Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Chaintech Apogee & WinXP crash

Captain_Kansloos
27 antwoorden
  • Medeforummers,

    Ik heb m'n nieuwe PC in elkaar gezet met de volgende specs

    Chaintech 7VJL Apogee Deluxe (KT400)
    512 MB DDR 333 (TwinMOS)
    AXP 2200+
    WD JB800 Caviar
    Gainward 650XP GS toeters en bellen 128MB
    WinXP Prof.

    Het probleem is dat ik om de haverklap een crashende Windows XP heb. Nou heb ik het volgende al gedaan:

    - Kast open gelaten om hitteprobleem uit te sluiten (proc 55C, kast 39C)
    - Mem vervangen, dacht nl. dat het daar eerst in zat.

    De voeding is in orde, de videokaart ook volgens mij, want 3D mark 2001 SE werd zonder problemen doorlopen (9923 marks). Na het afsluiten daarvan had ik overigens na 2 seconden meteen een crash.

    Ik heb de laaste Via 4 in 1 al geinstalleerd (4.43), zo ook de laatste Detonators (40.72). Daarnaast heb ik - naar waar ik vermoed de fout ligt - ook de sound, Lan en USB 2.0 drivers van de Chaintech CD geïnstalleerd.

    Mijn vraag is:

    Heeft iemand een soortgelijke config WEL stabiel draaien onder XP prof en zo ja, welke driverversies gebruik je en waar heb je die vandaan gehaald? De download site van Chiantech geeft bij mij nl. een ASP error.

    Ik moet er wel bij vermelden dat het om een "ge-slipstreamde" SP 1 Corporate versie gaat. Deze draaid echter op een andere PC zonder probs, dus het lijkt me niet aan de CD te liggen.

    Iemand?
  • hij doet het nu wel weer de site ik heb wel een apogee maar dan met een kt33 chip en dat loopt lekker behalve het geluid dat ga ik vanavond proberen want ik zat dus ook op de site te wachten voor de updates van geluid en hopen dat het dan werkt.
  • Hij zou gewoon moeten draaien, heb je wel een fresh install gedaan?
  • Idd een fresh install. Zelfs XP een keurige NTFS partitie van 76 GB (Zo groot is de HD) laten maken. Nogmaals, ik gok dat het een driver probleem is, maar ik vind het zo vreemd dat ik (voorlopig) de enige ben. Ik bedoel; met die standaard drivers zouden dan toch meer mensen problemen moeten hebben?
  • Mmm, begrijp ik het goed dat ik de USB driver op de chaintech CD beter kan laten voor wat ie is, omdat XP sp 1 al de benodigde drivers installeerd? Mijn theorie:

    Ik installeer de ge-slipstreamde versie van XP prof die de correcte up-to-date versie van de USB 2.0 drivers mee installeerd. Vervolgens installeer ik blindelings de USB 2.0 driver van de Chaintech CD en verpest daarmee de installatie, omdat deze niet samen gaat met SP1, maar alleen met de originele XP?
  • Ik installeer de ge-slipstreamde versie van XP prof ….quote] Wat houd dat geslipstreemde in :oops:
  • [quote:c9132580d7="wilco_oranje"]Wat houd dat geslipstreemde in :oops:[/quote:c9132580d7]

    Slipstreamen betekend dat je een servicepack integreerd in een Windowsinstallatie CD. Op het moment dat je windows dan installeerd vanaf die cd, dan is ie meteen up-to-date en hoef je niet meer apart het Service Pack te draaien.

    Hier staat hoe je dat zelf moet doen:

    http://www.windows-help.net/WindowsXP/winxp-sp1-bootcd.html
  • Even een update; ik heb gister weer een schone install gedaan van XP(met open kast), maar nadat de installatie goed doorlopen werd, kreeg ik weer een spontane reset toen ik voor de eerste keer wilde inloggen. Videokaart verwisseld voor een PCI exemplaar dat al jaren foutloos in een P1 draait leverde precies hetzelfde resultaat op.

    Het hele zaakje maar weer geformatteerd en vervolgens Win98SE geïnstalleerd. Dat draait op het moment, maar ook met vreemde foutmeldingen. Explorer (grafische schil van 98SE) crashte bijv. "zomaar"zonder aanleiding. Het herstart vervolgens wel weer binnen een seconde (gaat toch wel rap op een XP 2200+ :o ) maar het hoort natuurlijk niet.

