyper Threading. hij heeft zelfs een neiuw logo (niet dat dat boeit)

  maar die 3,06 ghz kan nog wel verder worden overgeklokt schat ik.

  //Kajusta

  Ik draai dus ook nooit meer op de max wat me systeem aankan. alleen in 3dmark2001se maar verder niet. ik wil niet meer hebben dat me systeem het ineens niet meer kan zoals ik al eerder heb gehad en 2Fast en Marcel kenelijk ook.
 • [quote:221adcd96b="kajutsa"]Tja… maar waarom laten jullie hem allemaal op zo'n hoge voltage + FSB staan? Je merkt er toch bijna geen reed van en dingen slijten veel eerder. Het is wel leuk om even te kijken hoe ver hij kan en om dan even een hoge score in 3Dmark2001SE te halen, maar daarna zou ik hem dus gewoon weer een stukkie terug-klokken. Ik heb nu ook gewoon mijn CPU op z'n normale speed draaien en ik had alleen geOC'ed voor mijn 3Dmark2001SE …[/quote:221adcd96b]

  Ik heb hem ook normaal draaien, voor mij geen OC meer, kost alleen een hoop geld en tijd en je wint er nix mee :(
  Northwood gaat tot 3.5ghz mee? Zegt Intel dat of is het een rumour? Anders gaan ze die core wel behoorlijk melken :( Die 4ghz OC's zijn op stikstof BTW, dat draait tot de stikstof op is en daarna kan alles zo de prullebak in.
 • Wat ik heb begrepen van de najaar IDF2002 gaan ze niet veel verder dan 3,2 ghz en daarna over op de 90nm Prescot core. maar ja. daar kan ik ook naast zitten.

  maar ik verwacht geen 4ghz Northwood iig.
 • nee… ik bedoelde dat je wel 3,5Ghz zou kunnen halen eventueel als je een hele fanatieke overklokker bent! Volgens mij zou de northwood reeks ook ergens stoppen bij de 3,2GHz.
 • ja als Intel dan de Northwood al tot 2.8 GHz heeft uitgebracht zonderer er veranderingen in te brengen dan verwacht je toch dat hij voor een lange termijn de 2911 MHz moet kunnen halen toch? Zeker als Intel een 3.06 en hogere versies wil uitbrengen.
 • [quote:d1f2c30695="microchip"]ja als Intel dan de Northwood al tot 2.8 GHz heeft uitgebracht zonderer er veranderingen in te brengen dan verwacht je toch dat hij voor een lange termijn de 2911 MHz moet kunnen halen toch? Zeker als Intel een 3.06 en hogere versies wil uitbrengen.[/quote:d1f2c30695]

  dat is dus niet helemaal waar. de Northwood is wel veranderd namelijk voor de 2,6 en 2,8ghz

  zie hier de verschillen

  http://www.anandtech.com/cpu/showdoc.html?i=1690&p=2
 • [quote:b0575ccc78="Red Dragon"][quote:b0575ccc78="microchip"]ja als Intel dan de Northwood al tot 2.8 GHz heeft uitgebracht zonderer er veranderingen in te brengen dan verwacht je toch dat hij voor een lange termijn de 2911 MHz moet kunnen halen toch? Zeker als Intel een 3.06 en hogere versies wil uitbrengen.[/quote:b0575ccc78]

  dat is dus niet helemaal waar. de Northwood is wel veranderd namelijk voor de 2,6 en 2,8ghz

  zie hier de verschillen

  http://www.anandtech.com/cpu/showdoc.html?i=1690&p=2[/quote:b0575ccc78]

  en later is de nieuwe core revisie ook in de oudere modellen doorgevoerd waardoor een 1.6ghz tot 2.9ghz kan OC'en :o
 • Klopt.. echter is deze revisie nog niet uit :)
  deze revisie komt tegelijk met de 2,6 en 2,8 ghz op de markt en volgens mij kan je die net zo goed kopen als de AXP 2600+
 • Het kan ook nog aan je geheugen liggen.

  Had ik dus, vanaf januari liep hij op cas 2 en 1T, maar de laatste tijd ook steeds hangers e.d. geheugen getest met memtest86 (oid) en wat bleek, die 1T kon hij niet meer aan. fsb van 133 en 1T aan gaf al fouten.
  fsb van 147 en alles snel maar 2T ging foutloos. Dus geheugen op 2T getimed en alles gaat weer als een speer. (dus wel cas 2 en 252 en 4way, etc)

  Oh en ik zou Noud gewoon maar ff mailen met je vragen.
 • [quote:a5bcfc9da4="hjs"]Het kan ook nog aan je geheugen liggen.

  Had ik dus, vanaf januari liep hij op cas 2 en 1T, maar de laatste tijd ook steeds hangers e.d. geheugen getest met memtest86 (oid) en wat bleek, die 1T kon hij niet meer aan. fsb van 133 en 1T aan gaf al fouten.
  fsb van 147 en alles snel maar 2T ging foutloos. Dus geheugen op 2T getimed en alles gaat weer als een speer. (dus wel cas 2 en 252 en 4way, etc)

  Oh en ik zou Noud gewoon maar ff mailen met je vragen.[/quote:a5bcfc9da4]

  Net ff bios op default gezet.. en nu lijkt alles wel weer goed te gaan, kreeg wel met gta3 zo'n memory acces error.. maar dat kan ook aan het spel liggen.

  Ik heb de cooler ff op high gezet (op low werd hij stressed 47,5 graden, maar eigenlijk moet dat ook geen prob zijn toch?)..
  Ik heb Noud net ff gemaild, kijken wat hij er van zegt!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.