Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Kan iemand me dit ff uitleggen?

3 antwoorden
  • Je hebt dus processors met een 0,13 micron procede en een 0,18 micron procede. maar wat houd dat nou allemaal precies in. ik weet alleen dat een 0,13 micron procede processor sneller is dan een 0,18 micron procede processor. kan iemand me dit misschien vertalen voor iemand die hier niks van af weet?? Thnx tim
  • Hoe sneller processors worden, des te meer warmte ze afgeven. Processors met een 0,18 micron procede kunnen maar tot een bepaalde snelheid komen waar ze nog met normale koelers gekoeld kunnen worden. Door een 0,13 micron procede te gebruiken produceren de processors minder warmte en kunnen ze verder opgeschaald worden. Het heeft ook met de productiekosten te maken. Bij een 0,13 micron procede kunnen meer processors uit dezelfde hoeveelheid "stof" worden gemaakt dan bij een 0,18 micron procede. Misschien dat iemand dit even kan toelichten, dat gedoe met die wafers weet ik niet helemaal.
  • 0,13 micron betekend dat 1 transistor op de proc 0,13 micron groot is 0,13 hoeft helemaal niet sneller te zijn. Het verschil is dus vaak idd minder warmte productie en een kleinere core. 0,13 micron processors kunnen idd ook sneller zijn, maar dat ligt vooral aan de architectuur.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.