Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

ps2 poortje kapot?

Hans.Vosman
12 antwoorden
 • Sinds kort doet het ps2 poortje van de pc van mijn broer niets meer. Het probleem is geleidelijk ontstaan. Soms deed het toetsenbord het wel , maar kapte er dan weer later mee. Andere toetsenborden doen het ook niet meer. Geen van de toetsenborden komt meer door de bios-test heen. Een USB toetsenbord bood uitkomst. Kan het zijn dat het ps2 poortje stuk is?
 • Ja dat lijkt mij wel het logischte in dit geval.
 • zit je keyboard wel in de goede poort.
  atx back panel.
  keyboard er boven mouse.
  dan usb.
  dan com1 dan parallel dan com2.
  line out line in mic daar boven midi/joystick
 • [quote:36d9ab3f76="bigstaal"]Sinds kort doet het ps2 poortje van de pc van mijn broer niets meer. Het probleem is geleidelijk ontstaan. Soms deed het toetsenbord het wel , maar kapte er dan weer later mee. Andere toetsenborden doen het ook niet meer. Geen van de toetsenborden komt meer door de bios-test heen. Een USB toetsenbord bood uitkomst. Kan het zijn dat het ps2 poortje stuk is?[/quote:36d9ab3f76]
  Kijk voor de zekerheid ff naar de pennetjes op de stekker.
  Ik had dat met een muis die het ineens niet meer deed, bleek er een pennetje niet goed te zitten, wat verbogen nadat ik hem er uit had gehad. (ja hoe kan dat nou)
 • De muis zat op de goede plek. Het probleem is onstaan nadat de comp van mijn broer besmet was geraakt met een wormvirus. Maar het lijkt me sterk dat zo'n virus daar iets mee te maken heeft. Ik zal even de pennetjes nakijken.

  Bedankt voor alle advies.
 • [quote:7f50d02742="bigstaal"]De muis zat op de goede plek. Het probleem is onstaan nadat de comp van mijn broer besmet was geraakt met een wormvirus. Maar het lijkt me sterk dat zo'n virus daar iets mee te maken heeft. Ik zal even de pennetjes nakijken.

  Bedankt voor alle advies.[/quote:7f50d02742]
  Het lijkt mij ook sterk dat een virus pennetjes gaat verbuigen maar het kan net een samenloop zijn.
 • [quote:47d7173858="bigstaal"]De muis zat op de goede plek. Het probleem is onstaan nadat de comp van mijn broer besmet was geraakt met een wormvirus. Maar het lijkt me sterk dat zo'n virus daar iets mee te maken heeft. Ik zal even de pennetjes nakijken.

  Bedankt voor alle advies.[/quote:47d7173858]

  Dat kan er wel mee te maken hebben. Kun je niet even een clean install doen? Alles eraf en opnieuw installeren?
 • Eens met Marcel, format c: en windows er opnieuw opzetten.

  Als je zeker wilt weten of ie aan de hardware ligt, pak een Win9x bootflop, als je daarna kan tikken dan is je toetsenboerd goed, als je de mouse driver hebt geladen en hij vindt de muis dan is de muis ook goed.
  Vindt ie de muis niet dan een andere muis erop en proberen.
  Vindt ie die ook niet dan zou je PS-muis aansluiting kaduuk kunnen zijn (hoeft niet door de virus te komen, gewoon toeval volgens Murphy)
  In dat geval een USB muis gebruiken.
 • [quote:a2ffabe40a="bajnok"]Het lijkt mij ook sterk dat een virus pennetjes gaat verbuigen maar het kan net een samenloop zijn.[/quote:a2ffabe40a] Mee eens. Maarre computer gebruikers lukt dat soms zomaar. Eén van mijn cursisten lukte dat in minder dan 10 seconden. De boel was nog net recht te buigen. Ik sluit de muizen dus gewoon weer zelf aan. Als iets niet makkelijk gaat dan zit er meestal toch iets verkeerd. Die pluggen zou ik dus wel controleren.
  Zelf heb ik wel meegemaakt dat PS/2 poorten beschadigd zijn geraakt. Oorzaak was een kortsluiting in een muis waardoor de +5V spanningsloos werd door verbrande printbaan op het moederbord. Iets dergelijk is dus wel te repareren als je weet waarmee je bezig bent. Helaas was de gebruiker niet zo ervaren. Toen de muis niet werkte, heeft die het toetsenbord en de muis maar verwisseld :roll:. Tja, beide poorten dus defect :(.
 • Ik heb C: geformateerd, maar het probleem blijft. het toetsenbord komt niet door de bios test. Het poortje kan beschadigt zijn, maar het vreemde is dat een paar dagen geleden het ps2 poortje af en toe nog werkte. Met kortsluiting zou dit volgens mij onmogelijk kunnen. Nu is het wel einde verhaal lijkt het.
 • [quote:2fdfc750d8="bigstaal"]het toetsenbord komt niet door de bios test. Het poortje kan beschadigt zijn, maar het vreemde is dat een paar dagen geleden het ps2 poortje af en toe nog werkte. Met kortsluiting zou dit volgens mij onmogelijk kunnen. Nu is het wel einde verhaal lijkt het.[/quote:2fdfc750d8] Lijkt er wel op. Hoewel het af en toe werken niet alles zegt. Het ligt er gewoon aan wat er precies kapot of beschadigd is. Maarre, die 5 volt kun je gewoon meten, dus echt giswerk is het in dat geval niet.
 • [quote:2aa8682047]Lijkt er wel op. Hoewel het af en toe werken niet alles zegt. Het ligt er gewoon aan wat er precies kapot of beschadigd is. Maarre, die 5 volt kun je gewoon meten, dus echt giswerk is het in dat geval niet.[/quote:2aa8682047]

  welke pinnetjes moet je doormeten?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.