Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

PCMark score laag???

Anoniem
Marcel de Reus
10 antwoorden
 • PC 2002:
  CPU: 3392
  Memory: 2612
  HHD (vertekend aangezien hij gepartitioneerd is): 587

  http://service.futuremark.com/compare?pcm=1103809

  Klopt dit, en zo niet, wat moet ik doen (heb geheugen al op CAS2 staan…)… Bios update eventueel een optie?

  Valt op:
  Raw Block Read - 384KB
  Raw Block Write - 384KB
  Raw Block Modify - 384KB
  Random Access - 6144 (384KB) items

  Verdacht laag in vergelijking met de andere scores???
 • heb verder geen verstand van pentiums maar staat je FSB wel goed, moet dat geen 133 zijn?
 • Nee, volgens mij is die wel okee, aangezien ik een P4 Wilamette heb, die werken op 4*100 MHZ… Het is trouwens wel een socket 478…
 • Ik heb jouw waardes vergeleken met mijn XP1600 met 256MB SDRam systeem. Ik denk dat het wel meevalt. Bedenk dat er een nogal groot geheugen blok verplaatst wordt. Om dat snel te doen, is de gewone PC CPU niet zo geschikt. Bij kleinere blokken is de snelheid een stuk hoger. Dan kan de CPU caching ook nog een beetje helpen. Grotere computer systemen werken op dat punt anders en zijn daarom vaak vele malen sneller. De harde schijf benchmark is wel vrij laag. Betreft het een 5400 rpm schijf?
 • Kan wel, weet het eigenlijk niet… Maar aangezien hij opgesplitst is in verschillende delen, is-ie langzamer…
 • Info Hardeschijf: The DiamondMax D540X drive uses advanced electronics and design innovations to achieve solid reliability and quiet operation at very competitive prices. With capacities up to 80 gigabytes, the D540X includes an Ultra ATA/100 interface for optimum data transfer performance. As a result, the D540X is the premier choice for desktop and consumer storage.
 • [quote:3903187dfc="Hu'uruun"]Kan wel, weet het eigenlijk niet… Maar aangezien hij opgesplitst is in verschillende delen, is-ie langzamer…[/quote:3903187dfc] Je bedoelt partities op de harde schijf? Ik denk dat niks uitmaakt. Ik denks zelfs dat het niet klopt. De harde schijf is niet op elke plek (spoor) even snel. Een partitie die meer aan de buitenzijde ligt is langzamer dan eentje die aan de binnenkant ligt. Als je 1 partitie hebt, dan heb je te maken met het gemiddelde. Met meer partities zal er toch één partitie sneller uit de bus komen. Volgens mij heb ik ook zo'n Maxtor harde schijf maar dan in een socket 7 systeem. Doet het tot nog toe prima en voor die computer voldoende snel. Die draait dus ook gewoon WInXP met 192 MB SDRam.

  En wat betreft die caching, het is niet voor niks dat CPU's nu 512 kB cache krijgen (Athlon) of hebben (P4). Echter, hoe groot de caching ook is, er is altijd een grens dat de prestaties naar beneden duiken. De één zal die grens door zijn/haar toepassingen eerder bereiken dan de ander.
 • Toch denk dat het uitmaakt, want toen ik de partities eens samenvoegde en Sandra draaide haalde ik het dubbel van wat ik eerst had?…
 • [quote:20e35d690b="Hu'uruun"]Toch denk dat het uitmaakt, want toen ik de partities eens samenvoegde en Sandra draaide haalde ik het dubbel van wat ik eerst had?…[/quote:20e35d690b] Er zijn momenten dat ik bepaalde test programma's niet vertrouw. Ik zou ook nagaan wat andere testprogramma's vinden. Maarre, ik heb de Maxtor nooit ingesteld met 1 partitie, en dat ga ik ook niet uitproberen. Dus kan ik er ook niet meer over zeggen.
 • O well, in ieder geval bedankt voor de reacties!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.