Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

cas 2 instellen?

woeterke
15 antwoorden
 • Hallo, er steken 2x256 mb modules pc2700 op men mobo.
  1 van het merk samsung en het ander van het merk apacer
  Nu merk ik dat ik de cas kan instellen (de modules staan auto op cas 2.5)
  Na het het instellen op cas 2 save ik de instellingen in de cmos, dan start het systeem op, en wat krijg ik te zien, een blauw scherm met de info "systeem herstelt van ernstige fout en tralalala" zijn er nog instellingen die ik moet veranderen als ik op cas 2 wil draaien of wil men systeempie deze instelling gewoon niet.
  Mijn systeem bestaat uit:
  processor: xp2000+
  geheugen: 2x 256 ram pc 2700
  3d kaart: gforce 4 ti4200 point of view
  mobo: gigabyte ga-7vax
  harde schijf: maxtor 60 giga 7200rpm ata133
  cd-rom: lg 48x16x48
  kast: thermaltake xaser II 5000 serie
  3d mark score: 10200
  Is deze score aanvaardbaar of is er meer uit te halen, alvast bedankt.
 • meestal wil samsung wel op CAS 2 draaien, hoe dat zit met Apacer weet ik niet, maar als die het niet kan, verklaard dat een hele boel..

  de andere settings voor je mem: queue depth en Ras, waar staan die op???
 • Apacer pakt Cas2 niet. Heb ik al bij iemand geprobeert. Dat gaat dus niet lukke. Die 3D mark score kan beter (als je gaat overclocken) maar zonder overclocken is er niks op te zeggen.
 • Wie kan even zeggen waarom je je geheugen op cas2 zet? Is dat sneller? Wn veroorzaak je dan meer warmte? Wil het alleen even vragen omdat de mijne ook op cas2.5 staat. Mijn merk geheugen is Dane (nanya) DDR333 256MB(PC2700)
 • Mij hebben ze hier een keer verteld dat het verschil tussen Cas2 en 2.5 is te vergelijken met het verschil tussen PC2100 en PC2700 geheugen. Of het warmer word ed weet ik niet maar ik heb Samsung mem en loopt nu al bijna een jaar op Cas2. Nog geen probs mee gehad.
 • al weer een tijdje op het forum, en nog nooit gehoord van de FAQ ??

  [quote:e3cbe8344b]SDRAM cycle length (Cas 2 of 2.5)

  CAS staat voor Column Acces Strobe, en deze setting bepaald hoe lang het duurt voordat de geheugenmodules aan een leesopdracht kunnen beginnen, als zij die ontvangen hebben. Ook bepaald deze setting hoe lang het eerste deel van een Burst transfer duurt. Hoe lager hoe beter, dus 2 is de snelste setting. Als het systeem daarna onstabiel wordt, probeer dan 2.5.
  [/quote:e3cbe8344b]
 • danke schön…
 • CAS2 alleen levert niet zoveel op, alles aggresief wel, egslim heeft het laatst getest en hij kwam dacht ik op 5.8% maar het kan ook 5.6% geweest zijn, in een bench een heel aardig verschil dus.
  In real life time niet erg boeiend
 • Queue depht staat op level4
  Ras op 6t :wink:
 • Dat is dus niet erg snel
 • probleem is dat ik zo niet weet of die Apacer reep wel stabiel blijft op agressive timings..

  je kan ze eens proberen iets lager te zetten..

  mijn Samsung pakt RAS 4 nog maar net, maar dan kan ik Cas 2 wel vergeten…

  probeer alles eens op 2 of 3 te zetten CAS op 2,5 en RAS op 4..

  gewoon ff een paar benches draaien, en blijft ie stabiel, dan kun je proberen lager te gaan… ik weet niet of de settings veel uitmaken als je de Cas latency niet lager zet, maar gewoon proberen…
 • De problemen zijn opgelost, na dat men geheugen maar bleef raar doen ben ik maar met men mobo terug naar de verkoper gereden en de man was zo vriendelijk men mobo ff op de geheugenbank te zetten en alles es lekker af te stellen, en wat gebeurd er , de goede man maakt een kortsluiting en blaast lekker men mobo op , zonder enige schroom zegt hij dat ik een nieuw gigabyte ga-7vax mobo mag nemen of ik mocht ook kiezen voor de msi kt4 ultra als ik 5 euro bijpaste , enige ogenblikken later was ik eigenaar van een msi mobo. Thuisgekomen onmiddelijk het mobo in men kast geschroefd, geheugenmodules geplaatst ,bios ingesteld en het geheugen op de aggressiefste settings gezet en raad es , het mobo nam de settings zonder morren aan en men pc draait zo stabiel als een trein, wat met gigabyte zeker niet het geval was.
  GEHEUGEN MODULES: apacer 256mb pc2700 cas 2.5@ 266mhz
  samsung 256mb pc2700 cas 2.5@ 266mhz
  DEFAULT SETTINGS:
  - cas: 2.5
  - ras pulse width: 6t
  - ras to cas delay: 3t
  - bank interleave: 4-way
  - sdram burst length: 4
  - sdram command: 2t
  - fast command: normal
  - fast r-2-r turnaround: disabled
  HUIDIGE SETTINGS:
  - cas: 2
  - ras pulse width: 5t
  - ras to cas delay: 2t
  - bank interleave: 8-way
  - sdram burst length: 8
  - sdram command: 1t
  - fast command: ultra
  - fast r-2-r turnaround: enabled

  Groetjes :wink:
 • Waar zit die pc-boer van jou? Daar wil ik ook wel eens langs rijden! :P
 • [quote:540fade616="woeterke"]de goede man maakt een kortsluiting en blaast lekker men mobo op , zonder enige schroom zegt hij dat ik een nieuw gigabyte ga-7vax mobo mag nemen of ik mocht ook kiezen voor de msi kt4 ultra als ik 5 euro bijpaste.[/quote:540fade616]

  wtf heeft ie gedaan dan dat ie het mobo ''zomaar'' opblaasde…

  dan heeft ie ook echt gek gedaan lijkt mij…

  bockempiep be my guest om er heen te gaan, maar zo'n prutser die direct je mobo opblaast.. nee thanx…

  [quote:540fade616]GEHEUGEN MODULES: apacer 256mb pc2700 cas 2.5@ 266mhz
  samsung 256mb pc2700 cas 2.5@ 266mhz
  [/quote:540fade616]

  huh??? 266 mhz… het is PC2700 toch… dan lijkt het me eerder de bedoeling dat ie op 333 mhz draait… of heb je het over je FSB?
 • ja, processor is een athlon xp2000+, vandaar de 266mhz.
  Enne wat ie juist heeft gedaan met men mobo weet ik ook niet, maar het had te maken met de voeding die hij er op aan had gesloten, de hele winkel zat zonder stroom, de brave man deed het ineens goed :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.