Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Systeem start niet op

Marcel de Reus
7 antwoorden
  • Ik heb vanmiddag een ASUS P4S8X gekocht.
    Alles netjes aangesloten, maar mijn systeem wil niet opstarten?

    De lampjes op het mobo gaan wel aan, dus stroom krijgt het mobo wel.

    Mijn voeding levert 235Watt op en het vereist minimaal 230W en het liefst 300W.

    Kan het zijn dat ik een nieuwe voeding moet kopen of is het mobo gaar?
  • Idd dat kan het probleem zijn, maar geef es wat meer info over je systeem.
    Geeft hij verder nog piepjes bij het opstarten?
  • Ik heb zelf ook zo'n probleem gehad en toen was het ook me'n voeding dus waarschijnlijk is het je voeding.
    Ik zou als ik jouw was gewoon een andere voeding proberen
  • probeer ipv alles aan te sluiten alleen processor, geheugen en videokaart?
    als het dan nog niet werkt kun je de andere zaken tenminste uitsluiten…

    verder: hoor je geen piepjes? aan de hand daarvan kun je bepalen wat er aan de hand is
  • Haal eens al je kaarten los en start zo kaal mogelijk op dus:

    - Mobo/cpu/koeler
    - 1 geheugenblokje
    - Videokaart..

    De rest van de onderdelen haal je los (cdrom/hdd/geluidskaart enz) start ie dan wel op dan is hoogstwaarschijnlijk je voeding te zwak.. :(
  • Kijk effe in je mobo boekje waar het jumpertje van de ASUS Post Reporter zit. Een vriendelijke vrouwestem geeft dan aan wat er mis is. Dit doet het in de Power On Self Test weet niet of hij zover komt maar ja misschien een oplossing.
  • [b:7867f8cc7d]FF nog netjes een reactie geven.[/b:7867f8cc7d]

    Ik ben vandaag terug gegaan naar de dealer en iid het mobo was kapot :evil:

    Dit is dus al het derde ASUS mobo dat ik binnen 10 maanden terug breng vanwege fabricagefouten!!![b:7867f8cc7d][/b:7867f8cc7d]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.