Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Moederbord overleden????

None
31 antwoorden
  • Geachte mede Forum gebruikers,

    Ik heb jullie hulp nodig bij iets waar ik denk ik al van weet wat het probleem is maar ik wil toch even jullie mening hierover. Het zit zo:

    Gisteren was ik wat spellen op mijn computer aan het installeren. Een hiervan was GTA3. Hiervoor heb moest ik de nieuwste drivers van mijn video kaart installeren (wis ik nog van de vorige keer). Dus deze gedownload en geinstalleerd. Verder nog even de nieuwste VIA 4in1 drivers geinstalleerd. Na dit gedaan te hebben even getest of alles het deed. Dit was het geval.

    O.K. nu het probleem. Na een paar minuten sprong mijn beeldscherm op zwart en gingen alle lampjes op mijn computer branden. Geprobeerd te resetten, werkte niet. Computer uitgezet en weer aangezet, niets. Nu zitten er van die diagnostic LEDs op mijn moederbord (MSI K7Tpro) die allemaal op rood stonden (alle 4). Volgens de handleiding wil dit zeggen dat mijn processor kapot is of niet goed geinstalleerd. (ik dacht f**k). Dus ik de processor eruit gehaald en even getest op een ander moederbord (ook een MSI K7Tpro) en die deed het gewoon. Toen dacht ik “videokaart” (Hercules 3D Prophet 4500 64Mb). Deze verwisseld voor een 3Dfx 16mb en niets. De Hercules even getest op dat andere moederbord en deze deed het ook gewoon. Alle onderdelen getest met dat andere moederbord en niets aan de hand. Nu lijkt het er dus op dat mijn moederbord overleden is. Nu is mijn vraag, hoe kan dat zomaar ineens gebeuren zonder enige waarschuwing vooraf (computer liep als een zonnetje) en hoeveel garantie zit er op MSI moederborden?
  • Grantie is in elk geval een jaar….

    Maar normaal gesproken kan een bord niet bij normaal gebruik "zomaar" overlijden. Het kan zijn dat er in de driver een foutje zit of dat de via driver niet goed is geinstaleerd (zeker waneer niet erst de oude drivers zijn verwijderd maar de nieuwe er overheen gezet zijn.)

    ik zou eerst even met een minimale configuratie kijken of het probleem blijft zo ja dan gewoon even met het bord terugt naar je verkoper en hem het probleem voorleggen, neem desnoods je systeem mee en laat hem het zien…
  • Ik heb al alles eruit gehaalt en het geprobeert met alleen de video kaart. Dit LEDs binnen in blijven alle vier op rood staan. Heb ook al de batterij verwijderd om de bios te resetten, dit hielp ook niet.
  • MSI geeft 3 jaar garantie hoor (sinds 2001 dacht ik).


    Ik zou meteen ff mailen met MSI en kijken wat voor tips hun nog mee komen.
  • Weer wat geleerd!

    kan ik nog eens een gokje wagen met de mijne :wink:
  • Als er nog garantie op zit gewoon terug gaan na de leverancier. Dan kun je ook geen gedonder krijgen als je hem zelf (perongeluk mag ik hopen) kapot maakt met het proberen, dat hebben wij namelijk een keer gehad met een CPU.
  • Heb even een mailtje naar MSI gestuurd, laat wel horen hoe het afloopt.
  • Nou heb de leverancier even gebeld en die zou kijken wat hij kon doen.

    O.k. nu even iets heel raars. Zoals jullie hebben kunnen lezen stopte dus ineens mijn meoderbord ermee. Ik heb toen alle onderdelen getest op een ander moederbord (het zelfde type) en daar werkte alles. Dus ik besloten om dat oude kapote moederbord eruit te halen en die andere erin te doen, alles weer aangesloten en alles werkte goed. Dit was dus maandag avond. Dinsdag kwam ik om 17.30 thuis van mijn werk, deed de computer aan om email te checken en nog steeds deed alles het. Heb toen de hele avond van alles gedaan, beetje gedownload, spelletje gespeeld en een stukje film gekeken. Toen, om een uur of 11:30 het spel Fifa2002 ging installeren ging alles nog steeds goed. Maar toen ik het spel wilde gaan spelen kreeg ik eerst niets te zien, wat wel vaker gebeurt wanneer de video instellingen niet goed staan. De computer liep niet vast kon met ctrl-alt-del het spel afsluiten. Heb de video instellingen goed gezet en het spel starte op. Wel kon ik zien dat de computer het er nog wel moeilijk mee had, het beeld was namelijk erg blokkerig en streeperig. Op het moment dat ik het spel wilde afsluiten sprong mijn beeld weer op zwarte en was het zelfde aan de hand als met die andere. Nu wil ik weten: Kan het zo zijn dat bijvoorbeeld een videokaart je moederbord om zeep helpt? en zo ja is er iemand die ik daar aansprakelijk voor kan stellen.
  • Maar denk je dat dat hardwarematig is (die strepen)? Ik hoor nogal eens dat je windows opnieuw moet installeren als je een nieuw moederbord installeert…
  • Zou kunnen maar hij heeft het daarvoor de hele dag gedaan en ook heb ik wat 3D spellen gedaan die hetw el gewoon deden.
  • Nu heb ik denk ik iets vergeten.

