Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

PC2700 geheugen op een ASUS A7N8X-DeLuxe mobo??

None
14 antwoorden
 • Ik vraag me dus af of je ook PC2700 geheugen in een A7N8X-DeLuxe mobo kunt steken, want bij de specs van dit bord staat dat er 3 sloten zijn voor DDR400 / PC3200 geheugen. Of is dit altijd naar beneden compatible? Dit vanwege de hoge prijs van dit geheugen!! :wink:
 • nee er kan zelfs wel max pc3500 in… echter is dit gewoon de max.. pc3200 is alleen leuk als je van plan bent te overclocken…

  anders volstaat PC2700 ook wel… nadeel is, je kan op dit bord het geheugen synchroon met de FSB laten lopen en asynchroon…

  weet niet wat voor processor je erin hebt zitten…

  stel je hebt een XP 2200, die loopt standaard op 133 mhz.. PC2700 loopt op 166 mhz, nu kan je het mem meelaten lopen met de FSB, het zal dan op 133 mhz lopen, dus onderklok je het eigenlijk.. dit is echter wel de meest snelle instelling, echter maak je niet gebruik van de volledige snelheid van het geheugen.

  asynchroon is ook een optie, je laat het mem dan onafhankelijk lopen van de FSB, dus op 166 mhz, echter is er in tests gebleken dat het niet de meest stabiele en snelle setting is…

  mocht je niet gaan overclocken, dan kun je nog beter PC2100 mem kopen, dit gebruik je dan volledig….

  mocht je gaan overclocken, dan is PC2700 in iedergeval een vereiste. voor hogere OC resultaten kom je al in PC3200 of evt PC3500…
 • Thanx! Kijk hier heb ik dus wat aan!
  Ben nog van plan te gaan upgraden, dus kan m´n processor er nog wel op aan passen. Het word denk ik 2x 256mb pc2700, ivm met Dual Channel. Trouwens; welke Athlon XP processor werkt op 166 mhz??? Kan ik beter die aanschaffen en ze synchroom laten lopen!
 • De xp 2600+ , 2700+ en de 2800+ zijn verkrijgbaar met 333MHz fsb.
  Let op, wat van de xp2600+ is ook een 266MHz versie in omloop.
 • De 2800+ is nog erg slecht leverbaar en de 2700+ is nog erg duur.
  Je kunt op dit moment voor rond de 300 euro het beste voor een AXP 2600+ gaan en dan idd met PC2700, of liever met PC3200 aangezien er waarschijnlijk ook nog Bartons met 400mhz FSB uitkomen en dan is het wel handig als ie dan synchroon kan lopen (in het geval van een upgarde dan).
 • volgens c't kun je je vingers op het moment nog beter van pc3200 houden aangezien de lege beloftes kwa geheugen, te weinig prestatie, geen volledige specs en de hoge prijzen….

  Heb me er zelf helaas ook niet aan gehouden…. :wink:
 • # Welk nummer?
  Ik heb nu een abbo, maar ik heb de laatste 2 nummers geeneens gelezen wegens tijdsgebrek. (moest ook nog 2 Linuxmags, 2 C!Ts, Alemaal Enen en Nullen (HCC) en Nieuw Optimisme lezen).

  # Er komt iig wel een JEDEC standaard van PC3200, bovendien zijn de Corsair modules zoals gewoonlijk dik in orde.
 • in het laatste nummer (03/2003).

  Ik heb het dan wel over de duitse uitgave. de nedelandse uitgave loopt meestal wat achter en is minder diepgaand ( op technisch gebied) dan de duitse uitgave.
 • 03 al?
  In het Nederlands is 02 nog geeneens uit :(
 • de duitse uitgave verschijnt alle 2 weken, dus vandaar.

  Heb intussen ook al hun uitgaven kompleet op dvd van 1990 tot 2002 (buiten de normale uitgaves op papier :oops: :o ), erg boeiend….
  gemakkelijk om wat op te zoeken en leuk om de computergeschiedenis nog eens te bekijken!

  Misschien is dat ook wel een idee voor C!T?
 • Damn elke 2 weken en zo'n DVD?
  Wauw, ik ben redelijk goed in Duits, maar alles Duits lezen is denk nog te zwaar. (ik zit in 4VWO, heb dus nu 3 jaar Duits)
 • zo heb je misschien nog wat extra leerstof? :wink:

  (vooral om je technisch duits op te vezelen?)
 • mwahh, met dat Duits,

  T is IMHO toch niet zo`n probleem om Duits te lezen: ljikt op Nederlands en je kent de technische termen tochal

  Of je kan het natuurlijk ook te druk hebben :lol:
 • Ik weet niet of je C't leest? Dat is zoiezo al een technisch behoorlijk scherp blad en in het Duits leest dat behoorlijk stroef vrees ik.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.