Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

PCI Latency

None
6 antwoorden
 • Nou zet je de CAS Latency zo laag mogelijk.
  Moet dat nou ook met de PCI Latency.
  Bij mij staat dat op 64 maar kan ook naar 32 of 128 toe.
  Wat zijn de voor- en nadelen als ik dat verander.
  bvd…
 • Bij PCI-Latency geld juist het omgekeerde.
  Zie de Latency op de PCI bus als een snelweg:
  32 is een smal weggetje, 64 breder en 128 nog breder etc.

  Hoe breder de weg hoe meer ruimte voor (data) verkeer. Maar let wel: alle PCI kaarten een te brede weg (= te hoge latency) toebedelen, betekent een tekort aan ruimte. De ruimte op de PCI bus word dan niet goed verdeeld.
  Bij 1 PCI kaart is er natuurlijk geen probleem, de PCI latency zo hoog mogelijk (een zo breed mogelijke weg).
  Bij meerdere kaarten is het een kwestie van de juiste latency zien te vinden (= de ruimte op de bus zo goed mogelijk te verdelen zodat geen enkel PCI device de ander in de weg zit op de PCI snelweg), zonder dat er artifacten optreden (geluids storingen bijvoorbeeld):

  [i:9f69620cb6]"PCI latency timers are a mechanism for PCI bus-mastering devices to share the PCI bus fairly. "Fair" in this case means that devices won't use such a large portion of the available PCI bus bandwidth that other devices aren't able to get needed work done.

  If the latency timer is set too low, PCI devices will interrupt their transfers unnecessarily often, hurting performance. If it's set too high, devices that require frequent bus access may overflow their buffers, losing data."[/i:9f69620cb6]
 • Nou heb ik maar 1 PCI kaart (netwerk) en kan ik dan de PCI latency het beste op 128 zetten. Zal het wel eens doen en kijken wat het effect is.
 • Je hebt slechts éen PCI kaart, maar als de moederbordfabrikant uitbreidingschips heeft ingebouwd dan zijn die ook op de PCI bus aangesloten. Je hebt dus slechts éen PCI kaart, maar je kunt best verscheidene PCI devices hebben.
 • [quote:c3aff1527d="egslim"]Je hebt slechts éen PCI kaart, maar als de moederbordfabrikant uitbreidingschips heeft ingebouwd dan zijn die ook op de PCI bus aangesloten. Je hebt dus slechts éen PCI kaart, maar je kunt best verscheidene PCI devices hebben.[/quote:c3aff1527d]

  De onboard IDE hoort volgens mij sowieso bij de standaard PCI devices.
 • Nee, de IDE controller is een onderdeel van de southbridge. Die heeft niets met PCI te maken, behalve bij oudere chipsets waarbij de PCI bus ook de verbinding tussen north en southbridge vormt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.