Vraag & Antwoord

49 antwoorden
  • OK there we go: # Haal alles los en boot alleen met proc, mobo, mem en HD. # Meet je temps en voltages met CPUcool, www.podien.de # Doe via een jumper een CMOS clear en kies vervolgens load failsafe defaults. Test of ie het doet en loop daarna alle instellingen na. Zet je Vcore handmatig op 1.65V # Ik vermoed dat door het hoge Vcore je temps te hoog worden en dan crasht ie.
  • bedankt, zal vanavond alles testen. Alleen weet ik niet hoe ik de vcore handmatig moet aanpassen. heb een Amibios (geflashed naar laatste versie) en kan volgens mij alleen kiezen uit Normaal, +5 % ,+7,5% en + 10 %. Dus het gaat alleen maar omhoog lijkt me
  • Tja ik heb een Award BIOS en daar kan ik het gewoon van 1.5V tot 2.2V instellen.
  • tja :( , maar wel bedankt voor de overige tips. Overigens blijkt de temp (voor de resets) rond de 43 graad te liggen en dat moet ie toch kunnen hebben lijkt me. Ander punt wat ik me afvraag: loopt mijn cpu op deze variabele spanning gevaar er eerder mee op te houden?
  • 1.75V is nog niet heel erg hoor, dat verkort de levensduur wel maar niet ernstig. Dan gaat hij ipv 20 jaar, 10 jaar mee ;)
  • mocht de temp inderdaad schrikbarend stijgen is dat dan op te lossen door een betere cpu koeler? Ik heb er nu een nexus koeler inzitten en een qtec voeding, geen extra fans, maar de laatste dagen wel constant de kast open gehad
  • Mijn Vcore is 1.80, het maakt niet zoveel uit als ie daar maar niet boven komt.
  • maar waarom dan die complete vastlopers? Als ik het systeem start is de temp in de bios ong 40 graden. Win98SE (kale installatie) begint, ik start ms combat fs #3 en bingo alles muurvast. Heb een Asus gf4 ti 4200 maar daar geen problemen mee indien ik met een duron als processor werk. De temp kan toch niet van het 1 op het andere moment explosief zijn gestegen?
  • Tja, heb je wel een goede koeler? Gebruik je koelpasta? ondersteunt je moederbord het?
  • een nexus koeler, model kan ik van hieruit niet geven. Gebruik ook pasta en wat bedoel je met de vraag of het mb dit ondersteunt? De cpu? in dat geval: ja, amd beveelt het bord zelfs aan op hun site. Maar ik ga eerst maar eens het een en ander uitproberen. Alvast bedankt voor al het meedenken.
  • Zomaar even een nieuw moederbord kopen kan je duur komen te staan. Probeer eens : CMOS clear. optimized defaults. AGP op 1x
  • [quote:8d2348c4fd="Salv"]Mijn Vcore is 1.80, het maakt niet zoveel uit als ie daar maar niet boven komt.[/quote:8d2348c4fd] !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jij hebt een Palomino :o Die lopen default op 1.75V. Zijn Tbred loopt op 1.65V standaard. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! # Draai eens burnK7 en laat CPUcool de temp bijhouden. Wat gebeurt er? Als ie dan niet crasht, maar alleen bij games dan wordt je videokaart misschien te warm door gebrek aan casefans.
  • cmos clear en optimized defaults gedaan: geen verandering. Inderdaad is een nieuw mobo (nog) te duur en overbodig maar ik word wel wanhopig zo langzamerhand. Ben er nu achter dat de temp wel goed lijkt te zijn. Cpucool geeft 38/51/83 hoewel ik niet weet waar de derde temp meting vandaan komt. Als de pc is gecrashed en ik kijk in de bios blijkt de temp in de buurt van de 51 te staan, niks mis mee lijkt me. Ben er ook achter dat na meerdere resets mijn isdn kaart ineens niet meer werkt en ook de canon scanner is niet meer aangesloten was volgens bartje. Kan dat toch wijzen op een hardware conflict? Morgen toch maar een duron van 1200 mhz kopen: daar liep deze config als een trein op, wat wil een mens ook altijd maar sneller. Toch kan ik het niet hebben dat ik er niet uit kom: dus nog steeds zijn alle suggesties meer dan welkom. zal je suggestie van agp 1x opvolgen, dus wie weet...
  • Ik zou de pc eens terugbrengen naar de shop, loop je tenminste wat minder risico om de boel te mollen lijkt me. (of ben ik dan een mislukte computergek :lol: )
  • cpucool geeft een vrij constante waarde van rond de 52 graden, en toch van het een op het andere moment een crash. Gebeurt vaker en sneller bij een zware game dan bij gewoon werken. Heb in de bios de agp op 1X gezet zoals gesuggereerd en dat gaf in mijn games enig soelaas: geen directe crashes meer maar wel een stilstaand beeld van enkele seconden dan weer spel dan weer stilstaand en zo nu en dan afgewisseld door een scherm vol strepen. waar of wat is burn2k overigens. Daar ga ik graag nog mee aan de gang en ik denk dat ik vervolgens maar eerst probeer de fout te isoleren; dwz loopt de boel wel goed en perfect als ik de proc vervang, zelfde vraag indien ik de gf4ti4200 vervang door een simpelere tnt2 kaart die ik nog heb, de 2400 athlon op een ander mobo testen en kijken wat er gebeurt. Heb ik dat achter de rug dan kom ik hier wel op terug. Bedankt voor al het meedenken, en graag nog uitleg over de burn2k
  • strepen betekent warmte volgensmij. Jou probleem klinkt als een hardware probleem. Maar een ander component vervangen voor een minder veeleisend (stroom) helpt wel? Klinkt echt als een Psu foutje
  • salv, ik heb het idee dat vervanging van een onderdeel tot verbetering leid, maar weet dat morgen met meer zekerheid in the meanwhile; wat is psu-foutje :-?
  • Hoeveel watt is je Q-Tec voeding ? Het zou eventueel namelijk aand e voeding kunnen liggen, aangezien hij de 1200 wel trekte en maybe de 2400+ niet :-?
  • 350 watt low noise met een temperatuur gestuurde koeler, volgens de reclame
  • Ik heb met mijn 7 maand oude gigabyte GA7 vrx een uitermate instabiel systeem gekregen nadat ik de duron 1200 verving door een athlon xp 2400+. Deze laatste moet volgens AMD op 1.65 volt lopen. Mijn mb levert echter, afgelezen in het bios, een voltage dat varieert van 1.69 tot 1.74. Is dit een fout in het MB of moet de cpu hier mee uit de voeten kunnen? Als ik mijn pc opstart en bijv ms combat fs #3 start loopt ie meteen vast. Gewone werkzaamheden leiden na een kwartiertje tot spontane resets. Vervang ik de cpu door de 1200 duron dan behoren de problemen tot het verleden. Helaas behoort mijn duron inmiddels door een eigen fout ook tot het verleden: aangesloten zonder koeling en binnen 3 sec in rook op gegaan :oops: Daarnaast heb ik gemerkt dat indien ik de fsb via jumpers instel op 100 mhz ik de xp2400 niet in kan stellen via jumpers. Ik had hem bijv op een versnelling van 12 maar dan start het systeem niet op dit om hem bijv. op 1200 te laten lopen en beschadiging of resets te voorkomen. Wie kan hier enig licht over laten schijnen?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.