Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

CPU-koeling verbeteren

Anoniem
Salv
39 antwoorden
 • Ik heb nu een Spire 2. De CPU wordt makkelijk 60 graden bij mij, da's te hoog voor Word. Dat ding loopt echt stressed
  Ik wil mijn pasgekochte systeem maar meteen gaan upgraden dus wat zal ik nou voor 'n CPU koeler kopen? Ik heb al wat mooi sup gezien: http://is41.introweb.nl/cgi-bin/salland.filereader?3dfb8dda0462ff252719504160470658+NL/catalogs/1056

  Die Volcano 9 lijkt me wel wat. Alleen hoor ik dat ie veel lawaai maakt. Wie weet nog een CPU cooler (niet alleen heatsink) die goed werkt, en niet zo veel lawaai maakt.
 • Zalman CNPS6000cu
 • Ik heb ook die Volcano9+ (coolmod) Het licht eraan of deze veel lawaai maakt. Ik heb hem nu rond de 3200rpm lopen en dat is nog te doen. Hij houd mij CPU op dit moment op 37 graden. (AMD TB 1400)
 • [quote:6e9038cd16="De Geest Van Oirlo"]Ik heb ook die Volcano9+ (coolmod) Het licht eraan of deze veel lawaai maakt. Ik heb hem nu rond de 3200rpm lopen en dat is nog te doen. Hij houd mij CPU op dit moment op 37 graden. (AMD TB 1400)[/quote:6e9038cd16]
  :o Ik heb em stressed op 59 graden :oops:
 • Met dezelfde Cooler :o :o :o Dat kan nooit. Die TB 1400 van mij word net zo warm als een 1800+ (d8 ik). Je moet wel een XP 2800+ wil je zo'n temp halen met die cooler. (en dan nog……….) Dan heb je ergens wat fout gedaan. Heb je hem goed om zitte (dit vanwege het koper) enz.
 • Waarschijnlijk heeft Blacks shadow niet genoeg gesmeerd met de koelpasta. Is die Volcano 9 nou echt beter dan een Spire2? Ik wil ook wel 37 graden. Mijn CPU wordt dus al 60 graden stressed, niet fijn krijg ik crashes.

  Die koelvinnen die Zalman heeft lijken mij iets te groot. Al geloof ik best dat het goed koelt
 • Bij de Volcano9+ hoeft er geen koelpasta tussen. Er zit een Koperen laagje op de plaats waar de core moet komen. Dit werkt beter als koelpasta. Daarom d8 ik al hij hem verkeerd om had zitte. Ik denk wel dat hij beter is dan je Spire.
 • [quote:917344d139="De Geest Van Oirlo"]Bij de Volcano9+ hoeft er geen koelpasta tussen. Er zit een Koperen laagje op de plaats waar de core moet komen. Dit werkt beter als koelpasta. Daarom d8 ik al hij hem verkeerd om had zitte. Ik denk wel dat hij beter is dan je Spire.[/quote:917344d139]

