Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

PC start niet op, foutmelding

None
12 antwoorden
  • Dacht even een 2e HD bij te plaatsen, krijg ik ineens een foutmelding, eerst maar eens afkoppelen, foutmelding blijft .
    Adrive afgekoppeld en CD drive eraf en foutmelding blijft.
    Dus alleen met videokaart en maakt dit geluid


    Geeft 8 korte piepjes en dan kort lang en weer 2 korte piepjes.

    Moederbord is: Biostar MB-8500TAC-start niet /SR Version 1

    Scherm blijft zwart, monitor krijgt geen verbinding, blijft in standby.. geen signaal dus.
    Kan bios niet in
    Iemand enig idee wat deze foutmelding betekent??
    Nog liever hoe ik het probleem oplos
  • heb je je mb ram al gechecked ?

    anders even op de website van je mobo of in de manual kijken wat de piepjes precies inhouden
  • [quote:0537fb4ead="Fr4ggie"]heb je je mb ram al gechecked ?

    anders even op de website van je mobo of in de manual kijken wat de piepjes precies inhouden[/quote:0537fb4ead]
    Heb niet aan ram gezeten en lijkt goed te zitten, helaas ben ik niet in het bezit van een manual.
  • Videokaart kapot?
  • van welk merk is je moederbord is het een msi of een asus ? of een ander merk ?
  • videokaart is trouwens meestal 3 piepjes.
  • [quote:56d2f588f3="boss63"][quote:56d2f588f3="Fr4ggie"]heb je je mb ram al gechecked ?

    anders even op de website van je mobo of in de manual kijken wat de piepjes precies inhouden[/quote:56d2f588f3]
    Heb niet aan ram gezeten en lijkt goed te zitten, helaas ben ik niet in het bezit van een manual.[/quote:56d2f588f3]

    Gevonden, heb videokaart er maar eens uitgehaald en weer in gezet, waarschijnlijk door manipuleren toch iets scheef komen te zitten.

    Hij doet het weer
  • [quote:b9c74f613f="Fr4ggie"]videokaart is trouwens meestal 3 piepjes.[/quote:b9c74f613f]

    deze dus kennelijk 8, die twee tussen toontjes zijn van de HD die dan stopte.

    Weet je misschien hoe ik de bios in kom?
    Ami bios lijkt het op staat op stickertje "1993 pentium cpu pci isa bios"
  • AMI bios is volgens mij gewoon DEL
  • [quote:434d3c8ab9="spiderned"]AMI bios is volgens mij gewoon DEL[/quote:434d3c8ab9]

    Da's gelukt maar dan kom je een password tegen

    is daar ook een standaard voor?

    enter helpt niet
  • Ja, bios resetten dmv jumper op het mobo.
    Als je geen manual heb, ff de batterij eruit voor een kwartier.
    Dan is het password verdwenen en kan je er in.

    succes.
  • [quote:6db777bc8e="spiderned"]Ja, bios resetten dmv jumper op het mobo.
    Als je geen manual heb, ff de batterij eruit voor een kwartier.
    Dan is het password verdwenen en kan je er in.

    succes.[/quote:6db777bc8e]
    Jumper setting gevonden op internet (wat zouden we zonder moeten) CMOS geclearerd en kon de bios in, het werkt nu bijna, C ff formatteren en dan kunnen we aan de gang
    bedankt voor de tips

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.