Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Smooth win2000 server?

Anoniem
Marcel de Reus
5 antwoorden
 • ik moet een goekoop maar lekker lopend systeem hebben voor win2000 server met ongeveer 15 gebruikers waar van 4 win2000 gebruikers. en veel shareing software waarbij dus veel D-bases worden gedeeld. en ook de profiles worden roamd. wie weet wat een lekker lopend systeem is met wat voor processor?
  iemand.
  ik ben meer een soft-ware man dan een hard-ware man.
  vandaar. :)
 • Ga meteen .NET server inrichten joh..

  je moet minimaal 128 Mb RAM hebben. Dacht minimum requirements een Pentium 550 Mhz

  ga hier 's kijken:

  http://www.microsoft.com/windows.netserver/evaluation/sysreqs/systemre

  suc6
 • nooit van gehoord.
  wat wordt ik daar beter van , wat is't verschil.
  kan ik daar ook video stream mee op het netwerk blaazen? want dat zit er aan te komen. 2 kamera's dus waarschijnljk 2 capture kaarten :(
 • Nu als je echt een goede server wilt neem dan gewoon Linux. Debian en Slackware zijn goede server distro's en dmv Sama kun je gewoon met Windows communiceren.
  Wat voor server wil je verder? Een echte rack? Of gewoon een PC? En wat je je budget?
 • wacht even hoor. om nog even weer op die Windows.NET terug te komen. dat is nog maar een Beta versie ja? dat is het nieuwste van het nieuwste. sorry maar ik wacht eerst wel even tot de meeste bugs er uit zijn geen zin in problemen het moet wel SMOOTH blijven lopen natuurlijk zonder teveel klachten van mijn gebruikers. met andere woorden TE NIEUW! en nog niet half uit.

  linux lijkt mij opzig wel wat. maar wees eens eerlijk hoelang duurde het voor dat u het door had hoe alles werkte. je hebt het hier wel over een heeele andere OS dan microsoft. nu ben ik niet zo'n antie microsofter mischien omdat ik linux nog nooit heb zien draaien. ik denk dat ik tot die tijd nog even bij bill gates in de kerk blijf zitten. mischien is het ook een beetje nieuwig-heid-vrees. ik zal eens kijken of ik iets linux hier in de buurt kan vinden, kijken hoe het werkt…
  wat zijn eingelijk de de voor en na delen van linux en waar zit het echte verschil. wat ik heb gehoord is dat je heel veel met scripts moet werken en dat je veel moet typen. klopt dat?

  ja wat ik zoek is een server voor 15 computers waar van er 1 gewoon thuis zitten en internet en kazaa willen gebruiken 5 andere gebruikers willen gebruik maken van een bedrijfs management programma waar van er 1 het recht heeft om ook echt data te veranderen de rest moet het aleen maar kunnen inkijken. die ene gebruiker maakt weer gebruik van 4 verschillende computers. dan hebben we nog 1 gebruiker die doet de financiele kant van het bedrijf en die moet dus een boekhoud programma
  (quik-nog wat) en die maakt weer gebruik van 2 verschillende computers. en die wou ik dus via de profiles haar D base willen beveiligen. zo dat ze het mee neemt naar de computer waar op ze nu werkt. en iedereen wil mijn mp3's kunnen luisteren dus die worden ook allemaal geshared. maar da's niet zo moeilijk/bijzonder.

  (toekomst)
  ik heb nog 1 gebruiker die moet met een laptop en via het netwerk 2 beveiliging camera's in de gaten houden. midels 2 capture kaarten. of 1 met 2 poorten (frame rate moet rond de 15 frames/sec zijn) dit moet zo moeilijk om dat die andere gebruikers dit ook in de gaten willen houden zo nu en dan. en dan is zo'n netwerk je wel makkelijk. maar vreet wel geheugen dacht ik zo.

  Wat is dit voor een vreemd bedrijf zul je je af vragen: een GROOT melkvee bedrijf.
  het management programma houd bij hoe de damens er voor staan met de melk gift en de drachtigheid ziekte en dergelijke.
  de camera's komt op de kraam afdeling waar dus de geboorte inde gaten word gehouden. alle werkenemrs willen dit in hun eigen huis snachts in de gaten kunnen houden. duss.

  ik noem een
  (ISS)
  2x video stream
  intranet web server
  log in log uit
  profiles met roaming.
  een een hooooge security level
  mp3'S sharen

  Dusss o ja en ik heb het nu draaien op een p200 NT4.0 draait wel lekker maar wordt me steeds langzamer. en als ik ooit die camera's wil laten draaien denk ik dat hij er onder door gaat.

  duss……
  zeg het maar mensen wat ben ik nodig…….
  o ja budget. nou aleen voor de hardware $1000 dacht ik dat ik zowezo wel een 2e hands 1.3 gig processor had. dan heb ik het nog niet over de toekomst. aleen een nieuwe server. maar ik denk dat dit plannetje wel klaar is voor een echte server kast. maar dat krijg ik vast niet voor mekaar bij de directie ben ik bang :(

  we zien wel wat het wordt :wink:
  goi
  Roelof

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.