Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

14 antwoorden
 • Daarjuist valt pc van zoon volledig uit en wil niet meer opstarten.Ik denk dat het de voeding is maar hoe weet ik dit zeker ?
  Wanneer ik terug wil opstarten gaat het ledje van power een fractie van een seconde aan maar gaat dan terug uit.Ook de cooler van de processor beweegt even maar valt eveneens terug uit. Kan ik de spanning meten aan de kabel van het mobo om te controleren ?

  Dit is zijn systeem, het is pas 2 maand oud.

  ATX Midi Tower 300W
  Gigabyte GA-7VAX (VIA KT400)
  Sound on board met standaard speakers(voorlopig nog!)—>eerst wat sparen !
  AMD 1900+ (en standaard cooler)
  MSI GF4 TI4200
  256 MB DDR RAM TwinMOS
  Maxtor D740X-6L 40 Gb 7200tr/min
  DVD-ROM Drive LG GDR 8161b
  Belinea 17" 10 30 40
 • Dit is zijn systeem, het is pas 2 maand oud.

  je heb toch garantie :lol: :lol:
 • Inderdaad garantiewerk. Als je zelf aan het klooien gaat, en dingen vernielt, kun je de garantie misschien ook wel vergeten.

  Controleer anders de stekkers eens, mogelijk zit bijvoorbeeld de atx connector wat los. Geheugen, kaarten, ook loshalen en opnieuw plaatsen.
 • Ik heb alle componenten gekocht in winkel hier in de buurt, behalve de midi tower met voeding, die heb ik gekocht op een beurs en daarvan heb ik geen adres :( , dus…
  Kan ik echter aan connector die naar mobo loopt de spanning controleren ?
 • NIET aan je bord meten!

  Gewoon even de voeding losmaken van het bord en het liefst nog uit de kast halen ook.

  Dan kun je pas gaan meten aan de voeding. wel moet je zorgen voor
  een belasting aangezien je anders niet de juiste waarden zult meten. Wel kun je in elk geval vaststellen of hij "dood" is of niet.

  Ik zou ook even vragen of zoonlief niet door het lezen van een of ander blaadje geinspireerd geraakt is het bios zodanig te bewerken dat daar de fout licht.

  (een heel foute geheugensetting maakt opstarten ook onmogelijk)

  o ja, voor je gaat meten wel even de powergood lijn aan massa leggen anders doet de voeding niets..
 • [quote:24545b391b="Long John"]

  o ja, voor je gaat meten wel even de powergood lijn aan massa leggen anders doet de voeding niets..[/quote:24545b391b]In het BIOS heeft hij niet ingeweest.Wat bedoelt u juist met "powergood lijn" ?
 • Zeg maar jij hoor :wink:

  De paarse draad aan de connector is een controledraad of de boel goed is aangesloten, als die geen verbinding met massa heeft zal er geen stroom gaan lopen (vandaar dat wanneer je de ATX connector niet aansluit er niets gebeurt. Door die draad met massa te verbinden hou je de boel eigenlijk voor de gek en kan er gemeten worden. Maak geen sluiting van een pc voeding is in staat een beste berg stroom te leveren en dus ook een hoop vonken.

  Heb je ook al even gekeken of de zekering IN de voeding in orde is?
  Maar pas ook hier op de voeding heeft nog een hoop spanning na het uitzetten tot meer dan 300v aan toe (bij de codensatoren)
 • thx voor reactie, ik ga nu een ritje maken met de moto om af te koelen :-? en daarna ga ik uittesten. Je hoort er nog van !
 • Ik heb dan toch maar geprobeerd door er mijn voeding van mijn pc in te plaatsen en ze bleek inderdaad kapot te zijn. Toen ik ze eens opendeed bleken er een paar componentjes op print gesmolten te zijn :(
  Bedankt voor reacties.
 • Gelukje bij een ongeluk, een voeding is niet zo duur tegenwoordig..
 • ik heb voedingen zien staan in online shops en de prijzen varieren enorm tov elkaar. Ik heb er gezien van 19euro maar ook van 45euro. Wat is zo de normale prijs voor een ATX voeding van 300W dat jullie betalen?
 • Gezien de configuratie van de computer van uw zoon kan het geen kwaad een voeding met een hoger Wattage te zoeken. Ook voedingen van ruim 400 Watt zijn goed te betalen.

  Goedkopere (en duurdere :wink: ) modellen vindt u o.a. bij http://shop.informatique.nl

  Een voeding met een hoger wattage gebruikt trouwens niet meer energie. De opgenomen energie is afhankelijk van de componenten in de computer en de efficientie van de voeding.
 • [quote:38be5abd59]o ja, voor je gaat meten wel even de powergood lijn aan massa leggen anders doet de voeding niets..
  [/quote:38be5abd59]

  Massa=aarde dacht ik,hoe doe je dat dan als de PC werkt op een contactdoos zonder randaarde?

  wanderer.
 • fout gedacht massa is geen aarde…..

  Hoe kun je anders bij een boordsyteem (auto vliegtuig) dingen aan massa leggen??

  en wat energie gebruik betrefd zou er eigenlijk moeten worden gesproken van maximaal te leveren wattage.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.