Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Pentium 3 vs. AMD Duron

knopper
10 antwoorden
 • Hoi allemaal,

  Ik vroeg mij even af welke van deze cpu's in het voordeel is, ik heb nu een pentium 3 op 620mhz lopen. De Durons van tegenwoordig lopen al over de 1 Ghz, maar hebben wel veel minder cache aan boord dan de pentium 3.

  Wat is nu het verschil in snelheid tussen een pentium 3 en een AMD Duron met ddr sd-ram geheugen?

  Bij voorbaat dank!
 • De Duron heeft zeker het voordeel van het DDR geheugen. Dit is veel sneller dan gewoon SDRAM. Verder heeft de Pentium3 (zoals je zelf ook al zei) meer cach aan boord dan een Duron. De Pentium3 is hierbij in het voordeel, maar doordat de Duron op een hogere snelheid loopt en ook het voordeel heeft van SDRAM, is de Duron sneller. Dat cache heeft alleen nut voor bewerkingen die worden uitgevoerd die al eens eerder (in korte tijd) zijn uitgevoerd.
 • Uiteindelijk is de Duron dus sneller? :roll:
 • Ja, zelf op dezelfde snelheid. Maar…dit is alleen zo wanneer het programma veel van het geheugen gebruik maakt. Anders zit er weinig verschil tussen de beide processoren.
 • [quote:4e6d6c8c42="knopper"]Uiteindelijk is de Duron dus sneller? :roll:[/quote:4e6d6c8c42]

  ja dat scheelt wel een aardig end tussen een P3 620mhz SDR en een Duron 1000 DDR.
 • Het verschil in cache is ook niet zo groot, 256kb tegen 192kb. Een Duron 1GHz veegt de vloer aan met een PIII 620MHz.
 • Uhm, mijn Pentium 3 heeft 512 KB.
 • PIII Tualatin heeft 512kb, maar die zijn alleen verkrijgbaar voor laptops en voor desktops met snelheden boven de 1GHz. 1GHz en lager zijn Coppermine en die hebben slechts 256kb L2.
 • Ja, ok, nu heb je het alleen over het level 2 cache.

  Dan heeft de Duron toch "maar" 64 KB level 2 cache en dus 192 KB in totaal?

  Of zit ik nu helemaal verkeerd????
 • PIII cache is inclusief: Dat wil zeggen dat de date in de L1 zich ook in de L2 bevind. De totale hoeveelheid date die PIII dus in de cache kan opslaan is 32kb L1 + (256kb L2 - 32kb L1) = 256kb
  Durons cache is exclusief, de data in de L1 bevind zich niet in de L2. Daarom kan Duron in totaal 128kb L1 + (64kb L2) = 192kb opslaan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.