Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

19 antwoorden
 • Wie kan mij een manier vertellen wanneer men niet op de normale manier in de bios terecht komt (delete) met welke toets men dan wel bij het opstarten in de bios komt!!

  Groet,

  Pino999
 • Dat is bij iedereen verschillend, bij mijn pc F2, bij de laptop Esc, en bij anderen weer een andere toets, maar voor zover ik weet is er maar 1 toets om in de BIOS te geraken.. waarom? problemen met je toetsenbord ofzo?
 • Compaq is het vaak F10 dacht ik,
  soms bij AMI is het F1
  bij een aantal laptopbiossen is het ctrl+alt+s

  Het zou helpen als je een bios of computermerk weet.
 • Nee ik moet in de bios om mijn nieuwe brander te detecteren, en ik kom er niet in, mischien heeft een van jullie een andere optie. (windows XP)
 • als het goed is herkend windows de brander.
  maar misschien kun je wat meer info geven zoals:

  type brander, hoe aangesloten (ide), wat voor een pc etc.etc.
 • Je zou het toch in de bios moeten instellen, al heb je Linux erop :roll:
 • Het is een AOpen brander 20/40 (Just Link) ide aangesloten brander op master alles naar mijn idee goed gedaan maar XP kent en ziet hem niet.
  Welke computer of het is weet ik niet want hij is niet van mijzelf, ik weet het is een Pll 400 mhz.
 • Lees mijn vorige post nog een keer :roll:
 • meestal staan de ide kanalen in het bios al op auto, dus dan pakt ie hem automatisch, dus je hoeft niet altijd in het bios in te stellen..

  als je opstart, staat ie dan ook in dat 1e lijstje, naast je CDspeler en HD??

  en op master op IDE 2 neem ik aan… dus met je cdspeler op slave dan? of zit die achter de HD?

  zitten de kabels er wel goed in???
 • Ja de cdrom zit achter de hardeschijf op slave, de brander appart op master
 • zet de CDrom en brander dan eens op 1 IDE kanaal, dus beide op IDE 2…

  probeer dit eens…

  werkt het niet, draai ze dan eens om, CDrom als Master en Fikker als Slave…

  jumper achterop de fikker staat nu wel op master toch??? :wink:

  ennuh: geeft ie de fikker nu wel of niet weer bij je bootscherm???
 • Ziet XP hem wel als een gewone CD speler?
 • [quote:6bcf1d948f="Black Shadow"]Je zou het toch in de bios moeten instellen, al heb je Linux erop :roll:[/quote:6bcf1d948f]Dat slaat nergens op! Post dan ook niet als je niet weet hoe het werkt :roll: Op veel systemen (mijn systeem incluis) hoef je niet een cd-romspeler of -brander in het BIOS te installeren, zowel Windows XP als 98 zien hem gewoon.

  En over Linux: ik heb nota bene op mijn school een 486 staan waar de harde schijf niet eens in het bios ingesteld kan worden (is 2 gigabyte) en linux ziet hem zonder problemen (en ziet dan ook 2 gb).
 • Goed,

  als ik het dus goed begrijp moet XP de brander gewoon herkennen dus dit betekent dat het 1: een pruts brander is
  2: goedkoop is duurkoop
  3: een beetje een merk XP hem gewoon herkent!

  Bedankt,

  Pino999
 • [quote:c091b1b317="Mnemonic"][quote:c091b1b317="Black Shadow"]Je zou het toch in de bios moeten instellen, al heb je Linux erop :roll:[/quote:c091b1b317]Dat slaat nergens op! Post dan ook niet als je niet weet hoe het werkt :roll: Op veel systemen (mijn systeem incluis) hoef je niet een cd-romspeler of -brander in het BIOS te installeren, zowel Windows XP als 98 zien hem gewoon.

  En over Linux: ik heb nota bene op mijn school een 486 staan waar de harde schijf niet eens in het bios ingesteld kan worden (is 2 gigabyte) en linux ziet hem zonder problemen (en ziet dan ook 2 gb).[/quote:c091b1b317]
  Op de meeste systemen word he automatisch door de bios ingesteld(dus hij staat op auto…)
  Als het in de/het bios dus niet op auto staat, zou je het toch in moeten stellen ;)
  Maar ik was ervan uitgegaan dat het niet op automatisch stond :(
 • [quote:0a8cd7aa7d="Black Shadow"][quote:0a8cd7aa7d="Mnemonic"][quote:0a8cd7aa7d="Black Shadow"]Je zou het toch in de bios moeten instellen, al heb je Linux erop :roll:[/quote:0a8cd7aa7d]Dat slaat nergens op! Post dan ook niet als je niet weet hoe het werkt :roll: Op veel systemen (mijn systeem incluis) hoef je niet een cd-romspeler of -brander in het BIOS te installeren, zowel Windows XP als 98 zien hem gewoon.

  En over Linux: ik heb nota bene op mijn school een 486 staan waar de harde schijf niet eens in het bios ingesteld kan worden (is 2 gigabyte) en linux ziet hem zonder problemen (en ziet dan ook 2 gb).[/quote:0a8cd7aa7d]
  Op de meeste systemen word he automatisch door de bios ingesteld(dus hij staat op auto…)
  Als het in de/het bios dus niet op auto staat, zou je het toch in moeten stellen ;)
  Maar ik was ervan uitgegaan dat het niet op automatisch stond :([/quote:0a8cd7aa7d]Ha! Bij mij (en die 486) niet dus! Gewoon op 'None' laten staan en dan doen ze het bij mij.
 • [quote:f3a13ce4e9="pino999"]Goed,
  als ik het dus goed begrijp moet XP de brander gewoon herkennen dus dit betekent dat het 1: een pruts brander is
  2: goedkoop is duurkoop
  3: een beetje een merk XP hem gewoon herkent!

  Pino999[/quote:f3a13ce4e9]
  Zit toch wat anders in elkaar dan wishfull thinking
  1. Kan ik mee eens zijn LIte-On is de favoriet ban dit forum
  2. Ook waar, alleen moet je het wel goed doen. vaak zegt men dat iets niet goed is terwijl ze de handleiding niet lezen RTFM.
  3. Windows ziet een nieuwe brander die is ingebouwd als een cdrom speler. De brander software herkemt hem als brander, in de meeste gevallen. In de meeste gevallen omdat je ook een brander kan inbouwen die later is gefabriceerd dan de brander software. Dan moet je die
  updaten.
  4. XP schijnt een eigen brandproggie te hebben, maar er zijn al zat branders gemaakt nadat XP op de markt is gekomen. Dus zal ie hem niet herkennen.
  5. Windows (ook XP) is niet het voorbeeld van State-of-the-art.
  Bill Gates heeft alleen een marketing apparaat waar iederen een puntje aan kan zuigen.

  Vraag : hoe komt het dat je niet in het BIOS kan ?
  Wat is er vooraf gebeurd ?
 • lite-on? Ik ken het merk pas maar ik denk dat ik er ook wel eens zou nemen. tenminste net zo snel als een sony of een andere. philips zou ik niet nemen. Die dingen hebben echt een lelijke front!!! Probeer eens met clone-cd een cd te branden.
 • Goed,

  Dit Topic is gesloten want er is een nieuwe brander aangeschaft die XP wel ziet alleen Nero nog niet maar ik ben bang dat ik daar wel uitkom!!

  Een ieder bedankt die mij heeft willen voorthelpen.

  Groet,

  Pino999

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.