Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Communicatieprobleem HD - Moederbord na installatie netwerkk

Marcel de Reus
4 antwoorden
 • Na installatie van een PnP netwerkkaart op een PII 233 systeem (Epox moederbord) ging het systeem continu in Standby-mode.
  Ondertussen netwerkkaart verwijderd, hielp niet.
  Schijf geformatteerd, BIOS ge-reset, en alles van scratch af aan weer geïnstalleerd.
  Nu blijft het systeem uiterst traag zodra de HardDisk aangesproken wordt. (Als uit RAM gewerkt wordt loopt het wel soepel).
  HD gescand (met Norton Utilities): geen problemen.
  Omgezet van Slave naar Master en van Prim naar Sec IDE. Helpt allemaal niet.
  Is dit een gekend probleem? Of is er iets echt goed mis?

  Ieder antwoord kan mij mogelijk uit mijn leiden verlossen……..
 • Als je het bios gereset hebt en je OS opnieuw hebt geinstalleerd en je netwerkkaart hebt verwijderd zou je pc het weer normaal moeten doen. En als ie dat niet doet dan ligt het waarschijnlijk ergens anders aan. Had je je netwerkkaart ook toevallig in de 1e of 2e PCI-slot? Want op die slotten komt het namelijk het vaakst voor dat je pc langzamer wordt door de netwerkkaart.
 • Hij zou het inderdaad moeten doen, dacht ik, maar er lijkt bij ieder HD-actie een soort "power-cut" te zijn. Zit dat nu in het moedrbord of de HD zelf.
  De netwerkkaart heeft in PCI slot 4 gezeten, overigens.
  (En verder stond destijds in de BIOS "OS met PnP" op "no". Misschien had dat yes moeten zijn, maar kan dat problemen geven achteraf?)
 • Begrijp niet goed of die netwerkkaart er nu wel of niet meer inzit.
  Anyway, als je een netwerkkaart hebt die niet is aangesloten op een netwerk, dan gaat je PC inderdaad trager "opstarten / werken".
  Bij het opstarten worden er gegevens naar het netwerk verzonden, indien er geen antwoord komt heeft dit een vertraagd starten als gevolg, idem bij harde schijf-akties.

  Eddy

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.