Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

11 antwoorden
  • Ik zit met het volgende, mijn computer, een Pentium 2, 350, met pc 100 geheugen, ziet de ene keer slechts 256 Mb geheugen, de andere keer 384 Mb, wat er ook in zit, in 128 Mb modules. Verwisselen van plaats van de modules levert dan soms weer tijdelijk 384 Mb op, gaat later weer terug naar 256. Het moederbord is een Aopen AX 6 B, en kan 1 Gb aan geheugen aan, besturingssysteem is 98 SE.
    Wat een gesodemieter, wie kan mij helpen?
    Bij voorbaat dank, Jelle
  • Geheugen al eens getest??? Een proggie ervoor kun je downen uit de faq.
  • www.memtest86.com
  • [quote:eafd2eb7ea="fiod"]
  • Ik heb een probleem met de herkenning van een 256MB Dane Elec SDRAM.
    Op mijn Asus A7V moederbord zitten drie geheugenslots (max capaciteit 1536 MB) Ik had 1 DIMM van 256MB in slot 3 zitten, en wil dus een 2e erbij prikken. Bij opstarten wordt dan slechts 256 MB herkend. Na wat geschuif ben ik erachter dat het nieuwe geheugen goed is, en dat de computer alleen goed opstart met geheugen in slot 3. Slot 1 en 2 werken dus niet (denk ik!).
    Is er iets wat ik kan proberen, anders dan wat Computerland mij adviseerde nl. een nieuw moederbord kopen? Ik zat zelf te denken aan een Bios Update, maar misschien worden de problemen alleen maar groter….


    Thanx,
    Raoul
  • [quote:fbea1a18e8="Raoul"]Ik heb een probleem met de herkenning van een 256MB Dane Elec SDRAM.
    Op mijn Asus A7V moederbord zitten drie geheugenslots (max capaciteit 1536 MB) Ik had 1 DIMM van 256MB in slot 3 zitten, en wil dus een 2e erbij prikken. Bij opstarten wordt dan slechts 256 MB herkend. Na wat geschuif ben ik erachter dat het nieuwe geheugen goed is, en dat de computer alleen goed opstart met geheugen in slot 3. Slot 1 en 2 werken dus niet (denk ik!).
    Is er iets wat ik kan proberen, anders dan wat Computerland mij adviseerde nl. een nieuw moederbord kopen? Ik zat zelf te denken aan een Bios Update, maar misschien worden de problemen alleen maar groter….


    Thanx,
    Raoul[/quote:fbea1a18e8]

    Met een bios update worden de probs iig heus niet groter.
    Btw dat geschuif, heb je dat met je nieuwe en je oude dimmetje geprobeerd???
  • Ja, ik heb de compu met beide DIMM's opgestart, werkt allemaal normaal, maar alleen als ze in slot 3 zitten. Bij slot 1 en 2 geeft het mobo een herhalende piep, volgens de gebruiksaanwijzing is er dan geen geheugen aanwezig.
    Verder ben ik een leek op het gebied van BIOS flashen. Ik heb de ASUS gebruiksaanwijzing doorgelezen, hier op het forum gezocht, maar ik weet niet hoe ik onder Win XP prof. met DOS opstart :( . (met W98 wist ik dat nog wel, duh) :-? Dit is nodig om een backup te maken, en het BIOS te kunnen flashen.
    Je kan geheugenherkenning niet beinvloeden door jumpersettings, toch?

    Tips zijn van HARTE welkom!
    Raoul
  • Op www.bootdisk.com kun je drdflash.exe downen, waarmee je een goede bootdisk kunt maken.
  • Thanx diniz,
    Ik ga het meteen proberen.
    Raoul
  • Helaas, ik krijg het niet voor elkaar.
    Heb een paar problemen:

    1) Ik moet een bootable disk maken met Format a:/s (onder DOS) maar dat wil ie niet. Heb het geprobeerd in DOS en ook met de DOS Prompt.
    Daarna heb ik met verkenner een opstartdiskette gemaakt en daar AFLASH naar gekopieerd samen met nieuwe bios.

    2)Vervolgens in DOS booten en AFLASH starten, doet het nog, maar dan vraagt hij om het nieuwe bios. Ik typ dan braaf A7V1011 in(zoals ik het nieuwe bios heb opgeslagen, maar dan geeft AFLASH: "Error - File Open Failure"
    btw, Het nieuwe bios kwam als zip file en na uitgepakt te zijn, heeft het de extensie .awd , misschien is dat een probleem?

    Ik nie begrijp nie :o
    Raoul

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.