Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Boot disk failure etc etc

Marcel de Reus
9 antwoorden
  • Ik heb verschillende problemen met mijn comp.

    Soms begint ie tijdens opstarten te tetteren, dat hij de harddisk niet kan vinden. (Dan staat deze ook niet tussen de IDE-devices list.

    Ook heb ik last dat mijn internetconnectie wegvalt (de eerste keer blijft hij 0,5 minuut hangen, even later hoor ik klik uit mn kast en is mijn verbinding verbroken.

    Soortgelijk verhaal als ik ipv mn voodoo4 een geforce4MX inplaatst (scherm bevriest naar een tijdje (zit allang in windows) en dan gaat ie weer verder, enkele minuten later heb een een "freeze" (beeld staat stil & geluid gaat gewoon verder))

    Mijn specs:

    Windows ME
    MSI K7T-pro (MS-6330) motherboard
    384 mb sd-ram
    250W voeding

    Alvast TnX voor help
  • 1) probeer in je BIOS iets te vinden wat lijkt op "init delay" of zoiets dergelijks wat een kleine vertraging van het opstarten regelt. Dan heeft je HD wat meer tijd om op te komen.
    Hij kan ook op het punt van overlijden staan…

    2) vermoedelijk staat je internet verbinding ingesteld op automatisch na x tijd de verbinding verbreken. Kwestie van het juiste vinkje weghalen dus.

    3) Wat voor (Geforce) driver gebruik je?

    Bart
  • \\bvk

    punt 1 is nix nis mee…. (zal k ff checken)

    punt 2:
    Nee dit is niet het geval. Ik heb vooral last van het flipperdeflip fenomeen als ik zeer actief aant surfen\dlen ben.

    punt3:
    Ik heb 3 geforce drivers geprobeert: de meegeleverde, diegene die op de ut2003 cd staan en de 40.72 versie.

    Ik zat zelf te denken aan een software probleem, en anders aan mijn voeding en/of moederboard
    Geheugen = uitgesloten, omdat ik heb gechecked dat beide bankjes sd100 het deden (apart en gezamelijk)
  • Voor de meeste moderne harde schijven kan je in het BIOS vaak een HD bewakings tooltje inschakelen S.M.A.R.T geheten. Dan weet je gauw of het aan je harde schijf ligt.

    Wat voor internet verbinding heb je dan? Hoort wellicht meer in het Internet forum thuis, is vaak geen hardware probleem.

    Kan je voeding zijn ja, een GF4 MX trekt vermoedelijk meer stroom dan een Voodoo 4.

    Bart
  • Voor internet gebruik ik een normaal 56k modempje….
    Aan instellingen van de iexplorer kan het niet liggen, deze heb ik al vaak aangepast, zonder merkbaar resultaat.
    Aan de provider ligt het ook niet, omdat ik al enkele verschillende geprobeerd heb.
    Misschien draait het wel weer kosjer als ik de comp formatteer en/of knoppix run….
    In dat geval hoor je nog van me.

    Alvast hartelijk bedankt voor je advies bvd.

    Nu ik mn bios heb aangepast, heb ik in elk geval dat hdd probleem niet meer.
  • Is die modem onboard? Zit namelijk een beetje aan een flippend mobo te denken. Probeer idd Knopix eens, Linux is erg goed ;)
  • Als je opnieuw formatteert, neem dan wel een ander besturingsysteem ja, ME is echt niet betrouwbaar.
    Ondersteund Knoppix ook Win modems dan, want die heb je vast erin zitten?

    Bart
  • [quote:d7b022f1a1="bvk"]Als je opnieuw formatteert, neem dan wel een ander besturingsysteem ja, ME is echt niet betrouwbaar.
    Ondersteund Knoppix ook Win modems dan, want die heb je vast erin zitten?

    Bart[/quote:d7b022f1a1]

    nope geen win modems, dat zijn namelijk maar halve modems.
  • nee, geen ob-shit. Heb gewoon een dynalink pci kaartje in mn comp zitten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.