Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

welk mobo, nforce2 chipset of via?

Anoniem
turbulence
13 antwoorden
 • Pffff, na het bestellen van een hercules 9700pro die trouwens pas volgende week donderdag geleverd kan worden :cry: surf ik maar om de tijd te doden naar Guru 3d om de hardwaregids er even op na te slaan, en wat lees ik, DE ATI 9700 PRO IS NIET AAN DE PRAAT TE KRIJGEN MET EEN MOBO MET VIA KT400 CHIPSET ALS HET MOBO UITVOERING 1.0 IS OF 1.1 , en ik ben de gelukkige eigenaar van een msi kt4 ultra revision 1.0 :cry: :cry: , daarbij zie ik me verplicht ook nog es een ander mobo te moeten kopen maar weet eigenlijk niet goed welk, ik heb gelezen dat de mobo's met nforce2 chipset uitstekend zouden zijn en indien dit zo is, wat is dan voor mij de beste keus. bij voorbaat hartelijk dank :cry: en dit allemaal voor 1 enkele game, ut 2003. :evil: is on my side.
 • Maar wel een hele goede game ;)
  De nForce2 is natuurlijk de beste keuze op dit moment en dan wel de Epox 8RDA+ of de Asus A7N8X.
 • :lol: dus je gebruikt je systeem alleen voor UT2003??

  maar goed, de Nforce2 chipset is op dit moment de allersnelste in ieder geval.

  wat voor nforce bord je moet nemen ligt aan je budget, en wat je ervan verwacht..

  [b:e763e65116]EPOX 8RDA+:[/b:e763e65116]

  goed en stabiel mobo, ideaal voor extreem overclocken. standaard opties. echter wel met supergeluid (Soundstorm chip) geen RAID of SATA. dit bord heb ik zelf ook, ben er zeer tevreden mee. dit is gewoon plain en simple een moederbord, geen toeters en bellen eraan.

  PRIJS: Rond de 130 euro


  [b:e763e65116]ASUS A7n8x Deluxe:[/b:e763e65116]

  zoals altijd zijn de borden van Asus van perfecte kwaliteit, qua prijs zijn ze een stuk duurder, maar je betaald ook een heleboel voor de goeie naam die asus heeft. heeft ook de Soundstorm chip, bevat wel SATA maar geen RAID. voor de rest een goed moederbord, alleen jammer dat ie best wel duur is voor wat je krijgt..

  PRIJS: rond de 170 euro

  [b:e763e65116]Chaintech Zenith:[/b:e763e65116]

  deze is nog niet zo lang in Nederland, echter is dit IMHO wel het mooiste Nforce2 bord wat er is…. Verder is dit ook het bord waar je het meeste waar voor je geld krijgt… Het is wel het allerduurste bord van deze 3, maar dat is ook wel weer terug te vinden in de meegeleverde accesoires.. zitten rounded cables bij, baybus voor USB, firewire, sound en temperatuuraflezing. heeft ook de Soundstorm chip, heeft daarnaast RAID en SATA onboard.

  PRIJS: rond de 200 euro

  nu heb ik er even 3 tussen uitgepakt die in de meeste tests qua prestatie altijd goed naar voren kwamen.

  dit is ook maar even een korte omschrijving van de bordjes, er is nog meer te lezen hier:

