Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Hoe geheugen plaatsen?

None
17 antwoorden
 • Ik heb net geheugen gekocht en wil nu graag weten welke werkwijze ik het beste kan volgen voor het inbouwen ervan.
  Hoe kun je je statisch ontladen?

  Tips zijn ook welkom.
 • Statisch ontladen (vooral in de winter belangrijk omdat de lucht droog is en je eerder "oplaadt". Hangt overigens ook van de kleding af: syntetische kleding geeft dit eerder dan katoen) gaat prima door even een kale verwarmingsbuis beet te pakken, of een ander ongeschilderd metalen voorwerp wat met de grond is verbonden (een kraan meestal ook).


  Verdere tips: rustig werken, voorzichtig doen :lol: , zorgen voor voldoende licht, 220V stekker uit de pc trekken, …
 • trek al je kleren uit zet dan een hand/been op de verwarminsbuis of een ander voorwerp dat geaard is .
  pak dan het boekje van je mobo en zoek naar de bladzijde waar het precies in staat hoe je geheugen moet bij plaatsen.
  als je klaar bent met de klus .stap dan wel eff onder de kraan om het zweer van je af te wassen.
 • De achterkant van de computer kan ook helpen lees ik net.

  Wordt het geheugen trouwens vanzelf geaccepteerd en hoe kan ik zien of dit daadwerkelijk gebeurd is?
 • Wat is dat nou voor onzin Plextor :roll:


  Anyway, in principe hoef je na het inbouwen niets meer te doen. Bij het opstarten zal de pc net als altijd het geheugen tellen en als het goed is staat er dan het totaal van de oude + nieuwe module(s)
 • een grap op zijn tijd mag wel in deze donkeren dagen.
  oke' :lol: :lol: :lol:
 • //offtopic

  Eigenlijk heeft plextor gelijk, zij het een beetje onorthodox. Verder ben ik voor een B-tje humor in het forum.
  Als het nu ook een serieus topic was… Echter, ik vindt de vraag Btje overbodig. Staat nl in ieder mobo manual.

  Verder zijn deze dagen helemaal niet donker, worden verlicht door een heldere… monitor.

  Sorry voor deze overbodige post.. :oops:
 • Zorg ervoor dat de inham naar beneden is gericht. Dan zitten de chips naar links. Vaak moet je even aanduwen, maar pas op!. Zorg dat de klemmen helemaal los zitten, dus zover mogelijk van de connector. Dan duwen dus, en vervolgens klemmen vastzetten. Pc aanzetten, dan hopen dat ie géén biospiepen gaat geven… :D
 • Klemmen horen vanzelf vast te schieten
 • Meestal kun je ze zelf nog eff aan duwen omdat ze niet helemaal vast zitte. Voor dat aarde….in de elektronica shop op de hoek kun je daar naar een speciaal bandje vragen. Daar kun je een krokodillenbekje op steken en deze kun je aan het aardpinnetje van een stopcontact klikken. (zo doe ik het altijd :wink: )
 • Ik doe gewoon altijd ff mijn vinger tegen het aarde metaal van het stopcontact
 • Dat komt eigenlijk op hetzelfde neer. Alleen zit ik dan constant met die pin verbonden.
 • Voordeel van een constante verbinding is dat je geen statische lading opbouwt. Maar dat is alleen een probleem als je lang aan je pc werkt. Als het een kort klusje is heb je geen nieuwe lading opgebouwd…
 • Hallo,

  Je moet daar allemaal niet zo in overdrijven, gewoon de stekker uit de pc, ergens aankomen (kom eens aan iets metaalachtig en je bent ontladen) en dan nog . geheugen insteken en voila , je kunt het niet verkeerd steken , je hebt een lange en een korte kant.
  Dan eens pc opgestart is even kijken bij systeeminfo en je ziet je geheugen staan en hoeveel je er vrij hebt verschiet niet soms bij windows kan je indien 512 mb maar 50mb meer overhebben dit is geen probleem het is gewoon windows die het niet reset maar eens je een toepassing zal opstarten word er wel veel geheugen vrijgemaakt bv na gamen direct eens kijken naar systeeminfo en je zult dan bv 310mb vrij zien staan.
  Houd rekening dat bij een geheugenmodule 1 op 4 niet werkt dus je garantie bewijsje niet wegsmijten zodat je indien je een niet werkende hebt die kan gaan omwisselen.
 • Voor een kort klusje is het ook niet erg nee. Maar als je een hele PC gaat bouwen is het toch wel aan te raden. Meeste mensen doen dat volgens mij niet. Die pakke zo eff dat moederbord op als ze zonder schoenen op een mooie vloerbedekking staan :wink:
 • [quote:f54106c5cc="De Geest Van Oirlo"]Voor een kort klusje is het ook niet erg nee. Maar als je een hele PC gaat bouwen is het toch wel aan te raden. Meeste mensen doen dat volgens mij niet. Die pakke zo eff dat moederbord op als ze zonder schoenen op een mooie vloerbedekking staan :wink:[/quote:f54106c5cc]

  That's me ;)
  Nee hoor, ik sta op parket en dat geleid niet goed.
  En ik ontaard om de circa 15 minuten altijd even, nog nooit iets stukgegaan hier. Ja mijn GF4, maar dat was niet door statische elektrischiteit.
 • Ik heb zo een jaar of 3 geleden een 468 AMD moederbord (socket 1 ) naar de ……………….. geholpen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.