Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Probleempje met sound AC 97

5 antwoorden
  • Ik heb net een ander moederbord geinstalleerd, alles perfekt, uitgezonderd de sound on board. Deze staat met een rondje met een uitroepteken in de lijst. Als ik het stuurprogramma wil veranderen, zegt ie dat hij de nieuwste versie heeft. Als ik hem eruit smijt, en nieuwe hardware toevoeg aanklik vind Xp deze zelf, en installeert hem ook zonder zelf te mogen beslissen wel stuurprogramma ik wil. Xp zegt zelf dat het niet goed is :cry: Het gaat hier over een K7S5A moederbord met C-media AC 97 codec. In de bios staat deze aangeschakeld. Iemand raad ? Thx
  • Ik weet het niet zeker, maar volgens mij moet je de Realtek7012 driver gebruiken.
  • Nee, daar ligt het niet aan, XP flikte dat geintje eerst ook bij mij en ik ben er nooit meer achter gekomen waar dat nu aan lag, maar na een reinstall werkte alles weer.
  • [quote:2ac23c6aab="Marcel de Reus"]Nee, daar ligt het niet aan, XP flikte dat geintje eerst ook bij mij en ik ben er nooit meer achter gekomen waar dat nu aan lag, maar na een reinstall werkte alles weer.[/quote:2ac23c6aab] Ik zit ook nog steeds met dit probleem,maar heb geen zin om Xp opnieuw te installen. Duurt het weer een maand voor ik er alles weer op heb staan. Heb gelukkig dual boot,en onder 98 werkt het geluid wel.
  • ik heb daarnet Xp opnieuw geinstalleerd, en de driver van 2000 genomen. Nu werkt het perfekt ! Xp is goed voor automatische configuraties, maar jammergenoeg niet altijd :lol:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.