Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Masterdisk soms niet herkend bij opstarten

4 antwoorden
  • Hallo, ik zit met het probleem dat regelmatig de harddisk niet herkend wordt als ik mijn computer opstart. Er lijkt geen systeem in te zitten. Opeens krijg ik "master none" bij het opstarten en hoor ik twee korte biepjes van het moederbord, hoewel dit weer niet de gewone beepjes zijn van de beep-code. Na een paar keer aan en uitzetten en een beetje aan het moederbord rammelen gaat het dan ineens weer wel goed, maar soms duurt het heel lang en ik heb niks kunnen ontdekken dat altijd werkt. De harddisk zelf kan het niet zijn, want met een andere disk doet ie precies hetzelfde. Voeding, voedingskabels en datakabels heb ik ook al verwisseld, dus dat is het ook niet. Wie heeft er een idee, ik begrijp er geen zak van. Systeem: Aopen AX6BC moederbord -Celeron 466- 64mb sdram/100 mhz. Alvast bedankt Ramon
  • Probeer eens je moederbord BIOS te updaten. Als dat niet werkt ben ik bang dat je IDE controller misschien een beetje rot is :cry:
  • Ik denk ook dat de IDE controller niet helemaal fijn meer is. Als je nu eens een CDdrive als master zet en dat een aantal keer probeert, gebeurt het dan ook?
  • Druk alle kabels, met name de voeding goed vast. Als bijv de voeding niet goed aangedrukt is kan ie door de vibraties af en toe wat los komen te zitten met de symptomen zoals je beschrijft

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.