Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

now tell us, who's the king?? (amd-hammer)

Anoniem
intelpentium2
35 antwoorden
 • uit een C'T artikel……

  Der eigentliche konkurrent fuer den Athlon 64 wird aber Intels Pentium 4 mit Northwood-kern und 512k-byte l2-cache sein.
  Bei typischen bueroanwendungen erreichte unser PROTOTYP (1,2 Ghz) knapp die performance eines mit 2Ghz taktfrequenz laufenden pentium 4

  SEINE ARCHITEKTUR GLEICHT ALSO BEINAHE EINEN TAKTUNTERSCHIED VON 66 PROZENT AUS…….


  eens kijken waar intel nu blijft met hun slogan "alleen echte megahertzen tellen….."
 • Leuk. Als ik het goed kan begrijpen dan wint de Hammer 1.2 GHz van de Northwood 2.0?

  Hyperthreading… Alleen echte megahertzen met Hyperthreading…
 • [quote:7352731240="microchip"]Leuk. Als ik het goed kan begrijpen dan wint de Hammer 1.2 GHz van de Northwood 2.0?[/quote:7352731240]

  precies….!


  [quote:7352731240="microchip"]Hyperthreading… Alleen echte megahertzen met Hyperthreading…[/quote:7352731240]

  hihihihi
 • Hm, leuk, maar waarom post je dit niet gewoon in de CPU status?
 • dacht dat het wel een apparte post waard was, sorry……
 • de hammer zal er trouwens bijna gaan zijn, de moederbord fabrikanten zijn vollop aan het werken aan de mobo's om ze tijdig op de markt te hebben, de hammer zal waarschijnlijk uitgebracht worden als een 2.0ghz dus die zal even de vloer gaan vegen met al wat intel is.
  Kloksnelheid is inderdaad niet alles, amd's hebben met dezelfde kloksnelheid (veel) betere prestaties dan intels met dezelfde kloksnelheid door hun architectuur, ok ze halen dan de kloksnelheden niet van intel maar who cares, het is de werkelijke prestatie die telt.
 • Het mes snijdt aan twee kanten: De Netburst architectuur maakt hoge kloksnelheden mogelijk, maar heeft die ook nodig om fatsoenlijke prestaties te leveren. Dat maakt Intels invalshoek niet beter of slechter dan die van AMD, alleen anders.
  Het schijnt dat AMD ook een single CPU versie van Sledgehammer geplanned heeft. Daarmee maken ze een hele goede kans om lange tijd de prestatiekroon in handen te houden, ook al zal het ding stervensduur zijn en zal het merendeel van de consumenten een Clawhammer nemen. Het is wel goede reclame, vergelijkbaar met de P4+RDRAM combinatie die werd gedemonstreerd, terwijl consumenten SDRAM of single channel DDR kochten.
 • Vergeet niet dat je de Hammer ook het voordeel heeft dat hij 64bits software kan draaien wat ook lekker snel is.
  Ik weet niet of er al software is die de AMD 64bits structuur ondersteund??
  Iig Linux doet het al wel en Nvidia heeft ook al AMD 64bit drivers.
 • Ja, maar dan moet je ook niet vergeten dat die 64 bits software er nog lang niet is (zal nog wel minstens een jaar duren) en zo heel erg veel sneller wordt dat ding nou ook niet van 64 bits software. (dat scheelt bijvoorbeeld geen 200% ten opzichte van 32 bits software)
 • Sorry hoor maar ik kon het niet laten… :oops:

  Alhoewel een ouder filmpje vond ik dit onlangs op Tom's site.
  Het helpt je (wat mij betreft)enorm bij het bepalen van de keuze : AMD of Intel?

  Voor zover ik kon zoeken heeft nooit iemand op dit forum de link naar dit filmpje gemeld…?


  :lol: :lol: :lol:

  http://www12.tomshardware.com/images/THG_CPU_Cooling.zip

  Het filmpje is gemaakt door Tom's en is in Divx 4 dus je hebt of divx5 nodig om hem te kijken of bv FDD-show, die speelt alle soorten divx.
  http://prdownloads.sourceforge.net/ffdshow/ffdshow-20020617.exe?use_mirror=belnet

  En laat ik er dan maar meteen een vraag van maken: is dat kleine probleempje welke in het filmpje naar voren komt ooit opgelost bij nieuwere versies?
 • Ik neem aan dat je het heb over dat filmpje waarin een aantal AMD Athlon CPU's in rook opgaan? ik heb het filmpje een jaar of zo gelden al eens gezien.

