Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Geheugen overklokken?

Anoniem
Charlotte
14 antwoorden
 • Hallo, ik heb een pentium II 350 met 320 Mb geheugen waarvan 256 Pc133is eb 64 pc100. Nu vroeg ik mij af of die 64 MB niet ook op 133mhz kan draaien/ en zo ja, hoe??
 • ik lees dat je 2 verschillende snelheden geheugen hebt geinstalleerd.
  jouw 256mb draait nu ook op een lagere sneldheid.
  Deze neemt nu immers de snelheid van je 64 mb aan.
  Ik denk dat je er meer mee opschiet als je ervoor kiest om alleen de 256 reep te laten zitten. Deze kan dan tenminste wel 133 draaien.

  Wat voor een mainboard heb je eigenlijk?
 • een Vtech i440BX-ITE8671
 • Die zal waarschijnlijk standaard op 100 MHz draaien. Kun je vaak wel iets overklokken, maar niet naar 133. Soms gaat 120-125 wel, maar dan loopt het mogelijk vast, zodra je een spel start. Dit omdat de agp poort ook overklokt wordt. Verder is dan je 100 MHz module vrij ver overgeklokt, waardoor die ook al problemen kan gaan geven. Lijkt me dus gewoon een kwestie van uitproberen. Zet hem eerst eens op 105, gaat dat goed, dan op 110, etc.
 • de AGP gaat waarschijnlijk geeneens al eerste problemen geven maar heel simpel de processor (het geheugen zelf waarschijnlijk nog eerder), dat bord heeft vast geen mogelijkheid het geheugen en het FSB asynchroom te laten lopen dus bij elke 1mhz fsb verhoging loopt de proc 3.5mhz sneller en dan is de rek er al gauw uit.
 • Dus als de 64 eryit is, draait de overige 256 gewoon op 133mhz?? Hoe kan ik dit controleren???
 • [quote:a23e892315="Charlotte"]Dus als de 64 eryit is, draait de overige 256 gewoon op 133mhz??[/quote:a23e892315]

  Nee, je hele systeem draait op 100MHz dus je geheugen ook :)
 • Inderdaad. De FSB (zie FAQ) is 100 MHz. Je kunt wel overclocken maar dan draait alles op een hogere snelheid (je processor, geheugen, PCI/ISA/AGP sloten enz). Maakt op zich niet zoveel uit maar op 133 zul je het niet krijgen.


  Mijn FSB is 115 ==> proc draait op 402 MHz.
 • Die FSB kan ik in het BIOS dus hoger zetten??
  Jij hebt 402 mhz…..ik 350, wat raad je aan?
  Ik heb nu dus geen extra koeling!
 • Ik heb een PII 350, maar die draait dus op 402 (FSB = 115). Dat lukt zonder extra koeling. De temperatuur is maar een klein beetje verhoogd. Hartje zomer & intensief gebruik geeft max. 44 graden, ruim koel genoeg dus.


  Waar je het instelt hangt van je moederbord af. Bij mij kon het alleen via jumpers op het moederbord. Tegenwoordig is het eigenlijk altijd via het BIOS. Kijk in het boekje van je moederbord hoe het bij jou precies zit.
 • Ik ga eens kijken in het BIOS of ik daar iets kan veranderen….moch dit niet lukken, tik ik wel weer een atwoord!

  Is er trouwens een programmaatje dat je temperatuur van je processor e.d. vaststelt? Kan ik dit ergens downloaden?
 • Ik heb een PII 300 (FSB=66 MHz) en die heb ik op 450 Mhz draaien in windows dankzij CPUCool.
  Dit door mijn FSB naar 100 Mhz te gooien. Ik heb nog geen benchmarks gedraait, maar ga dit nog wel doen. Binnenkort komt er een PII 400 in.
  Dan hoop ik nog wat verder te komen.

  Groetjes, Christian.
 • Ik heb het inmiddels gedownload…..kun je me kort vertellen hoe het werkt en wat ik er mee kan?
 • Hi Charlotte,

  allereerst kun je je moederbord selecteren, (moet er wel tussen zitten eigenlijk) en dan zie je je temperaturen van moederbord en processor. Altijd handig om dit in de gaten te houden.

  Daarna kun je je FSB (snelheid) ophogen met stapjes. Daar kun je ook weer voorwaardes aan hangen dat als ie boven een bepaalde temp. komt, dat ie de snelheid weer verlaagt…

  Ga de help file maar eens lezen, ik ben met proberen en fouten maken er achter gekomen…

  Succes, Christian.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.