    Als je een bestaande installatie gebruikt dan loop je natuurljk de jans dat er vreemde dingen gebeuren. Zeker waar het om drivers voor de chipset gaat. Als je die niet allemaal eerst verwijderd heb dan lopen die elkaar aardig in de weg of zijn ze gewoon niet goed.

    ik zou eerst eens een hele versie installatie proberen voordat je weer verder gaat met proberen de kans is heel groot dat je dan gelijk van alles af bent.
  • [quote:46a9855e0a="Long John"]Nu heb ik denk ik iets vergeten.

    Als je een bestaande installatie gebruikt dan loop je natuurljk de jans dat er vreemde dingen gebeuren. Zeker waar het om drivers voor de chipset gaat. Als je die niet allemaal eerst verwijderd heb dan lopen die elkaar aardig in de weg of zijn ze gewoon niet goed.

    ik zou eerst eens een hele versie installatie proberen voordat je weer verder gaat met proberen de kans is heel groot dat je dan gelijk van alles af bent.[/quote:46a9855e0a]


    Zou ik best willen doen alleen start hij niet eens mijn BIOS op. Ik blijf zitten met die 4 rode lampjes op mijn moederbord en verder doet hij helemaal niets.
  • Dan is het denk ik over en uit met hem..

    Je kunt altijd een slechte bebben tussen de vele goede moederborden.
    Ik zal nooit vegeten dat ik mijn erste computer bouwden (een 486)

    Voor een beg geld onderdelen bij elkaar vezameld en langzaamde berg zien groeien tot ik alles had en gaan monteren. Heel zorgvuldig geweerkt maar niets werkte. Bleek later bij controlle door de winkel waar ik de onderdelen gekocht had het moederbord defect te wezen…

    En toen had je zelfs nog geen lampjes of zo was er dan ook niet blij mee maar werd netjes geholpen en kreeg zonder probelemen een ander bord wat zo ook nog eens monteerden en testen (Bakker Dijk in Alkmaar)
    maar ja bijna 10 jaar geleden deed men dat nog en dat bordje kosten toen ook 450 gulden…..
  • Ik ben dus ook bang dat et over is :( . Nu even mijn tweede vraag, ik heb nadat hij dus stopte alle onderdelen getest om te kijken of het niet daar aan lag. Die deden het dus allemaal. Ik had nog een tweede moederbord liggen (ook een MSI K7T pro) en heb die in mijn kast gestopt en alles weer aangesloten. Dit heeft een dag gewerkt totdat met dit moederbord precies hetzelfde gebeurde als met die eerste. Mijn leverancier had het over kortsluiting in een van die onderdelen. Dit vind ik vreemd want hij heeft wel eerst een hele dag gedraait, heb er een film op gekeken en een spelletje gespeeld en alles deed het prima. Wat denk jij? kan kortsluiting de oorzaak zijn en kan dat dan opeens gebeuren?
  • Alles kan maar kortsluiting treed meestal direct op wanneer je er spanning op zet.

    Het zou zomaar ook eens je voedig kunnen zijn die niet goed meer is en pieken af geeft en daardoor de boel sloopt!!

    Als je alles netjs ingebouwd heb en er geen delen van het bord contact maken met de behuizig op platsen die daar niet voor bedoeld zijn dan sluit ik kortsluiting een beetje uit, meestal gaat dit ook gepaard met stank en verkleurde onderdelen op de plaats van de sluiting en zou je dit moeten kunnen zien of ruiken.

    Ik zou nog eens een andere voeding proberen voor je nog meer bordjes naar hogere sfeeren help..

    Kijk ook even goed de ATX connector na of daar geen vreemde dingen aan te zien zijn.
  • Voeding lijkt me ook niet het geval, dat tweede moederbord had ik namelijk in een andere kast met een andere voeding gedaan, of bijde voedingen moeten niet goed zijn. Lijkt me sterk.
  • Nee, dat geloof ik ook niet (of je moet mr Murphy zijn)


    Als er geen echte oplossing komt zou ik eens bij een computerboer de boel laten opbouwen. Kost wel wat maar op die manier kun je ermee terug wanneer het niet goed gaat en is het hun probleem.
    Een andere oplossing kan ik ook niet meer bedenken..

    laat even horen als er nog wat uitkomt!
  • Nou, ik heb net even bijde moederborden nnaar mijn leverancier gebracht om ze te laten checken. Hoop dat hij morgen al wat weet. Zo ja dan laat ik het hier ook even weten.
  • Zou heel fijn zijn.
    Een hop mensen laten niets meer horen terwijl er toch een antal mensen moeite neen te helpen , dan is het wel eens fijn ook te horen hoe het afloopt..
  • lijkt me niet meer dan normaal. Alvast bedankt voor je hulp en ik laat moregn ofzo wel even wat horen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.