  Er moet zeker wel pasta tussen, dat koperen laagje en ook je core is nooit 100% vlak.
  BTW een TB1400 wordt zelfs veel warmer dan een 1800+
 • Nee! Ik heb niet dezelfde koeler!!! :)
  Ik heb nu een 60mmx60mm goedkoop pongel ding.
  Ik hoef nog geen nieuwe, omdat ALS ik een nieuwe koop, een Alpha 8045T-ding aanschaf, gelijk met een Barton :D
  Dus dat duurt nog ff…
 • Er hoeft geen koelpasta tussen, stond in de handleiding. Anders zou mijn Tb1400 toch wel warmer worden als 37 graden met internet d8 ik zo :wink:
 • Ik wil dus een Zalman of een Thermaltake. Als ik een Zalman neem dan wil ik géén koelvinnen. die koelen de processor wel maar verder zorgt het ook voor een stijging van de systeemtemperatuur. ik zou liever een Zalman nemen met een airduct. Dat lijkt me best wel lekker werken. Als ik een Thermaltake neem, welke moet ik dan nemen? Een 7 of een 9? Welke is nieuwer? ik zie alleen dat die 7 iets meer kost.
 • Aan het type Nr te zien is de 9 nieuwer. Zalman heeft idd ook erg goede en mooie coolers.
 • De 9 is nieuwer en beter, maar wat is het prob van een Zalman waaier? De systeemtemp wordt er netzoveel warmer van als met een Tt 9+ hoor, die blaast ook gewoon de warme lucht zo je kast in.
 • Ja maar voor die warme lucht is natuurlijk een casefan iets moois. outtake please… :P
 • je mag nog de beste cpu koeler hebben je hebt ook goede luchtstroom nodig in je kast, zodat hij niet constant warme lucht door zijn koelvinnen zuigt.
  Mijn amd athlon xp 1900+ liep op idle 52 graden stressed (na heavy gaming) soms 60 graden gewoon 2 casefans ingebouwd eentje inblazen en eentje uitblazen, voor die ene heb ik wel een gat moeten maken in de kast omdat ik ze zover mogelijk uit elkaar wou hebben voor een grote luchtstroom, nu idle 42 graden stressed 48 graden dus ik heb nog een beetje over voor de zomer.
  Pasta is altijd nodig, deze dient om de oneffenheden (hoe klein die ook zijn) weg te werken tussen cpu en koelblok, indien er zelfs maar een beetje lucht tussen zit krijg je warmteverschillen op de processor en die zijn niet aangeraden.
  Kwestie van lawaai valt het allemaal wel mee, casefans ball beared die lopen veel stiller en zitten gemonteerd op moesjes zodat ze geen trillingen doorgeven aan de kast en de roostertjes ervoor zijn uitgeslepen en vervangen door grilletjes die veel minder luchtweerstand bieden dan heb je weinig turbulentie en dus veel minder lawaai.
  cpu koeler draait op 3200 rpm
 • Wat kan je dat toch mooi vertellen :)

  ik ben van plan om met het krantenkaartjesga-langsdedeurdengeld nieuw materiaal te kopen. Ik zit te denken aan een thermaltake.

  Ff de specs.

  Volc 9
  -Grootte (incl. koeler): 80 x 80 x 79 mm.
  -Grootte van de koeler: 80 x 80 x 25 mm.
  -Gewicht: 510 gram
  -Vermogen: 2,4 ~ 8,4 Watt
  -Toerental: 1300 ~ 4800 RPM.
  -Luchtverplaatsing: 35 ~ 128 m³/h
  -Geluidsproductie: 17 ~ 48 dBA
  -Spanning: 12 Volt
  -Aansluiting: 3-pin molex
  -Lagering: dubbele kogellagering

  Volc 7+
  Grootte (incl. koeler): 72 x 70 x 70 mm.
  -Grootte van de koeler: 70 x 70 x 25 mm.
  -Gewicht: 680 gram
  -Vermogen: max. 6,6 Watt
  -Toerental: 3000 / 4800 / 6000 RPM.
  -Geluidsproductie: 24 / 35 / 47 dBA
  -Spanning: 12 Volt
  -Aansluiting: 3-pin molex

  Als ik hier naar kijk denk ik toch dat de 7+ beter is. Meer vermogen, 1 Db stiller :) Meer toeren

  Tja…keus is makkelijk als ik zo kijk
 • 1: de 9+ maakt bij mij ook 5200rpm maar dat is gewoon irritant hoeveel lawaai hij dan maakt dus daar niet op blind staren
  2: Het gaat om de lucht verplaatsing. Die staat er alleen bij de 7+ niet bij. Je kunt het beste deze eff opzoeken.
 • Maar die snelheid kan je aanpassen toch? Dan ga ik toch maar voor de 9+
  Nog wat fans erbij en een paar roudedIDE en we kunnen weer…
 • Ja, er zit een pot meter bij. Je moet waarschijnlijk (met wat improviseren moet dit lukken) het kabeltje verlengen anders krijg je hem niet naar de voorkant van je case, ik heb hem onder de floppy drive zitte. Hij loopt op 3200rpm, zo maakt hij niet overdreven veel lawaai en hij houdt mijn CPU onder internette onder de 40 graden.
 • En een dual fan systeem dan? Of de waaier koeler van Zalman?

  Of wil hij gewoon eentje uit de Vulcano serie?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.