Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Opstart probleem en ik weet het niet meer...

Anoniem
turbulence
9 antwoorden
  • Hallo,

    Om te beginnen hierbij de details van het probleemgeval:

    Biostar M6TLA
    Pentium II 233 MHz
    Diamond PCI grafische kaart
    3.2 GB quantum HD
    Windows 95 met USB support

    Het probleem is als volgt: de harde schijf heb ik gepartitioneerd in 2 delen en op de "C"partitie heb ik windows 95 geinstalleerd. Alles liep prima dus ook nog een geluidkaart geplaatst en geconfigureerd (PCI). Na de herstart , volgt er een onvolledige boot. De harde schijf ratelt ongeveer 3 seconden en dan is het stil en gebeurt er niks meer. (ook geen floppy search)

    Wat ik heb geprobeerd is het volgende:

    Moederbord uit de kast gehaald en alleen CPU / geheugen / grafische kaart / speaker aangesloten. Bij het starten krijg ik geen beeps en de fans draaien maar het probleem blijft.

    Heeft er iemand nog een goed idee ??? Alvast bedankt
  • klinkt een beetje naar een kapotte HD als je het mij vraagt…

    maar je kunt dus ook niet meer in je bios komen neem ik aan..

    Clear de CMOS eens met de jumper op het mobo, mocht je niet weten waar die zit, check je manual even….
  • :cry: Ik kan inderdaad m'n bios niet in. Ik heb de CMOS al gecleared maar dat heeft ook geen succes gehad. Is het niet zo dat als je harde schijf ermee gekapt is, er dan in ieder geval een melding op je scherm komt en/of er naar een bootable floppy wordt gezocht.
  • denk het persoonlijk niet….

    want waarom naar de flop zoeken als ie daar toch niet veel mee kan. hij kan er wel vanaf starten, maar wat moet ie dan verder?

    kun je niet een andere HD testen op je mobo…
  • Ik heb inderdaad nu even voor alle zekerheid een andere (100% werkende) harde schijf geprobeerd…….zelfde probleem.

    Toch bedankt voor de hulp. Ik geef het nog niet op.
  • Een computer kan ook opstarten zonder hardeschijf, dus die moeite had je jezelf kunnen besparen. Haal alle onderdelen eruit/los behalve cpu mobo videokaart voeding en geheugen en probeer het dan weer. Werkt hij dan nog niet dan moet je 1 voor 1 bovengenoemde onderdelen testen in een andere pc als je daar de mogelijkheid toe hebt.
  • OK, heb/had ik al gedaan. Resultaat:

    Voeding is ok.
    Het maakt niks uit of de videokaart aangesloten is of niet.
    Als ik het geheugen los haal, krijg ik de beeps bij het opstarten.
    Ik krijg geen beeps als ik de provessor los haal.

    Any ideas??
  • Weet je zeker dat de videokaart okay is?
    Normaliter stop ik er in zo'n situatie een ISA videokaart. Deze behoeft geen speciale configuratie van de Bios. Je zou nog een clear CMOS kunnen proberen.

    Als je het diskettestation aansluit, zie je het ledje dan oplichten? Om het moeilijker te maken: niet in de bios kunnen komen is niet hetzelfde als geen beeld zien. Het gaat in dit geval wel samen. Dus is het zaak eerst na te gaan of de videokaart het probleem is. Zo niet, tja. Oh ja, elders op het forum was er iemand die had een probleem met het reset knopje … de kans is klein vanwege die 3 seconden harde schijf activiteit, maar je weet nooit …

    Alle IDE kabels zijn los? Dus behalve de harde schijf is ook de CD-Rom speler niet aangesloten?
  • Probeer batterij van moederbord eens, bij mij hetzelfde geval met zwakke batterij daardoor CMOS instellingen kwijt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.