Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Ik heb een vraag over garantie.

analvabeed
8 antwoorden
 • Ik heb een vraag over garantie.

  Sinds kort is mijn moederbord en cpu er plotseling mee opgehouden.
  De Pc is nu ongeveer 2,5 jaar oud.

  Stel (ik moet het nog op zoeken) de garantie is 1 jaar. Is er dan nog een mogelijkheid om terug tegaan naar de winkel waar de computer gekocht is? Want een Pc/moederbord wat er na 2 jaar gewoon gebruik er mee op houdt is toch wel erg kort.
  Of is dit normaal?

  Graag jullie mening hierover.

  System spekjes:
  Msi k7t-pro
  Amd duron 800
  128 mb
  Asus V7100 pure 32 mb
  20 gb Seagate 5400
  Ricoh 7080 cdrw
  cdrom 40 speed
  Belinea 17'
  OS:Win98se

  Grtz,

  Analvabeed
 • 1 jaar garantie is wel gebruikelijk op een hele pc.
  als je Moederbord stuk is heb je gewoon pech gehad. het valt immers buiten de garantie.

  Een moederbord hoort het langer te doen maar kan altijd op elk willekeurig moment de geest geven. soms na 1 dag na aankoop soms na 5 jaar. bij jou na 2,5 jaar
 • op een msi mobo zit drie jaar garantie
  Garantiebepaling

  1. U als eindgebruiker/handelaar heeft met uw leverancier een afspraak over uw onderlinge garantiebepalingen. Let hier goed op bij de aanschaf, en zorg ervoor dat u dit op papier hebt.

  2. Alleen rechtstreekse klanten (System integrators en distributeurs) kunnen direct producten die reparatie behoeven naar Mystar Computer B.V. sturen. Eindgebruikers en handelaren, die hun MSI producten niet rechtstreeks bij Mystar hebben betrokken, moeten het defecte MSI product naar hun leverancier sturen ter reparatie of vervanging.

  3. Controleer of het product werkelijk defect is, of dat uw specifieke configuratie problemen geeft.

  4. Zorg ervoor, dat als u producten opstuurt naar uw leverancier, er altijd een gedetaileerde fout- en configuratiebeschrijving en een kopie van de factuur bij zit. Vermeld hierbij ook de wijze waarop de eventuele fout te reproduceren is. Voeg evt. testrapporten van testsoftware toe (met naam v.d. software en versie). Ook is het belangrijk het product goed te verpakken, d.w.z. ESD veilig en op een manier dat het product niet kan beschadigen.

  5. Mocht U onverhoopt als eindgebruiker voor het feit komen staan dat uw leverancier, als firma, niet meer bestaat dan is er een mogelijkheid voor eventuele reparatie door Mystar. Neem dan contact op met Mystar Customer service. Een zending moet dan voldoen aan alle bovenstaande eisen. Niet ESD-veilig verpakte producten worden niet ter reparatie aangenomen. In geval van beschadiging, bijv. afgebroken componenten of beschadigde traces, wordt het product niet gerepareerd. De eindgebruiker dient de heen en terug transportkosten te betalen. Ook dient een kopie van de aankoop bon te worden toegevoegd. We proberen de retourtijd zo kort mogelijk te houden, maar omdat dit buiten het normale proces om gaat garanderen we geen retourtijd. Dit aanbod geldt niet voor handelaren.

  6. MSI (Mystar Computer B.V.) geeft haar rechtstreekse klanten een standaard garantie van 3 jaar.
 • Wow, das goed nieuws man! De computerzaak adviseerde al een nieuwe kast en mobo en cpu.(Niet dat ik dat ging doen)


  Bedankt!

  Grtz,

  Analavabeed
 • volgens de wet mag je ervan uit gaan dat artikel x een bepaalde tijd meegaat. Kijk van een tv mag je van uit gaan dat tie een jaar of 10 blijft werken. Dat je maar een jaar garantie hebt boeit volgens de wet niet, je hebt zeg na 4 jaar nog recht op een redelijk bedrag (rekening houdende met afschrijving natuurlijk). Een mobo mag je ook vanuit gaan dat hij het langer dan een jaar vol houdt. 3 jaar vind ik een termijn om pc spul economisch af te schrijven.

  Echter …. zie maar eens dat je gelijk krijgt!! Kan je wel via de rechter spelen, maar voor zulke bedragen is het het niet waard natuurlijk.
  Jammer is dat, het verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen :(

  ps, als je CPU een retail intel is heb je ook meer dan een jaar fabrieksgarantie.
 • Hoe zit het dan met de AMD processor, die is ook kapot.
  Ik kan op de site niet helemaal duidelijk krijgen hoe het met de garantie zit, als de processor in je gekochte systeem zit.

  Grzt,

  Analvabeed
 • Een AMD CPU (zal vast een Athlon of Duron zijn?) van 2 jaar oud waren allemaal tray versies met 1 jaar garantie.
 • Ik hoopp dat het anders zal uitpakken, maar ik ben bang dat je zelf alles gaat moeten betalen. Zoals de anderen zeggen :gelijk hebben en krijgen". Voor deze bedragen heeft een rechter geen zin.

  Hoofdreden waarom ik dit zeg : er zijn hele lage marges op PC spullen, dus gaan ze echt geen nieuw basis systeem geven

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.