Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Installatie moederbord

None
10 antwoorden
 • Ik heb vorige week een kast, KT4-moederbord met Athlon, geheugen en HD gekocht. Alles samengebouwd met spullen uit oude computer: videokaart, CD-rom en writer enz.
  Het probleem is nu: ik kan de computer niet aanzetten. Bij drukken op de “AAN”-knop of het kortstondig doorverbinden van de ON/Off aansluiting op het moederbord gebeurt er niets, de voeding blijft dood. De voeding los gecontroleerd door groene draad met massa te verbinden: werkt wel, alle spanningen aanwezig en correct.
  Heb natuurlijk alles meermaals gecontroleerd, wat doe ik fout of wat heb ik over het hoofd gezien?
  Als dit probleem opgelost is, hoe ga ik dan verder? Opstarten met DOS systeem diskette, HD partitioneren en formatteren, dan windows installeren en daarna allerlei drivers installeren, of moet het anders? Alle hulp is welkom en bij voorbaat dank.
  Mvg. EUS.
 • Het kan zijn dat je cooler van je CPU niet goed is of niet goed verbonden met het moederbord. ook kan de CPU niet goed in je moederbord zitten of defect zijn.  wat de verdere instalatie betreft als je WinXP wilt instaleren dan kan je daar mee booten via de CD-rom drive. ipv diskette.
  de WinXP kan formateren en partioneren. daarna isntaleren.
 • Probeer eens 'blank' op te starten, dit wil zeggen: Alleen wat nodig is:
  CPU, MEM, Videokaart. Meer heb je niet nodig om in de BIOS van de PC te komen. Als dat werkt alles 1 voor 1 weer inbouwen. Zoals red dragon al zei: controleer de CPU eff of hij goed vast zit.
 • Ik ben wellicht niet duidelijk geweest: De voedings-eenheid wil niet aan gaan, het moederbord krijgt dus geen spanning, alleen op de groene aan/uit draad staat altijd spanning. Heb inderdaad alles afgekoppeld wat niet nodig is. Kan ik ongestraft de groene draad van de voeding losmaken van het moederbord en hem met massa verbinden zodat de voeding-eenheid in werking treedt en ik dus spanning op het moederbord krijg?
  Beiden bedankt voor de reactie.
  Eus.
 • Red Dragon,
  Als ik het goed begrijp, heb ik bij Windows XP helemaal geen floppy-drive meer nodig? Moet er geen driver voor de CD-rom aanwezig zijn, kan een kale PC zomaar van een CD-rom lezen? Je begrijpt dat ik wel achter loop, gebruikte tot nu toe 98SE.
 • Windows XP kan vanaf de cdrom opgestart worden op een kale pc. In het bios moet dan wel aangegeven zijn dat hij moet starten vanaf de cdrom. Ik denk dat je voeding defect is.
 • Zoals ik al zei, Als ik de voeding loskoppel van het moederbord en de groene draad verbind met massa dan werkt deze normaal en zijn alle spanningen aanwezig. Het moederbord maakt deze groene aansluiting kennelijk niet LAAG: het moederbord schakelt de voeding niet in!
 • KUn je in de buurt aan een andere CPU komen om te testen?? Zoiets heeft mijn PA ook een keer gehad met een mobo. CPU core bleek gecrasht. Was gewoon een stuk van afgebroken :-?
 • Volgens mij ligt het aan het mobo ofwel een foute aansluiting van de startknop. Dit is gewoon een pulsschakelaar, daarmee bedoel ik dat die gewoon eventjes een contact maakt wanneer er op gedrukt wordt.
  Zou met het geheel of enkel mobo terug naar verkoper gaan en probleem daar voorleggen. :wink:
 • Denk ook dat het aan het moederbord ligt. Ik begrijp niet hoe het aan de processor kan liggen, deze kan toch niet aktief zijn als er nog geen voedingspanning is? Ik weet niet hoe het aan en uitschakelen van de voeding via het moederbord precies werkt. Als de voeding uit staat, is er slechts een draad waar spanning op staat, nl. de groene. Deze moet kortgesloten worden om de voeding in te schakelen: er is dan kortstondig helemaal geen spanning op he bord aanwezig, tenzij van een via een diode opgeladen condensator.
  Kan voorlopig niet naar de verkoper teruggaan, daar deze enige weken met verlof is. Daarom dit advies gevraagd aan de leden van het forum waar zoveel know-how aanwezig is.
  Eenieder bedankt voor de welkome reacties.
  EUS.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.