  Epox8rda+

  asusA7N8X

  ChaintechZenith

  hier een test van de Asus en Chaintech

  hier nog een test over een heleboel Nforce2 borden…
 • Hartelijk dank voor de antwoorden, en ik denk dat ik voor de zenith ga,daar ik een plexiwindow heb in men thermaltake en dit bord wel mooi staat in een zwarte kast, en inderdaad voor een enkele game ut 2003.
  LADY'S AND GENTLEMEN UNREAL 2003 REALLY KICK SOME ASS, maar spijtig genoeg ook een echte slokkop als het op het echte gamen aankomt, ti4200 en 512 ddr is toch het minimum als er ook wat eye candy moet zijn en dan nog niet op extreem hoge resolutie's want dan laat zelfs de ti4200 het afweten ( ik vind trouwens dat de ti4200 als minimum mag beschouwd worden in een GAME PC , ongeacht welke game men speelt ) daardoor men keus voor de 9700pro. maar toch bedankt voor de antwoorden. cya :evil: is on my side. en nu zijn ook men centjes op lol.
 • met het risico de plank mis te slaan, wil ik toch even melden dat voor de KT400 (bios)revisie 1.6 (of 1.7 inmiddels) bij msi op te halen is. dan is het probleem toch opgelost of niet dan? :roll: :o
 • Ik heb momenteel bios 1.6 maar weet niet of dit het probleem zal oplossen, daar ik nog niet in het bezit ben van een radeon 9700 pro, maar persoonlijk denk ik niet dat een upgrade van de bios het probleem zal oplossen daar de mensen van guru 3d weten waar ze over praten en dit waarschijnlijk wel zouden hebben uitgeprobeerd. groetjes
 • Ik geloof dat het inderdaad niet met de revisie van het bios, maar met de revisie van het moederbord zelf te maken heeft. Dit zijn twee hele verschillende dingen. Een andere moederbord-revisie heeft hardwarematig een kleine update gekregen en dit kan dus niet met een bios-update verholpen worden.
 • nforce 2 is momenteel het beste
 • [quote:e05e9403d3="Muse"]Ik geloof dat het inderdaad niet met de revisie van het bios, maar met de revisie van het moederbord zelf te maken heeft. Dit zijn twee hele verschillende dingen. Een andere moederbord-revisie heeft hardwarematig een kleine update gekregen en dit kan dus niet met een bios-update verholpen worden.[/quote:e05e9403d3]

  Het gaat hier idd om de board revisie. Vaak kun je echer als er probs zijn met jouw revisie het bord nog omwisselen voor een nieuwere revisie.
 • Probeer je radeon 9700 iig eens uit op je MSI bord. Eventueel je AGP voltage verhogen naar 1,6v of zelfs 1,7v. In ieder geval 1,6 is (vrijwel) risicoloos aangezien de videokaart zelf de juiste voltages over het videobord zelf insteld en alleen de AGP poort een signaalversterking krijgt… Hierdoor kan je radeon best stabiel lopen.
  De performance winst tussen KT400 en Nforce2 is niet zodanig is dat een overstap de moeite waard is (en nu hier geen flame-war over starten svp 8) )

  Je zou ook eventueel je MSI bord kunnen RMA'n. Het niet kunnen draaien van een Radeon 9700 is gewoon een fabrieksfout aangezien je bord gewoon aan de AGP 3.0 standaard zou moeten voldoen! :evil:
 • [quote:32e81d4cec="turbulence"]

  [b:32e81d4cec]Chaintech Zenith:[/b:32e81d4cec]

  deze is nog niet zo lang in Nederland, echter is dit IMHO wel het mooiste Nforce2 bord wat er is…. Verder is dit ook het bord waar je het meeste waar voor je geld krijgt… Het is wel het allerduurste bord van deze 3, maar dat is ook wel weer terug te vinden in de meegeleverde accesoires.. zitten rounded cables bij, baybus voor USB, firewire, sound en temperatuuraflezing. heeft ook de Soundstorm chip, heeft daarnaast RAID en SATA onboard.

  [/quote:32e81d4cec]

  Ik had op een andere site gelezen dat de Chaintech wel de MCP-T chip zou hebben, maar niet de soundstorm optie zou gebruiken.

  [i:32e81d4cec]"We have to admit that the Chaintech 7NJS left us scratching our heads, for several reasons. First, the company chose to use a C-Media PCI audio chip, rather than the more powerful Nforce2 MCP-T audio. Yet, Chaintech used the MCP-T anyway, rather than the cheaper MCP south bridge."[/i:32e81d4cec]

  (Bron: http://www.extremetech.com/article2/0,3973,808414,00.asp)
 • Inderdaad men bord ondersteunt 8x agp, maar zoals ik al zei, het is wachten tot aanstaande donderdag daar men radeon dan pas word geleverd, kan nu helemaal niet zeggen of men mobo dwars gaat liggen, het is enkel een artikel wat ik heb gelezen op guru 3d en ik zal moeten wachten tot ik men videokaart in handen heb maar ik hou jullie op de hoogte, ik heb natuurlijk liever dat ik weer geen mobo moet kopen want dat geld wou ik eigenlijk besteden aan corsair pc 3200 cl2 geheugen . maar is het probleem niet op te lossen dan zal ik voor een zenith gaan. :wink:
 • Ik had dit probleem wel met mijn ASUS A7V8X… Terwijl op hun site staat dat het dient te werken. Conclusie: dit is dus waarschijnljik systeemsafhankelijk. Veel succes in ieder geval toegewenst

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.