Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Uitvallen PC

8 antwoorden
  • Mijn PC (Pentium 1, 75MHz), heeft een aantal problemen: Tijdens het computeren valt hij zomaar uit, na 3 piepen te geven (tijdens het starten van windows 98 kreeg ik ook een bericht dat mijn netwerkkaart (NE2000)niet goed werkt, ik weet niet of dit ermee te maken heeft). Een paar dagen later komt er tijdens het opstarten een bericht dat de CMOS date & Time niet zijn ingesteld, terwijl ik niet het BIOS gereset heb. ALs ik hier kies voor doorgaan met starten, krijg ik een vage melding over een Divide overflow error, en de PC stopt. Kan dit aan de ventilator of processortemperatuur liggen? Wat ik vooral wil weten: [size=14:1a0f8b20cb][color=darkblue:1a0f8b20cb]Wat beteken deze 3 piepen??[/color:1a0f8b20cb][/size:1a0f8b20cb] B.V.D.
  • Wat die piepjes betekenen verschilt per bios merk, bijvoorbeeld Award, AMI... In jou geval denk ik dat je batterij van je moederbord leeg is.
  • Bedankt. Weet iemand misschien wat ik kan doen aan een lege Moederbord batterij?? B.V.D.
  • Nieuwe erin.
  • bij een nieuwe PC komt dit ook vaak voor, een dag lang de Computer aanlaten staan helpt dan meestal wel.. echter is dit een P1, dus dan denk ik idd ook dat ie aan vervanging toe is...
  • Als ik het goed heb kun je deze batterij niet vervangen. In de tijd vd 75mhz had je van die speciale batterijen. Zoals turbulence al zei, laat je PC eens een dag aanstaan. Dat van die NE2000 kan kloppen. Heb je denk ik de verkeerde drivers.
  • [quote:d12d36fdf7="De Geest Van Oirlo"]Als ik het goed heb kun je deze batterij niet vervangen. In de tijd vd 75mhz had je van die speciale batterijen. Zoals turbulence al zei, laat je PC eens een dag aanstaan.[/quote:d12d36fdf7] Als er een lithium baterij 2032 op zit dan kan je die gewoon vervangen. Ik heb overigens nog nooit een Pentium systeem gezien met oplaadbare batterijen ... Die 'divide error' wijst volgens mij niet op een lege batterij maar wijst op een geheugen probleem of een verkeerde bios instellining of een verkeerde driver. Is er onlangs iets gewijzigd aan de computer? Doet dit probleem zich pas sinds kort voor?
  • En die verkeerde bios instelling kan door een lege batterij worden veroorzaakt.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.