Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Wie helpt mij?!?

None
51 antwoorden
  • Hello

    ik heb een mooi systeempje (AMD athlon 2000+, 256MB DDR, 80 GB WD harddisk, 128 MB Radeon 9000Pro videokaartje, soundkaartje, netwerkkaartje, cdromspeler en cdrombrander) maar ik heb problemen. Mijn PC start tijdens het verplaatsen van grote bestanden via het netwerk naar een andere PC zomaar ineens opnieuw op. Ook tijdens het branden van een CD wil hij er wel eens mee stoppen en opnieuw opstarten. Geeft na opstarten de (nietszeggende melding) System has recovered from a serious error. Heb nu XP opnieuw geinstalleerd en tijdens de installatie liep ie al vast en gaf ie ook een foutmelding. Iets met fatale error bij windows logon screen ofzo. Ik heb inmiddels al vanalles geprobeerd, maar blijft moeilijk doen. Ik heb inmiddels al een nieuwe netwerkkaart en een nieuwe voeding (400W)erin gebouwd, maar niks helpt.
    Ik heb ook al een keer de memtest gedaan en daar kwam na een uurtje of 8 nog steeds geen probleem uit.

    Ik heb zelf het vermoeden dat het aan de harde schijf of aan het moederbord moet liggen, sinds ik die nieuw heb zijn de problemen begonnen. Ik heb die tegelijk aangeschaft met de nieuwe processor, nieuw geheugen en nieuwe videokaart een maand of 2 geleden. Mijn mobo is een MSI KT4V MS-6712 versie 1.0.

    Heb echt al veel geprobeerd maar ik weet het nu ook niet meer….

    Alvast bedankt voor julie moeite.
    Thanx
    Rudilio
  • WD digital heeft vast net als Maxtor ook wel een testproggie online voor je HD.

    Heb je je pc niet geoced?

    Wat voor mobo heb je? Misschien zit er een fout in een revisie…
  • ik heb een MSI KT4 6712 v1.0
    ik ben niet aan t oc'en en hij laat me op de gekste momenten in de staak. Ik weet het alemaal ook niet meer maar word er een beetje gek van.

    ik zal eens ff kijken bij WD.

    p.s. wat bedoel je met fout in de revisie
  • You Receive a "System Has Recovered from a Serious Error" Message After Every Restart
    http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;q317277
  • De foutmelding die jij vergeeft (serious error) is afkomstig (als mn geheugen me niet volledig in de steek laat) van een virus. Dit verklaart denk ik ook waarom de os niet opnieuw wou installeren.

    Ik raad aan :een volledig format
    (fdisk en alles)
    Maar probeer eerst eens of e je pc nog online kan scannen

    Succees

    J
  • [quote:38dd9d92bc="cHiLlaH"]De foutmelding die jij vergeeft (serious error) is afkomstig (als mn geheugen me niet volledig in de steek laat) van een virus. Dit verklaart denk ik ook waarom de os niet opnieuw wou installeren.

    Ik raad aan :een volledig format
    (fdisk en alles)
    Maar probeer eerst eens of e je pc nog online kan scannen

    Succees

    J[/quote:38dd9d92bc]

    www.symantec.nl en dan kiezen voor security check (links onder) en dan op virus scannen
  • Ach ik ben niet zo kundig op het gebied van Windows ;)
    Maar een virus zal vrees ik geen eigen error hebben zodat je hem lekker makkelijk kunt herkennen.

    Ik zou zeggen dat het of je mobo of je temps zijn.
    Controleer je temperaturen en gelijk ook maar ff je voltages eens met CPUcool, www.podien.de
  • [quote:3415884f05="Marcel de Reus"]Ach ik ben niet zo kundig op het gebied van Windows ;)
    Maar een virus zal vrees ik geen eigen error hebben zodat je hem lekker makkelijk kunt herkennen.

    Ik zou zeggen dat het of je mobo of je temps zijn.
    Controleer je temperaturen en gelijk ook maar ff je voltages eens met CPUcool, www.podien.de[/quote:3415884f05]

    maar virussen kunnen wel allerlei fouten geven, die niet echt verklaarbaar zijn.
    Tevens kan gewoon een HD failure natuurlijk ook optreden
  • Tuurlijk kan dat, maar het is alleen een beetje voorbarig om te zeggen dat een virus die error zou veroorzaken. Als ik me goed herinner is het grootste errors uitspugende virus Windows zelf namelijk ;)
  • Windhoos kan er inderdaad zelf ook wat van. Ik noem het een virus omdat de error mij bekend is. (gevolg van virus)

    Grtz
  • hey

    ik heb de online virusscan gedaan; daar kwam niks uit.
    Ook heb ik mijn HD gecheckt met een diagnoseprogje van WD.
    kwam ook niks uit
    kom zo met mijn temps en voltages

    thanx
    rudilio
  • [quote:5ece24cd21="Rudilio"]hey

    ik heb de online virusscan gedaan; daar kwam niks uit.
    Ook heb ik mijn HD gecheckt met een diagnoseprogje van WD.
    kwam ook niks uit
    kom zo met mijn temps en voltages

    thanx
    rudilio[/quote:5ece24cd21]

    hmmm lastig :evil:
  • hey

    CPUcool gaf als eerste temp van mijn processor een tempje van 58 graden. Nu inmiddels CoolerXP van MSI geinstalleerd en nu staat ie op een graadje of 42.

    Voltages moeten gewoon goed zijn, heb net nieuwe voeding gemonteerd.
    V-core –> 1,84
    3.3 V –> 3,15
    5V –> 4,97
    12 V –> 11,82

    deze waarden zijn in idle mode.

    Stressed:
    V-core –> 1,86
    3.3 V –> 3,15
    5V –> 5
    12 V –> 12,24

    ik weet t zo langzamerhand ook niet meer.
    zouden het toch de temps kunnen zijn
    geeft toch wel rare meldingen en start ineens opnieuw op.
    Zal eens gaan testen met een ventilator op mijn open kast gericht!

    thanx Ruud
  • ook met open kast en lage cpu temp kapt ie ermee en start opnieuw op tijdens het verplaatsen van groot bestand via netwerk.
  • lijkt me idd een mobo/HD probleempje..

    probeer anders eens een andere HD in dit systeem, en probeer een file weer te verplaatsen…

    loopt ie dan met die andere HD weer vast, dan zal het een mobo probleem zijn, IDE kanaal misschien niet goed…

    probeer ook jouw HD op een ander mobo, en doe de zelfde test weer..

    je gaf zelf in je eerste post de oplossing al……

    gewoon ergens anders testen, weet je zo wat de rotte appel is…
  • :oops: srry….
  • Was die 58 graden idle?
    Dat progsel van MSI werkt alleen als ie idle is en is verder volkomen nutteloos. Er zit ook zo'n functie in CPUcool BTW.
    Ik denk dat je proc te warm wordt als je hem flink belast. Test eens met burnK7 ff 30 minuten laten draaien.
    En wat is je casetemp?
  • Haal het vinkje eens weg bij automatisch opstarten (deze computer/eigenschappen/geavanceerd), dan krijg je een stuk tekst op een blauw scherm en kan je misschien met de info die daar staat meer te weten komen.
  • Ik heb mijn processor getest met die burnk7. Temp ging tot 70 -75 graden C. Geen probleem verder.
    casetemp rond de 35 graden

    toch mobo probleem?

    ik wetet t nie meer
    misschien mobo vervangen
    heb HD al getest in andere PC, geen problemen.
  • nou, geen probleem verder???? vindt 70-75 graden aardig pittig….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.