Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Bios met wachtwoord

Li'l compuguy
18 antwoorden
 • Ten eerste goedemorgen…….

  Ik heb een probleempje……Ik heb een oud moederbord gehad, hij doet het oké, maar ik kan niet in het BIOS komen omdat het beveiligd is. Ik moet nog proberen Windows of Linux te installeren, want mijn diskettestation is niet helemaal meer in orde. :x
  Maar nou to the point: Is er een mogelijkheid om in het BIOS te komen zonder dat ik het wachtwoord weet? :roll:

  Bvd
 • weet het niet zeker maar zou eens proberen om de batterij eruit te halen (uit het noederbord) de stekker eruit te trekken en even een kwartiertje wachten ofzo en dan nog eens proberen. Je hebt dan de bios gereset. Weet niet of dan ook het wachtwoord eraf gaat, maar het kan zeker geen kwaat.

  Laat even weten of het geholpen heeft.
 • Soms zijn er bepaalde fabrikant-wachtwoorden te vinden, die altijd werken. Daarvoor moet je wel het exacte merk&type BIOS en evt mobo weten… En dan googlen :)
 • Nu komt ervaring uit het verleden te pas……

  AMI: AMI, A.M.I, AMI_SW, aammii, AMIISW, AMI.KEY, ami.key, AMIAMI,
  AMIDECOD, AMIPSWD, amipswd, AMISETUP, BIOSPASS

  Dit zijn masterwachtwoorden en moeten de toegang verschaffen tot het BIOS.

  Als het een merkcomputer is dan zijn er vaak andere toeganscodes maar dan blijf ik tikken ook voor AWARD heb ik de codes mar dat zijn er nog meer en aangezien het om een AMI bios gaat denk ik dat je hiermee wel een eind kan komen. Natuurlijk kan je ook gewoon eerst proberen de eerder gegeven tip van de biosreset uit te voeren vaak is dat al voldoende maar soms kan de kast niet open en moet je met een wachtwoord het BIOS in….
 • Zoek eens naar de clear password jumper op je moederbord. Anders de bovenstaande oplossingen proberen.
 • een clear password jumper?

  Mocht je toch de batterij willen verwijderen doe dit dan niet met je blote handen! Het zuur op je houd zal de batterij aantasen en de levensduur ernstig verkorten….
 • [quote:a528147d76="Long John"]een clear password jumper? [/quote:a528147d76]

  ja, dit zit tegenwoordig op de meeste moederborden. Staat meestal ook wel in het boekje van je moederbord. Je kunt volgens mij ook met een clear CMOS jumper je CMOS leeggooien en dan ben je volgens mij je password ook kwijt.

  (D8 ik, ik heb gigantisch koppijn dus ik weet het niet meer zeker)
 • ALs je het wachtwoord voor de BIOS insteld is meestal dit niet te wisse3n met een jumper, het zou dan ook niet al te veel nut hebben er een wachtwoord in te zetten.

  Ik had nog niet eerder gehoord van en clearpassword jumper maar het is best mogelijk dat een aantal borden dit hebben.

  De cmos jumper zet alleen de instellingen weer op standaard en soms ook wel het wachtwoord maar heel vaak niet..

  en sterkte met het hoofd :wink:
 • jah wel hoor.. Dit is zeer makkelijk. Als je in een bedijrf werkt en er staan pc's en iedereen kan in het BIOS, dan kan werken ze na 2 dagen al niet meer ;) ;). Een normale medewerker gaat niet zijn of haar case openhalen om een jumpertje te verzetten om in het BIOS te komen.

  Ik heb op school een keer een hele lading pc's van bedrijven (ouwe rommel) weer werkend moeten maken en heb dus van al die dingen BIOS w8woord moeten omzeilen. Jammer genoeg waren ze oud en kon ik dus niet gewoon een jumpertje omzetten… Dus sindsdien heb ik wel wat ervaring met BIOS clearen…


  BTW thanks..
 • clear passwords jumpers bestaan voorzover ik weet niet en clear CMOS jumpers verwijderen het pass niet
 • Dacht ik ook maar lees hier dat iemand ze wel gevonden heeft…
 • Heb even gezocht naar zo'n "clear password jumper" en hier wel wat op gevonden op verschillende sites. Ze bedoelen hier alleen steeds de "clear CMOS jumper". Bij een aantal sites wordt wel vermeld dat de hele BIOS gereset word maar bij ander niet. Is dus best lastig als je dacht alleen het pasword te hebben gewist en je computer gaat ineens weer van flop opstarten en vind weer allerlei hardware die je in je BIOS had uitgeschakeld (onboard geluidskaart enzo). Of je FSB en Multiplier staan weer op default en je computer is weer de helft zo snel. :D :D
 • Ok, ik heb het gecheckt met iemand en die zegt ook dat je je BIOS password kunt resetten met een jumper.. Waarschijnlijk ook alleen CMOS maar ik weet het bijna zeker.

  kan me vergist hebben maar acht het niet waarschijnlijk.
 • Ja maar bij alle nieuwere borden bedoelen ze ook met het hele BIOS niet het pass daarbij
 • Hmmzzz. ok I stand corrected…
 • sommige borden kon je idd alleen het wachtwoord wissen.
  Deze hadden dan ook de mogelijkheid om het wachtwoord doormiddel van een jumper te enablen of disablen.
  Dit was een functie die [u:9307e94d05]los[/u:9307e94d05] van de bios stond.

  Ik ben ze onder andere bij NS en gemeentes wel tegen gekomen.

  [vraag me toch af modus]wat was het merk[/vraag me toch af modus]
 • [quote:06ff78e952]Password Clear (Jumper J7F1)
  Allows system password to be cleared by jumpering pins 5-6 in J7F1 and turning the system on. The system should then be turned off and the jumper should be returned to 4-5 in J7F1 to restore normal operation. [b:06ff78e952]This procedure should only be done if the user password has been forgotten.[/b:06ff78e952] :P [/quote:06ff78e952]

  http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/advancedas/as_confg.htm#8
  ??

  Wie anders? :lol:
 • user pasword is slechts een van de wachtwoorden die je in het bios kunt zetten!

  Mijn Bios (Award) kan ook een "master" wachtwoord krijgen en dat is niet te wissen met een reset alleen door het wachtwoord in te tikken en daarna te vervangen door geen wachtwoord. Je kunt dan ook niet in het bios komen ook niet na een reset.

  Wel kun je met de bekende wachtwoorden van Award dat wachtwoord "overrulen"..

  Maar er zijn natuurlijk zo veel borden op de markt dat ik niet uitsluit dat ze er tussen zitten die wel met een jumper het masterwachtwoord kunnen wissen al blijf ik het wat onwaarschijnlijk vinden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.