Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

A7N8x mobo met AMD 2400+: start niet

Ruudfeen
22 antwoorden
  • Ik heb vandaag mijn Athlon XP 2400+, met Asus A7n8x deluxe moederbord, 512DDR geheugen, chieftec bigtower gekocht. Ik heb em zelf in elkaar gezet. Het in elkaar zetten ging nog wel maar vervolgens wilde ik em starten. Alle fans gaan draaien, lampjes gaan aan die aan horen. Maar dan het probleem, ik krijg nog geen beeld, en na +- 5 seconden gaat het hele systeem uit.

    Ik heb em nu ook, zonder processor laten draaien en dan gebeurt hetzelfde maar dan blijft de pc aan. Het lijkt er dus op dat er één of andere beveiliging de pc afsluit.

    Weet iemand een oplossing of wat er mankeert, of ben ik iets vergeten?

    Alvast bedankt :cry: :cry: :cry:

    specs: zie boven. (minder van belang: GF 440 mx gpu)
  • heb je alles toppie aangesloten?
  • Jep, ledje op het mobo gaat branden enzo. fans gaan ook draaien. Veel meer stekkertjes zijn er niet. :-? :cry: :cry: :cry:
  • Ik ga nu even mijn ouwe athlon 700 erin drukken, dit zal vast helpen om uit te zoeken wat het probleem is.
  • kijk eff of de cpu snelheid in het bios goed staat :lol:
  • is de cpu koeler wel goed aangesloten en heb je je bios al gecheckt :(
    Haal anders eerst je fans eraf en alleen je vga en procs.
    en don't spil aan de paste.
    Maar gebruik je ook een Copper-spacer ?
    Dat ding deed bij mij rare dingen, wel opstarten en dan weer nokken :-?
    Weggehaald en alles toppie
  • Vergeet even het bios :roll:
  • # Check je BIOS settings en je jumper settings.

    # Zit de koeler er goed op? Met een paperthin laagje pasta?
  • Ik kwam nog geeneens in de bios, zag namelijk geen beeld. Maar ik heb nu mijn 700 geprobeerd…. en ja die werkt. Dus ik ga uit van een brakke CPU. Zal em maandag eens terugbrengen naar Norrod.
    (misschien iets te snel gepost :lol: )

    Toch bedankt, nu heb ik nog een vraag. ehm ga eerst zelf eerst proberen. :lol:

    'K ben weer een beetje vrolijk.
  • wat is een Copper-spacer :-?
  • een koperen plaatje dat op je cpu gelegd word en daardan je koeler op.
    is voor verbeterde hiite afgave voor prcocessor.
    Maar soms leverd dat niet het juiste contactvlak ( te dik ? ) waardoor de koeler zeer slecht contact maakt met opppervlak van je core van procs.
    http://shop.freezinghardware.nl/index-zoeken.asp
    :wink:
  • Copperspacer is meer voor het beschermen van je core.
    Voor warmteafgifte heeft het geen voordelen aangezien dat het ding de core geeneens raakt en de die geeft echt geen hitte af ;)
  • Hey,

    Ik zou toch nog ff de Jumpersetting controleren voor die 2400+
    [b:7d94333192]FSB / Volt / (Athlon Palomino Thourogbred)[/b:7d94333192]

    Bios Reset kan ook helpen

    Kan ook een Fan beveiliging zijn?? heb ik laatst zelf meegemaakt
    Als de Fan van de CPU op de verkeerde aansluiting zit dan gaat de PC ff
    aan en dan gelijk weer uit,

    Suc6
  • Ik ga toch nog eens kijken of de 2400+ zich heeft bedacht :) . heb nu vanalles veranderd enzo, wie weet….

    Eigenlijk is het ook wel leuk zo'n 700 in een superdeluxe mobo. Ik heb de hoogste score met 3dmark als ik zoek naar GF4 mx440 en met 700 procs :D

    //JC

    ik heb geloof ik geen jumpers voor wat voor processor erin gaat. FSB heb ik gechecked, Voltage heb ik er ook geeneen voor geloof ik :-?
  • Het wordt: morgen naar Norrod dus. processor deugt waarschijnlijk niet. Naja, de rest loopt als een zonnetje (wauw wat klinkt dat soundstorm vet) dus dat komt wel goed.

    Bedankt voor de tips allemaal
  • [quote:d61929ef74="Ruudfeen"]…wauw wat klinkt dat soundstorm vet…[/quote:d61929ef74]
    Heb ik ook! :P
    Ik laat mijn DivXjes nu gewoon 6 kanaals geluid afspelen, om het vervolgens te laten downmixen naar 2 kanaals.
    Echt een topding! 8)
  • [quote:681723c82a="JC"]Hey,

    Ik zou toch nog ff de Jumpersetting controleren voor die 2400+
    [b:681723c82a]FSB / Volt / (Athlon Palomino Thourogbred)[/b:681723c82a]

    Bios Reset kan ook helpen

    Kan ook een Fan beveiliging zijn?? heb ik laatst zelf meegemaakt
    Als de Fan van de CPU op de verkeerde aansluiting zit dan gaat de PC ff
    aan en dan gelijk weer uit,

    Suc6[/quote:681723c82a]

    Hebben de moederborden van tegenwoordig nog jumpers dan?

    Ik heb op m'n laatste 3 mobo's geen jumper meer gezien eigenlijk…
  • [quote:d46d88d356="InZane"]

    Hebben de moederborden van tegenwoordig nog jumpers dan?

    Ik heb op m'n laatste 3 mobo's geen jumper meer gezien eigenlijk…[/quote:d46d88d356]

    Er zitten nog genoeg jumpers op het mobo, en het mobo wat ik heb is toch echt wel een modern modelletje :D . Voor de FSB (200/266) en de Cmos reset, zo zijn er nog wel een paar.

    btw, naar Norrod geweest, kon em zonder problemen laten omruilen. Ze hadden em alleen vandaag nog niet op vooraad :evil: , ik vraag me af wat ze wel op voorraad hebben :-?
  • Als er op de doos staat: jumperfree. Dan heb je meestal nog steeds jumpers voor overvolt, CMOS clear enz enz…
    Stel je voor dat je zo'n ding niet meer kan resetten? Ja, batterij eruit.
  • Meeste mobo's hebben iig 2 jumpers, namelijk voor clear CMOS en voor de FSB.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.