Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Standby werkt niet.... Probleem van MB, RAID of S-ata ?

8 antwoorden
  • Ik heb sindskort 2x 120 GB s-ata seagate barracuda schijven geinstalleerd en ben er achter gekomen dat standby dus niet meer werkt. Het probleem is dat ik dus wel weer terug in windows kom alleen zijn de harddisken niet aangezet waardoor het systeem crasht. Wanneer ik dan reset in druk kan ik ook niet meer opstarten... De promise controller (onboard) kan dan geen harddisken meer vinden. (ik moet dan eerst het hele systeem uitzetten voor dat ik kan opstarten) Is dit een bekent probleem van s-ata ? Want ik had hier geen last van met mijn oude p-ata harddisk Of is dit probleem met RAID ? Mijn systeem is een: Intel Pentium 4 3 GHz HT aan Asus P4PE met Onboard s-ata RAID controller Geforce 4 ti4600 512 MB Ram Soundblaster Audigy 2 2 x 120 GB Seagate Barracuda V s-ata (stripe 64 KB) Bios: 1003b6 Iemand enig idee ?
  • Is dit echte s-ata of is die RAID config met een convertertje opgezet??
  • Echte s-ata.... Het zijn Seagate Barracuda V schijven met 8 MB Cache
  • Kijk eff of al je connectors goed vast zitte en probeer windows eens opnieuw te installeren. Als XP niet werkt probeer et dan eens met Win2k.
  • Connectors is het niet.... Want dan zou ik ook op andere momenten harddisk uitvallen hebben.... Windows opnieuw installeren ? Dit is een schone installatie dus.... Lijkt me niet dat het veel uit maakt.... 2000 ?? Ja kan wel maar dan werkt mijn hypertreading dus niet lekker...
  • Kijk ook eens je BIOS na, en dan vooral bij de power management instellingen. Anders laat je je HDD's toch gwoon draaien, zet je monitor uit, dat scheelt ook al een hoop stroom. (of zet je pc gwoon helemaal uit)
  • Ja klopt maar de standby optie die ik gebruik (stream to ram) dan staat er alleen stroom op het geheugen dus geen geluid, bijna geen verbruik.... Maar ik heb het opgelost.... :D Ik heb op internet gezocht naar de Promise Fasttrack 376 driver en kwam op 1 vage duitse site die me dan weer doorlinkte naar asus Vreemd dacht ik want ik kon het eerst niet vinden op de Asus site. Bleek het de drivers te zijn van een totaal ander moederbord (Asus P48X).... Maar goed toch eff geprobeerd en het werkt nu perfect.... Vreemd want als ik onder mijn moederbord kijk dan staat daar nog steeds de driver van 4 maanden terug. Heb ik nu al een verouderd model ?!?!?!?! :-?
  • Je hevt in de computer wereld vaak na een week al weer "verouderde componenten", zo is het nu helemaal.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.