Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Computer kan alleen aan als de reset knop ingedrukt wordt

Marcel de Reus
21 antwoorden
  • Zojuist een nieuw moederbord (p4b533) in gebruik genomen (met bbh kast). De stekkertjes van de knopjes en lampjes zitten exact zoals in het boekje, maar als ik de pc aan druk dan gaat alles een seconde draaien maar daarna is het weer uit. Als ik dan de reset knop ingedrukt hou werkt het wel?????? Ligt dat dan toch ergens in de stekkertjes (1001 mogelijkheden gebrobeerd in volgorden en manieren) of kan het ook iets anders zijn.
  • Probeer de stekkertjes van het power en het reset knopje eens om te wisselen.
  • Ja heb ik gedaan, had 1002 keer moeten proberen :roll: want ze zaten niet zoals het hoorde. Maar ik ben er nog niet…….de voeding draait, hd ook cpu fan ook, ik hoor geen beep(s) maar ik mijn monitor blijft een zwart beeld geven…..

    ja hij staat aangesloten en staat ook aan……kan me voorstellen dat daaraan getwijfeld wordt :oops: :oops:
  • hmmm, in dat geval vrees ik dat deze nogal redelijk stuk is :-?
  • Soms nodig om Bios op moederbord te resetten. Dat gaat meestal via een jumper op het moederbord. En anders tja … Dit gebeurt soms ook als een IDE kabel verkeerd is aangesloten. Gooi dus alle kabels los, begin het minimum.
  • [quote:2aa6a572b5="Fellini"]Ja heb ik gedaan, had 1002 keer moeten proberen :roll: want ze zaten niet zoals het hoorde. Maar ik ben er nog niet…….de voeding draait, hd ook cpu fan ook, ik hoor geen beep(s) maar ik mijn monitor blijft een zwart beeld geven…..

    ja hij staat aangesloten en staat ook aan……kan me voorstellen dat daaraan getwijfeld wordt :oops: :oops:[/quote:2aa6a572b5]

    beeps zouden er iig moeten zijn.
    Zit je luidspreker stekker wel goed? (ook zo'n stekkertje op het mobo)
  • Oh ja, nog iets, vertrouw niet volledig op de handleiding. De informatie op het moederbord kan correcter zijn. Deze ervaring had ik met mijn ECS K7S5A versie 3 moederbord. De handleiding van versie 1 was op dat punt wel correct. Staat tegenover om geen gekke dingen te doen. Zomaar 2 contacten met elkaar verbinden is niet geheel zonder risico.
  • [quote:8ece400625="Fellini"]Ja heb ik gedaan, had 1002 keer moeten proberen :roll: want ze zaten niet zoals het hoorde. Maar ik ben er nog niet…….de voeding draait, hd ook cpu fan ook, ik hoor geen beep(s) maar ik mijn monitor blijft een zwart beeld geven…..

    ja hij staat aangesloten en staat ook aan……kan me voorstellen dat daaraan getwijfeld wordt :oops: :oops:[/quote:8ece400625]

    Ik heb ook zoiets gehad:
    http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=64317
    Bij mij lag het aan een ABit moderbord in combinatie met een Leadtek GF4.

    Als ik de pc aanzette ging wel alles draaien, maar ook geen beeps/ scherm aan.
    De eerste keer heb ik gewoon het BIOS ge-reset en dat hielp.
    Maar de volgende dag had ik weer precies hetzelfde en toen ben ik toch verder gaan zoeken.

    Ik kon het als volgt 'oplossen' zonder mijn bios te resetten:
    Pc aan, wachten tot lampjes zijn 'uitgeknippert', voeding ongeveer 10 - 15 seconden uit, pc aan, en hij bootte normaal.