    Iemand nog tips?
  • Nou hier komt ie :D

    Drivers
    [i:edaa61b06b]Download de nieuwste drivers van alle hardware. En zet deze op een cd[/i:edaa61b06b]

    Heb je nieuwste bios al?
    [i:edaa61b06b]Zoniet flash deze dan.[/i:edaa61b06b]

    Geheugen goed?
    [i:edaa61b06b]http://www.memtest86.com/
    Dit even op CD zetten. En zo'n 10 minuten laten draaien. [/i:edaa61b06b]

    Werkt ie nog niet?
    [i:edaa61b06b]Probeer dan eens samsung geheugen[/i:edaa61b06b]
  • [quote:d865c237e6="Appie Heijn"]Nou hier komt ie :D

    Drivers
    [i:d865c237e6]Download de nieuwste drivers van alle hardware. En zet deze op een cd[/i:d865c237e6]

    [b:d865c237e6]Al gedaan[/b:d865c237e6]

    Heb je nieuwste bios al?
    [i:d865c237e6]Zoniet flash deze dan.[/i:d865c237e6]

    [b:d865c237e6]Is niet beschikbaar.[/b:d865c237e6]

    Geheugen goed?
    [i:d865c237e6]http://www.memtest86.com/
    Dit even op CD zetten. En zo'n 10 minuten laten draaien. [/i:d865c237e6]

    [b:d865c237e6]idd nog niet geprobeerd.[/b:d865c237e6]

    Werkt ie nog niet?
    [i:d865c237e6]Probeer dan eens samsung geheugen[/i:d865c237e6][/quote:d865c237e6]

    [b:d865c237e6]Tja, volgens mij zou het merk niet uit moeten maken.[/b:d865c237e6]

    [b:d865c237e6]Igg bedankt voor de tips[/b:d865c237e6]
  • Ik heb rampzalige ervaringen gehad met de Asus P4S8X :evil:

    Heb toen geheugen met Samsung chips er in gedouwt. In 1 keer alle problemen weg.
  • Mmm, moet ik die tip toch maar eens in het achterhoofd houden. Na wat speurwerk heb ik - naar het zich doet aanzien - ook een BIOS update gevonden. Hoewel er niks over mijn probleem bijstaat, ga'k 'm toch maar eens proberen vanavond.
  • Ik weet het niet zeker maar laatst had een vriend van me soortgelijke problemen. Met name wanneer ie iets met directX ging doen kreeg hij een spontane crash (XP, ME wathever).

    Uiteindelijk bleek het downgraden van de via drivers de oplossing. Nieuwe via drivers zijn niet altijd beter dan de versie ervoor (dit geld trouwens ook sterk voor de nVidia geforce drivers).

    Dus misschien een downgrade van je via drivers eens proberen?
  • [quote:a2f2f4883a="janjansen"]Dus misschien een downgrade van je via drivers eens proberen?[/quote:a2f2f4883a]

    Da's op zich geen slecht voorstel, maar helaas kreeg ik gister al 2x achter elkaar een spontane reboot meteen NA de installatie van XP en VOORDAT ik überhaupt al een keer had ingelogd (ik had nog geen windowsdesktop gezien…) Dat maakt het verhaal weer wat ingewikkelder.

    Toch bedankt voor de tip!
  • Wat voor voeding heb je?
  • [quote:c7a30b0889="hjs"]Wat voor voeding heb je?[/quote:c7a30b0889]

    Een Q-Tec value line kast (midi) met bijbehorende 300 Watt voeding. Volgens mij moet dat genoeg zijn. Het is alleen mobo, proc en videokaart wat erin zit. Uitsluiten dat het in de voeding zit kan ik hoe dan ook evenmin, dat kan ik pas zaterdag gaan testen.
  • Tja, moet genoeg zijn, over het algemeen, maar ik zou het zeker even testen (als je de mogenlijkheid hebt)
  • [quote:b13f65bc73="hjs"]Tja, moet genoeg zijn, over het algemeen, maar ik zou het zeker even testen (als je de mogenlijkheid hebt)[/quote:b13f65bc73]

    Dat gaat zoals gezegd zaterdag gebeuren. Ik heb tot voor kort zelf in de betreffende winkel gewerkt, dus het is allemaal niet zo'n probleem. Ik zit alleen wat thuis-probeer-opties betreft er een beetje doorheen. Maar goed je weet nooit. Er zijn vast nog wel dingen die ik thuis wel kan proberen zoals de eerder genoemde geheugen test.
  • Precies hetzelfde probleem,
    Chaintech 7VJL Apogee
    256 MB DDR 333 (TwinMOS)
    AXP 1800+
    WinXP Prof.

    comp crasht precies voor winXP opstart scherm.
  • Hmm, lijkt dus op een fout in de mobo serie in combo met bepaalde software.
    Probeer anders een linux te installeren en kijk wat ie dan doet, bijvoorbeeld:

    Mandrake: www.mandrake.com of
    RedHat: www.redhat.com

    helemaal lekker is SuSE, maar dat kun je alleen over FTP installen, neem dan BTW wel de nederlandse mirror en niet de mainserver
    www.suse.com

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.