  Dat probleem is inmiddels al verholpen. (mits een goed moederbord) op de nieuwe AMD moederborden zit nu een beveiliging om dit soort dingen te voorkomen. als je THG goed doorleest geeft hij dat zelf ook aan.

  Ik neem aan dat de Hammer CPU hier ook tegen beveiligd is.
 • in de aftiteling zijn ze de sponser nog vergeten te melden.

  INTEL

  :wink:
 • [quote:5d6283aa97="Red Dragon"]Ik neem aan dat je het heb over dat filmpje waarin een aantal AMD Athlon CPU's in rook opgaan? ik heb het filmpje een jaar of zo gelden al eens gezien.

  Dat probleem is inmiddels al verholpen. (mits een goed moederbord) op de nieuwe AMD moederborden zit nu een beveiliging om dit soort dingen te voorkomen. als je THG goed doorleest geeft hij dat zelf ook aan.

  Ik neem aan dat de Hammer CPU hier ook tegen beveiligd is.[/quote:5d6283aa97]

  Dit is natuurlijk geen issue als je je koeler goed monteert. Maar het was zeker betere reclame geweest voor AMD als het gewoon niet mogelijk was geweest.
  In je bericht lees ik: 'mits een goed moederbord' en 'ik neem aan'. Dat zal veel mensen niet echt geruststellen.

  BTW, ik heb twee AMD Athlon TB's: geen problemen, werken al jaren prima (zonder overmatige rookontwikkeling :wink: )
 • [quote:ceebed3f3f="Red Dragon"]Dat probleem is inmiddels al verholpen. (mits een goed moederbord) op de nieuwe AMD moederborden zit nu een beveiliging om dit soort dingen te voorkomen.[/quote:ceebed3f3f]

  In dit opzicht is dit artikeltje op Tom's Hardware Guide ook boeiend:

  [quote:ceebed3f3f]There's no change in the maximum temperature, which is still 85 degrees Celsius. The sample processor does reveal some special aspects, however: for all of the CPUs with the Thoroughbred B core (from Athlon XP 2400+ up to XP 2800+), the thermal diode doesn't work. This means that when there's a cooler defect, the motherboard will not be able to protect the CPU. A correct measurement of the die temperature is not possible.[/quote:ceebed3f3f]

  Way to go AMD…
 • Ten eerste is THG om redenen die hier al eens duidelijk uitgelegd zijn (gebruik de zoekfunctie) een vrijwel totaal onbruikbare site voor betrouwbare hardware informatie.

  Ten tweede gaat het THG artikel over samples (prototypen) en dan durven zij dus te concluderen dat alle productiemodellen hetzelfde mankement zullen vertonen.

  Uit een discussie op Aces:
  [quote:1662d5afbd]THG is a computing comic to those who understand what it publishes. But to many who read it, they accept it as authoritative and above board. Because we understand, we have the added responsibilty to bring those who are in the dark into the light. If we see things that are patently not right, and do nothing to highlight or correct the wrong, the consumer who may read THG will be none the wiser, and may make a poor purchasing decisions that they later regret. [/quote:1662d5afbd]  Ga liever naar Anandtech of Aceshardware.
 • [offtopic]
  [quote:165b94ff4b="egslim"]Ten eerste is THG om redenen die hier al eens duidelijk uitgelegd zijn (gebruik de zoekfunctie) een vrijwel totaal onbruikbare site voor betrouwbare hardware informatie. [/quote:165b94ff4b]

  Je kunt niet alles gaan opzoeken dus….

