Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Spontane Reset computer bij 512 mb geheugen

7 antwoorden
  • Ik heb een tijdje geleden een computer gekocht een wilde daar 512 mb geheugen in plaatsen . Nu heb ik het volgende probleem als ik 512 mb geheugen erin heb wordt de computer spontaan gereset . Nu had ik dus 1 geheugen module van 256 mb eruit gehaald en toen liep de pc perfect zonder resets. Dus dacht ik dat de module defect was en had deze omgeruild bij de winkel Maar toen ik de nieuwe module had geplaatst kreeg ik hetzelfde probleem. Ik heb em er toen uitgehaald en draai sindsdien met 256 mb maar ik vind het zonde om die 256 mb te laten verstoffen en heb met die nieuwe spellen toch 512 mb nodig. Ik begin het vermoeden te krijgen dat de 2de dimm slot op mijn mobo kapot is ik hoop het niet heb geen zin om alles weer uit de kast te slopen. Heeft iemand enig id wat het probleem kan zijn ? Computer specs. moederbord Asus p4s333 Processor p4 2 gig maxtor 120 gb harddisk Asus v8460 GF4 Ti4600 dvd-rom pioneer 106s 16x40 creative sb live plextor 40/12/40 2 x 256 mb ddr/cl2.5 333 mhz pc2700 Windows 98 IK hoop dat jullie me kunnen helpen. Alvast bedankt .
  • zijn de 2 dimmen van hetzelfde type ? gokje : kijk als je bij de leverancier 2 gelijke dimmen kan krijgen (dus zelfde merk type) Heb je de videokaart en of cpu geoverclockt ?
  • Ja de dimms zijn van hetzelfde merk en type en nee de computer is niet overclocked. Dus dat zit wel goed d8 ik zo .
  • [quote:ad9d23f3ac="Novastar"]Ja de dimms zijn van hetzelfde merk en type en nee de computer is niet overclocked. Dus dat zit wel goed d8 ik zo .[/quote:ad9d23f3ac] En als je alleen die ene module in de 2e rambank stopt? Dus met 1 module op rambank 2.
  • Misschien een totaal overbodige reactie, maar wie weet ? :D XP geeft geen blauwe schermen meer, maar reset zichzelf. Het is maar een idee!. :wink:
  • Dat zou niet kunnen want er staat dat die windows 98 gebruikt. Overigens zou die de manier van marcel uit kunnen proberen.
  • Een van de twee latjes is defekt. Probeer alle twee afzonderlijk. Check ook dat van beide latjes de specs hetzelfde zijn. In principe zou het geen verschil mogen uitmaken, zolang je maar geen double-site plaatst naast single-site. Meest voor de hand liggend is een defekt.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.