    Dit is natuurlijk vrij irritant, maar ik vrees dat je ermee zal moeten leven.
    Ik dacht eerst dat het bij mij aan de voeding lag, maar nu ik er een Epox bordje in heb zitten draait alles perfect :D

    Probeer eens ergens een andere voeding te lenen en anders moet je het in een ander onderdeel zoeken…

    Ik heb het in ieder geval opgelost door er een [i:8ece400625]ander moederbord[/i:8ece400625] in te douwen 8)
  • [quote:482a07443c="Hans.Vosman"]Oh ja, nog iets, vertrouw niet volledig op de handleiding. De informatie op het moederbord kan correcter zijn. Deze ervaring had ik met mijn ECS K7S5A versie 3 moederbord. De handleiding van versie 1 was op dat punt wel correct. Staat tegenover om geen gekke dingen te doen. Zomaar 2 contacten met elkaar verbinden is niet geheel zonder risico.[/quote:482a07443c]

    Ja bij de ECS K7S5A is het idd proberen.
    Ik heb ook een PC met revisie 3 van dit mobo en een 1800+ in een Aopen kast ingebouwd, maar daar klopte de manual idd niet. het stond BTW ook niet op het mobo, het was meer kijken hoe alles logisch paste en telkens even testen of lampjes, knoppen en geluid het deed.
  • Volgens mevrouw ASUS Post Reporter™ failled mijn CPU, dat klopt één van de pootjes staat krom. :oops: :evil: :cry:
  • [quote:d96394a6b1="Fellini"]Volgens mevrouw ASUS Post Reporter™ failled mijn CPU, dat klopt één van de pootjes staat krom. :oops: :evil: :cry:[/quote:d96394a6b1]

    gewoon voorzichtig rechtbuigen
  • gaat dat gaan joh? Nou ja onder het motto "zo doet hij het ook niet" moet wel effe zoeken naar het juiste gereedschapje.

    thx
  • Oei…
    Wel heeeel voorzichtig doen, langzaam aan!
    Als 'ie weer redelijk recht zit kan je met een pinpas langs de pinnetjes gaan om 'm mooi recht te krijgen, maar pas wel op! :o
  • Idd ik zit het net te lezen en denk:
    "Het zouden ook best wel eens de CPU pinnetjes kunnen zijn!"
    Dat was bij mij idd ook het geval! Bij mij waren ze alleen bijna allemaal verbogen (door transport schade), gelukkig hebben ze bij eynstein (pc-boer) de boel weer kunnen rechtbuigen.

    Veel suc6 ermee, maak hem niet kapot, want dat is je garantie ook weg! :(
  • [quote:d2a9ae6dc0="Fellini"]gaat dat gaan joh? Nou ja onder het motto "zo doet hij het ook niet" moet wel effe zoeken naar het juiste gereedschapje.

    thx[/quote:d2a9ae6dc0]

    Je moet het gewoon heel voorzichtig doen, misschien met zo'n tangetje met een spits puntje of anders met een pincet.
  • [quote:52380d335f="Marcel de Reus"]Ik heb ook een PC met revisie 3 van dit mobo en een 1800+ in een Aopen kast ingebouwd, maar daar klopte de manual idd niet. het stond BTW ook niet op het mobo[/quote:52380d335f] Op mijn mobo staat het er wel min of meer op (even gekeken). Maar ik had op dat moment ook die andere handleiding, dus die indeling heb ik eerst geprobeerd.
  • in de regel geldt voor de aansluiting van de power
    eset/led stekkertjes:
    gladde kantjes naar buiten: en op de meeste mobo's staan er wel afkortingen bij: pwr
    stsw/hddled enz.

    Maar de topicstarter heeft ze nu waarschijnlijk goed zitten, maar is aan het zweten over een krom proc-pinnetje :)
  • Nou ja, ik zweet niet om het pinnetje, maar om mijn portomonee :lol: :cry:
  • Laat het anders je pczaak doen.. dan heb je misschien nog garantie (of misschien een vergoeding als het toch mis gaat).. bij mij hebben ze alles recht kunnen zetten (en ze waren bijna ALLEMAAL krom :) )
  • haha, ik heb laatst ook een sleutelhanger gemaakt van een Athlon XP 2100…. Koeler zat niet goed :(.

    dus ik snap wat je bedoeld

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.