Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

2e handse CPU

7 antwoorden
  • Hoi, 2 vragen: 1. Waar moet je op letten als je een 2e handse CPU koopt ? Er zit geen garantie bij. 2. doe ik er verstandig aan, om zulke dingen 2e hands aan te schaffen ? groet, Aswin
  • Vraag of je hem eerst mag proberen. BTW als het flink in prijs scheelt waarom niet?
  • Ja je kan nog op 'zichtbare afwijkingen' letten. Maar jij zal vast geen zwartgeblakerde cpu kopen ;) Kijk ook even of alle pinnetjes recht staan enz. En vraag of je hem mag proberen ja.
  • Ik zal het is vragen. Het is iemand van dit board. Naam: hallo0 Kijk maar in te koop gevraagd... het betreft een pent 4 2,53 Northwood op 400 FSB. Die wil ik in m'n Dell stoppen. groet, Aswin
  • Hoe wil hij een CPU met een 400MHz FSB op 2,53GHz laten werken? Dat kan helemaal niet. :lol: Óf de FSB is verkeerd weergegeven, of de kloksnelheid. Ik heb de post nu ook zelf opgezocht en hij praat nu over een 2GHz P4. Dat klinkt logischer, maar maakt het in mijn ogen niet langer de moeite voor jou waard. Het verschil is te klein.
  • Dit kreeg ik van hem in mijn INBOX op dit forum: ik kan goedkoop aan een 2.53 komen en spacejam en ik zijn het zelfde persoon ik was mij password een keer kwijt gewee is de bios gekeken op het moederbord gekeken geen garantie ik maak er €85 van Afz: Hallo0 ----------- Ik zie toch duidelijk 2,53 staan toch ?
  • In dat geval is de FSB dus geen 400, maar 533MHz. Kloksnelheid is FSB vermenigvuldigt met multiplier. De FSB van P4 is quadpumped, dat wil zeggen dat de echte kloksnelheid 100 respectievelijk 133MHz is. Misschien bedoelt hij dat jij z'n 2GHz kunt krijgen, terwijl hij de 2,53GHz koopt? Anyway, als jouw moederbord geen 533MHz FSB ondersteunt heb je niet veel aan die 2,53GHz CPU. Een 2,53GHz CPU kan geen 400MHz FSB hebben.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.