Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Na upgrade --> P4 is pc langzamer...

abbenhui
6 antwoorden
  • Ik heb mijn pc ge-upgrade, van P3 933 naar P4 2,4.
    Geheugen is DDR geworden, maar wel 512 Mb gebleven.

    Nu alles weer geïnstalleerd is kan ik alleen maar zeggen dat de boel langzamer draait dan eerst. Niet alleen onder W2K, maar ook onder DOS, dat ik via een startschijf gebruik voor Ghost. We praten over zichtbaar langzamer : bij Ghost van gem. 4,5 Mb/minuut naar 3,8 Mb minuut.
    De harde schijven zijn dezelfde gebleven; de C-schijf is na plaatsing van het nieuwe moederbord opnieuw geformatteerd en opnieuw ingericht.

    Ik heb het gevoel dat ik alles gecheckt en gedubbelcheckt heb; ik zou het niet meer weten.
    Voor de volledigheid : moederbord is Asus P4B533 met nieuwste BIOS, geheugen is 2 x 256 Mb PC2100 DDR, proc. = Pentium 4 2,4 Ghz.

    Iemand suggesties ?

    Wim.
  • Of je hebt de getallen verkeerd, of er is iets heel erg mis met je systeem. Ghost haalt bij mij ca. 400 MB/min, op slechts een schijf. Mijn vorige p3/450 haalde rond de 80.
  • [quote:f344895a88="gerben"]Of je hebt de getallen verkeerd, of er is iets heel erg mis met je systeem. Ghost haalt bij mij ca. 400 MB/min, op slechts een schijf. Mijn vorige p3/450 haalde rond de 80.[/quote:f344895a88]

    Heb je de mobo drivers wel geinstalleerd?
  • Oohps. Ja inderdaad, die snelheden zijn verkeerd neergezet; moet zijn 450, resp 380 Mb/minuut.
  • Heb je in het BIOS, UDMA en Burst mode dacht ik aangezet ?
    Gewoon bij de IDE controllers kijken. Vergeten die aan te zetten zou dit teweeg kunnen brengen
  • [quote:37b9296331="abbenhui"]Oohps. Ja inderdaad, die snelheden zijn verkeerd neergezet; moet zijn 450, resp 380 Mb/minuut.[/quote:37b9296331]


    Mobo-drivers als in chipset-utility ?
    Ja, die zitten er (als eerste) op en ook de Intel Application Accelarator.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.