  [quote:165b94ff4b="egslim"]Ga liever naar Anandtech of Aceshardware.[/quote:165b94ff4b]

  Betrouwbaar is zeker wel een discussie over THG op een concurrerende site…

  Nu lijkt het alsof alles op THG onzin is en dat Ace's hardware en Anandtech wel alles goed doen. Lijkt me ook sterk…
  [/offtopic]

  [quote:165b94ff4b="egslim"]Ten tweede gaat het THG artikel over samples (prototypen) en dan durven zij dus te concluderen dat alle productiemodellen hetzelfde mankement zullen vertonen. [/quote:165b94ff4b]

  Dit gaat inderdaad over een pre-productiemodel. Dat deze geen beveiliging heeft (of een niet-werkende) zegt inderdaad nog niks over het uiteindelijke product, maar het zou beter zijn als je zeker zou weten dat die beveiliging wel werkt.
  Of ze bij THG concluderen dat dit voor de productiemodellen ook geldt… het staat er misschien wat slordig.
 • Nieuw uit een c't artikel:

  Athlon 64 noch besser mit Intels SSE2

  In weiteren Tests der c't-Redaktion konnte sich ein Athlon-64-Prototyp in der SPEC-Suite noch verbessern, wenn die Benchmarkprogramme mit Intels Compiler für SSE2 optimiert wurden. Den Bericht veröffentlicht c't in der aktuellen Ausgabe 1/03, die am Montag erscheint.

  AMD hat seinem "Hammer"-Prozessor mit Intels Segen auch SSE2 beigebracht, womit er unter anderem zwei Gleitkommabefehle in doppelter Genauigkeit parallel auszuführen vermag. Vor allem die SPECfp-Suite legt deutlich zu, wenn man sie mit dem für SSE2 optimierenden Compiler übersetzt. Der von c't vermessene 1,2-GHZ-Prototyp erzielte 719-SPECfb_base-Punkte und lag damit um 42 Punkte vor dem zum Vergleich herangezogenen Pentium 4 mit immerhin 2,2 GHz.


  HEHEHE :lol: zal intel leuk vinden :wink:
 • Dus als ik het weer goed begrijp krijgt de Hammer SSE2. En daar wint hij het van de P4 2.2?
 • Je kunt het lezen en zien zoals je wilt, feit blijft dat met een hoop technologie AMD nog steeds een volger is en geen leider.

  Het feit dat er in een Intel cpu een doorbrand beveiliging zit forceerd , en dan alleen na dat een website er melding van maakt, bij amd uiteindelijk om ook maar een dergelijke oplossing te implementeren.

  AMD is al lang geen klein zielig chipbakkertje meer, het is een miljoenen-firma en het wordt eens tijd dat ze hun eigen boontjes gaan doppen.
  Dan, en alleen dan, zullen ze serieus genomen worden.

  Zolang ik nog steeds lees dat een amd sneller kan lopen doordat ze intel instructies mogen/zullen gebruiken moet ik lachen en denk ik: ik wil geen Sangyong, ik wil een "echte" Mercedes.

  (voor de niet-kenners: een Sangyong is een koreaans koekblik met een in licentie gebouwde mercedes motor, eigenaren van zo'n koekblik beweren over het algemeen dat hun contraptie net zo snel,goed en betrouwbaar is als een Merc, yeh right…)
 • je kunt praten wat je wilt maar je zult in moeten zien dat de architektuur van de amd stukken beter moet zijn en effektiever werkt als die van intel als een processor van 1,2 ghz een 2,2 inhaalt….

  wat sse2 betreft zo word dat door amd alleen mede ondersteund om de compatibiliteit te handhaven, je vergeet dat ze zelf 3dnow e.d. ontwikkeld hebben. bovendien berusten de amd processoren op een eigen ontwikkelde architectuur! (en dan zeker de hammer waar we het hier over hebben! ik weet intel heeft de Itanium maar die kan alleen 64bits software goed draaien terwijl de hammer ook met 32bits programma's goed en vooral snel overweg kan!!)

  Wat het "mercedes" idee betreft loop je denk ik alleen achter de intel slogans aan en niet achter de realiteit…..
  (zoals het belachelijke "echte megahertzen", wat telt is toch denk ik alleen de betere techniek en de betere prestaties)

  informeer je eens wat meer over de processor opbouw en architektuur zou ik zeggen…. (verder niet hatelijk of zo bedoeld hoor!! maar leg daarna de feiten nog eens op een rij)

  Ik voor mijn idee heb in ieder geval mijn p4 verkocht omdat (naar mijn mening) de betere technolgie is wat telt.

  een ander (voor mij minder belangrijk) argument is dat het zowiezo beter is voor de consument als er geen monopolie positie van intel is, concurentie kan zeker geen kwaad en bevorderd het ontwikkelen van een goed produkt tegen een verstandige prijs…..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.