Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Upgrade pentium bord met P 2 op 3, of een nieuw Athlon board

3 antwoorden
  • Ik bezit een Super micro MB P6DBU met twee slot 1 processoren en chipset BX Omdat de ene processor, een CELERON, nu een niet vooruit te branden is denk ik er over om deze te vervangen voor twee Pentiums II 600Mhz FSB 100Mhz en 512Kb cache, of een Pentium3 van 1GHz met 256 Kb cache, hiervan kunnen er voor zover mij bekend er geen twee op. Of toch maar direct een nieuw MB met twee Athlons XP bv 1800Mhz. Ik gebruik het board voor CAD, rendering en videomontage, met ingerenderde en gescande dia's in een hoge resolutie, en mpeg2 conversie. Een aantal van de prog zijn geschikt voor DUAL proc. Voor de MATROX Marvel, zijn drivers onder W2000 beschikbaar. Wie heeft ervaring, CQ geeft een nuttig advies? Willem :x
  • Het vinden van de betreffende Slot PIII CPU's lijkt me vrij lastig. Socket CPU's met een converter is altijd een gedoe, in een dual systeem wordt dat nog erger. Een dual Athlon systeem is veel gemakkelijker, en de prestatiewinst is veel groter. Je kunt AthlonMP's nemen, of AthlonXP's die je dan nog moet modificeren voordat ze in MP werken. Op de C!T website kun je daar een handleiding voor vinden.
  • Ik zou ook gaan voor een dual-athlon systeem. Dat is veel sneller en geeneens zo heel gek duur meer. Al moet je er wel rekening mee houden dat je dan ook nieuw geheugen zal moeten kopen aangezien er naar mijn weten geen dual-socket mobo's op sdram zijn. Je hebt dan waarschijnlijk ook een nieuwe voeding nodig, dus het gaat uiteindelijk wat kosten maar dan kan je ook weer ff vooruit.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.