Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

A7V333 opstart (of eigenlijk afsluit) probleem

Ome Boe
10 antwoorden
  • Ik heb na een plotseling defect Mobo een vervangend mobo gehad van PC boer. Echter, als ik Win XP opnieuw laat opstarten (bv na driver install) sluit deze wel af maar op het moment dat je het beiginscherm moet krijegen van je vid kaart en mobo blijft het beeld zwart en blijft de pc gewoon doorlopen.

    De resetknop geeft geeb soelaas en alleen de aan/uit knop achter op de PC (en dan de aanuit knop aan de voorkant, eigenlijk depc aanzetten weer) heeft nut.

    Vervolgens krijg ik dan het BIOS te zien die een melding geeft dat met het afsluiten de verkeerde snelheid was gekozen en kan ik kiezen voor 3 snelheden. nl. 1250, 1666 (de goede), en 2084

    Weet iemand wat hier aan de hand is?? Ik vind het nogal irritant omdat mijn PC in een kast staat en ik steeds moet hannessen met die knop aan de achterkant.
  • dat processor gedoetje:

    Heb je een 2000+ 1666 MHz (266 MHz FSB)
    Heb je een 2600+ (333 MHz FSB) 2083 MHz
    Heb je een AMD processor dit niet bestaat: 1250 MHz (200 MHz FSB)
  • Waarschijnlijk is inderdaad de bios niet goed ingesteld. Die CPU is multiplier locked (op 12.5) en heeft een geheugensnelheid van 133 MHz nodig. 133 x 12.5 = 1666 MHz. Als je dus je bios weer even overnieuw instelt dan is het probleem waarschijnlijk over.

    Heb je verder een ander type moederbord gekregen? Dan doe je er vaak verstandig aan om windows even overnieuw te installeren.
  • dat is niet waar. Ik stel het elke keer in. En daarna is het NIET opgelost. Laat ik Xp niet opnieuw opstarten en zet de pc gewoon uit is er niks aan de hand de volgende keer. Dus met de batterijen zal het wel goed zitten.

    De bios versie is 14. Die is redelijk recent.

    Edit Het is trouwens een clean install. edit
  • is er echt niemand die hier een oplossing voor heeft???? :o
  • Je hebt niet toevallig een nieuwe bios versie er in gezet ?
    Anders kun je proberen je oude bios terug tezetten.
    of een nog nieuwe versie te proberen.
    Je kunt nog eens proberen je bios te resetten, zeg niet dat het werkt,
    maar je kunt het altijd proberen.

    Groeten,
    Gerwin
  • nee, ik heb geen nieuw bios geinstalleerd. Ik wilde eigenlijk terug naar een eerdere versie. Dit omdat mijn vorig mobo deze ook gebruikte.

    Maar ik ben niet zo gek op flashen.
  • vreemd heel vreemd…..

    normaal gesproken had ik direct de batterijen de schuld gegeven, maar aangezien je aangeeft dat ie het wel doet nadat je hem uitschakeld…

    biosflashen is evt nog een optie, let er gewoon goed op dat je de juiste versie voor het juiste mobo erop zet…. lees ook goed de aanwijzing door die de mobo maker op zn site zet over het flashen van je bios, dan kan er meestal weinig mis gaan..

    en je kan er zo een oudere versie overheen schrijven, dus dan moet je die anders gewoon op een flop zetten.

    wat voor mobo heb je eigenlijk?
  • het is een asus a7v333. ik ging er zonder na te denken van uit dat iedereen wel wist dat de a7v333 van asus was.

    Mijn schuld :oops:
  • nee, mijn schuld :oops: heb het lopen zoeken in de tekst, maar was de Titel vergeten, en daar vermeld je het type NR..

    probeer anders een een andere versie erop te zetten:

    versie 13:

    http://www.asus.com.tw/support/download/selectftp.aspx?l1_id=1&l2_id=10&l3_id=18&m_id=1&f_name=av33313.zip

    versie 12:

    http://www.asus.com.tw/support/download/selectftp.aspx?l1_id=1&l2_id=10&l3_id=18&m_id=1&f_name=av33312.zip

    of de nieuwste:

    Versie 15:

    http://www.asus.com.tw/support/download/selectftp.aspx?l1_id=1&l2_id=10&l3_id=18&m_id=1&f_name=av33315.zip

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.