Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Help, mijn socket 370 moederbord doet het nog niet!!!

Anoniem
Marcel de Reus
5 antwoorden
  • Van mijn bestand/printerserver en softwarematige router is onlangs het mobo naar de piep gegaan. Heb vandaag een MS-6153 ver 2.1 http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=110&MODEL=MS-6153VA opgestuurd gekregen. Alles overgezet (celeron 400, hdd's etc) behalve de geluidskaart en netwerkkaarten, die komen later wel. Dit mobo heeft 4 diagnose led's". Als ik het systeem aanzet gaan ze na 2 seconden branden, waarvan 2 rood. Nr 3 en 5. Het boekje zegt: "check local vendor for possible internal mainbord problem". Volgens mij heb ik alle jumpers goed staan.
    Heeft iemand enig idee wat ik er aan kan doen? Deze foutmelding komt vlak voor het activeren van de ide en fdd controller zodat er echt nog niks werkt. Help, mijn netwerk ligt plat en er zijn 4 personen, waaronder een arme student, van afhankelijk. Alvast hartelijk bedankt voor het lezen van mijn verhaal, nu de oplossingen nog :oops:
  • # Vraag 1: Een Celeron 400mhz is toch niet Socket 370, maar slot 1? Is de converter die je gebruikt dan wel goed?
  • [quote:192de29768="Marcel de Reus"]# Vraag 1: Een Celeron 400mhz is toch niet Socket 370, maar slot 1? Is de converter die je gebruikt dan wel goed?[/quote:192de29768] :lol: Support Socket 370 for Intel® Pentium® III or Celeron™
    Processor
    * Supports 233 ~ 733MHz
    Chipset
    VIA® 82C693A Chipset

    VIA® VT82C596B Chipset
    MS-6153 ver 2.1.
    het is echt een socket 370 mobo
  • [quote:afb55d6158="leonardus"]Van mijn bestand/printerserver en softwarematige router is onlangs het mobo naar de piep gegaan. Heb vandaag een MS-6153 ver 2.1 http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=110&MODEL=MS-6153VA opgestuurd gekregen. Alles overgezet (celeron 400, hdd's etc) behalve de geluidskaart en netwerkkaarten, die komen later wel. Dit mobo heeft 4 diagnose led's". Als ik het systeem aanzet gaan ze na 2 seconden branden, waarvan 2 rood. Nr 3 en 5. Het boekje zegt: "check local vendor for possible internal mainbord problem". Volgens mij heb ik alle jumpers goed staan.
    Heeft iemand enig idee wat ik er aan kan doen? Deze foutmelding komt vlak voor het activeren van de ide en fdd controller zodat er echt nog niks werkt. Help, mijn netwerk ligt plat en er zijn 4 personen, waaronder een arme student, van afhankelijk. Alvast hartelijk bedankt voor het lezen van mijn verhaal, nu de oplossingen nog :oops:
    [/quote:afb55d6158]ik snap het eff niet je zegt dat er vier d ledjes op zitten.
    hoe kom je er dan aan led nr 5.
    als ik bij mijn kijk dan is het groen groen rood rood 1.2.3.4 decompressing bios image to ram for fast booting :wink:
  • [quote:de463e8fc6]Deze foutmelding komt vlak voor het activeren van de ide en fdd controller zodat er echt nog niks werkt[/quote:de463e8fc6]
    De kabel van je Floppy? Steekt die juist? Draai hem eens om.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.