Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Vaag IDE probleem

diniz
8 antwoorden
  • Beste mensen,

    In het algemeen , waar moet ik de oplossing zoeken voor het volgende probleem:

    Als ik mijn computer aanzet blijft het bios hangen op detecting IDE. Vindt hij vervolgens al mijn CD-rom en CD-RW, maar niet mijn harde schijf. En start de pc dus niet op.

    Reset ik de pc daarna, dan vindt ie ineens wel mijn harde schijf (Primary master). Het verwisselen van IDE-kabels maakte geen verschil. Standaard gaat het de eerste keer bij het aanzetten van de pc verkeerd.

    Dit is nooit geweest. Waar moet ik de oplossing zoeken? Moederbord, harde schijf??
  • Heb je de laatste tijd nog nieuwe hardware toegevoegd?
  • Ja een PCTV kaartje. Maar ook als ik die eruit haal, maakt dat geen verschil. Dat heb ik al geprobeerd. Dus die heb ik weer terug gezet.
  • Zet je POST eens op langzaam/disabled

    Het duidt erop dat je pc sneller opstart dan je hd.
    Als je reset is je hd dus al op toeren.

    Hoe te controleren ?:
    start pc op. daarna uit, dus NIET resetten. wacht 10 seconden en zet hem opnieuw aan.
    Dan zul je zien dat het probleem blijft.
    Na een reset is het weg.
  • In sommige BIOSen heb je ook de mogelijkheid een vertraagde IDE detectie in te stellen. Daarmee geef je de hd dus ook meer tijd om op te starten.
  • Helaas dit kon het al niet zijn, maar bleek het ook niet te zijn. Ik heb geen bios instellingen gewijzigd en dit werkte voorheen gewoon altijd prima.

    Bovendien staat hij echt ongeveer 5 seconden stil op IDE detectie, terwijl ik m'n harde schijf wel hoor draaien.

    Kan het zijn dat m'n moederbord batterij leeg raakt? Of is dat zondermeer onmogelijk?

    Nog andere ideeen?
  • Heb je de jumper master/slave/select wel goed geplaatst ?.

    Staan er waarden in het bios (eerste tabblad) terwijl de schijf automatisch wordt herkend en dat die bioswaarden niet de juiste zijn ?.

    Ook al heb je nergens aan gezeten, toch zou ik die biosinstellingen nog maar eens allemaal nalopen.
    Eventueel allemaal op default zetten.

    Of je hd is Claus achterna.
  • Kabeltje los?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.