Vraag & Antwoord

6 antwoorden
 • wat is de mmx technologie eigenlijk?
 • Kan je die vraag iets concreter stellen?
 • nou ik heb er geen probleem ofzo mee maar ik ben gewoon nieuwsgierig wat mmx inhoudt
 • In 1997 werd MMX door Intel als uitbreiding voor de Pentium processoren ingevoerd. MMX staat voor "MultiMedia eXtension" en houdt in dat de processor 57 instructies extra heeft, die audio- en video-applicaties kunnen versnellen, mits de software dit ook ondersteunt.

  Pentium MMX processoren bevatten verder meer interne cache. Daardoor verkrijgt men circa 10% tot 20% meer prestaties met elke software. Ter onderscheiding duidde Intel intern de Pentium aan als P54C en de Pentium MMX als P55C. In alle opvolgers van de Pentium MMX processoren (Pentium II/III, Celeron, Xeon) zijn de MMX instructies verwerkt.

  Ook processoren van andere fabrikanten beschikken over de MMX instructies, bijvoorbeeld de AMD K6, AMD K6-2, Cyrix 6x86MX, Cyrix MII en de IDT-W2. AMD processoren vanaf de K6-2 hebben een toevoeging op MMX, genaamd 3D-NOW!. Deze instructies versnellen, zoals de naam al doet vermoeden, 3D-bewerkingen, en audio- en videobewerkingen. De Pentium III, bevat als antwoord op 3D-NOW! zo'n 70 nieuwe instructies, de Internet Streaming SIMD Extensions (ISSE), ter ondersteuning van audio en video. 3D-NOW! en Internet Streaming SIMD Extensions zijn niet compatibel met elkaar!
 • Aanvulling:
  MMX is een vorm van SIMD, Single Instruction, Multiple Data. Het idee is om, als in een programma dezelfde instructie meer malen uitgevoerd moet worden op verschillende dat, dat in éen keer te doen op alle data.
  MMX werkt met gehele getallen, integers genaamd, en daarmee komen dit soort situaties weinig voor. Dat maakt dat MMX vrij nutteloos is.
  De extra cache van de Pentium MMX had overigens niets met de MMX instructies te maken. Sinds de Pentium MMX zijn alle CPU's van Intel en AMD met MMX uitgerust.
 • wordt hyper-threading over een tijdje ook zo'n standaard?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord