Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

fdisk-formatteer problemen

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Hallo,
  Ik heb een oude Dell laptop zonder besturingssysteem, ik start hem mbv een W98 bootdiskette. In fdisk heb ik alle partities verwijderd en een primaire DOS-partitie gemaakt. De harde schijf op deze laptop is 3103MB. Bij het opstarten zie ik overigens wel dat er nog een d: partitie opstaat ook, maar die wordt niet gezien in fdisk. In DOS kan ik hem wel benaderen. De partitiegegevens kloppen ook niet want in fdisk onder Mbytes staat 2047 terwijl ik bij het aanmaken ervoor koos om de partitie net zo groot te maken als de beschikbare schijfruimte. Onder Systeem staat unknown, wat ik ook niet begrijp want daar zou FAT of FAT 32 moeten staan. Na het maken van de primaire DOS-partitie moet je herstarten en de schijf formatteren. Maar dit lukt ook niet. De ene keer krijg ik hetMediumtye is onjuist, de andere keer formatteert wel maar krijg ik na ongeveer 3 minuten de melding Het station is niet gereed. Het formatteren is beeindigd.
  Ik ben ten einde raad, wat kan ik nu nog doen?
 • ALs je bij fdisk "alle partitie's weergeven" doet, geeft hij hem dan ook niet weer?
  Het kan een uitgebreide partiete wezen e.d.
 • format c: /mbr
 • [quote:d1a2e0e0dd="shiz"]format c: /mbr[/quote:d1a2e0e0dd]

  Als ik dat intik krijg ik 'Er is een ongeldige schakeloptie'

  Als ik in FDISK alle partities laat weergeven geeft hij alleen C: weer.
 • Probeer eerst eens als je op de A: staat FDISK/MBR. En dan weer opnieuw beginnen met verwijderen en aanmaken

  Bart
 • [quote:77c425ede8="bvk"]Probeer eerst eens als je op de A: staat FDISK/MBR. En dan weer opnieuw beginnen met verwijderen en aanmaken

  Bart[/quote:77c425ede8]

  Helaas dit commando pakt ie niet. Na een paar sec. kom ik weer op de a:\ prompt. Iemand nog ideeen?
 • Je gebruik cfdisk van Linux.
  Ff een bootflop halen van inet met cfdisk erop.
 • Probeer eens in de BIOS wat met de instellingen van LBA etc. te klooien. Of installeer eens zo'n enge diskwizard van de fabrikant van de harddisk, wil ook wel eens helpen.

  Succes!
 • [quote:8498a6afc7="lara1978"]Helaas dit commando pakt ie niet. Na een paar sec. kom ik weer op de a:\ prompt. Iemand nog ideeen?[/quote:8498a6afc7]
  Dat ie na een paar seconden terug komt op de a:\ prompt betekend dat het wel heeft gewerkt. (je MBR is gewist.)

  Ik kan je trouwens aanraden om dit tooltje eens te proberen; ik gebruik dat zelf om alle huidige partities te wissen als ik weer eens heb zitten klooien en FDISK er geen soep van kan maken. Even goed "de handleiding" lezen. Werkt prima om je schrijf weer volledig leeg te maken.
 • Hoi, mijn probleem is inmiddels opgelost er zaten een paar heel goede tips bij, ik heb uiteindelijk met Maxblast (dat zal wel een soortgelijk programmaatje zijn als bovengenoemd, maar ik lees je posting nu pas)
  partities kunnen maken en kunnen formatteren. Soms is FDISK blijkbaar niet goed genoeg. Bedankt voor het meedenken iig!!
 • [quote:30d217ccf7="lara1978"]Soms is FDISK blijkbaar niet goed genoeg.[/quote:30d217ccf7]

  Dat lijkt me sterk. Het is eerder te wijten aan te weinig kennis of geduld van de gebruiker van Fdisk, want Fdisk krijgt bijna alles voor elkaar.

  Bijvoorbeeld de "ongeldige schakeloptie" bij /mbr is waarschijnlijk ontstaan doordat er fdisk c:/ /mbr is ingetikt, dat moet fdisk c: /mbr zijn. Dan werkt het wel.

  Maar gelukkig is het probleem al opgelost :)
 • [quote:fb6890c995="S0epkip"]Dat lijkt me sterk. Het is eerder te wijten aan te weinig kennis of geduld van de gebruiker van Fdisk, want Fdisk krijgt bijna alles voor elkaar.[/quote:fb6890c995]
  Niet mee eens. Fdisk is behoorlijk basic (lees: beperkt) en nogal snel "van slag". Ik reken me toch niet bepaald tot de categorie computer-leek, maar ben wel degelijk op problemen gestuit met Fdisk. [quote:fb6890c995]
  Bijvoorbeeld de "ongeldige schakeloptie" bij /mbr is waarschijnlijk ontstaan doordat er format c:/ /mbr is ingetikt, dat moet format c: /mbr zijn. Dan werkt het wel.[/quote:fb6890c995]
  De optie /mbr werkt niet bij het format commando; je zal het Fdisk /mbr bedoelen. Maar dat was de topicstart(s)ter al gelukt.

  Overigens is Maxblast een heel ander soort programma dan Ranish Part. Manager. Hoe dan ook; het probleem is klaarblijkelijk opgelost.
 • [quote:8e896d9e8a="S0epkip"][quote:8e896d9e8a="lara1978"]Soms is FDISK blijkbaar niet goed genoeg.[/quote:8e896d9e8a]

  Dat lijkt me sterk. Het is eerder te wijten aan te weinig kennis of geduld van de gebruiker van Fdisk, want Fdisk krijgt bijna alles voor elkaar.

  Bijvoorbeeld de "ongeldige schakeloptie" bij /mbr is waarschijnlijk ontstaan doordat er fdisk c:/ /mbr is ingetikt, dat moet fdisk c: /mbr zijn. Dan werkt het wel.

  Maar gelukkig is het probleem al opgelost :)[/quote:8e896d9e8a]

  Geloof me ik had toen al alles geprobeerd wat maar mogelijk was met fdisk hoor, ik noem mezelf geen expert maar ben ook zeker geen leek, heb echt wel meer met fdisk gewerkt maar heb nog nooit meegemaakt dat partitioneren daarmee niet goed ging, nou dit keer dus wel. Ik ben echt geen opgever hoor! Maar als je na 6,7 keer opniew fdisk draaien nog steeds geen goede betandsindeling krijgt dan is het echt tijd om wat anders te proberen. En dat /mbr is echt wel goed ingetikt hoor, ik kan wel lezen ;-)
  Anyway blij dat heb opgelost is, en misschien heeft iemand er in de toekomst ook nog wat aan.
 • Je moet wel de juiste FDISK gebruiken. De versie die je gebruikt hebt ondersteund duidelijk geen FAT32 en dus max 2048MB.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.