Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

vastlopen PC

None
11 antwoorden
 • Mijn PC (pentium 3 600) loopt regelmatig vast. Dit gebeurt zonder enkele aanleiding. De temperatuur en voltages zijn in orde. Net een Gforce 3 erin gezet werkt perfekt maar lost het probleem niet op. Hij loopt tijdens de raarste handelingen vast. Van printjobs tot typwerk in word of tijdens het surfen wanneer een flash site geopend wordt. Tot het eenvoudig aan laten staan van de PC. Ook heb ik een memtest gedaan maar geen fouten gevonden. Kan iemand mij helpen. Dit is een heel vervelend probleem!!!!

  Doet dit bij WinXP en Win98
  320 MB intern
  HD 40 5400, HD 80 5400
  soundblaster
  gforce 3
 • [quote:00d20c4fe0="mjuffer"]Mijn PC (pentium 3 600) loopt regelmatig vast. Dit gebeurt zonder enkele aanleiding. De temperatuur en voltages zijn in orde. Net een Gforce 3 erin gezet werkt perfekt maar lost het probleem niet op. Hij loopt tijdens de raarste handelingen vast. Van printjobs tot typwerk in word of tijdens het surfen wanneer een flash site geopend wordt. Tot het eenvoudig aan laten staan van de PC. Ook heb ik een memtest gedaan maar geen fouten gevonden. Kan iemand mij helpen. Dit is een heel vervelend probleem!!!!

  Doet dit bij WinXP en Win98
  320 MB intern
  HD 40 5400, HD 80 5400
  soundblaster
  gforce 3[/quote:00d20c4fe0]


  Heb je al op virussen gescanned
 • Ja ik heb Norton 2003 en bij een volledige scan geeft hij niets aan. Of hij de BIOS scant weet ik eigenlijk niet. Is er nog een andere manier om de BIOS te scannen.
 • [quote:486c559a7b="mjuffer"]Ja ik heb Norton 2003 en bij een volledige scan geeft hij niets aan. Of hij de BIOS scant weet ik eigenlijk niet. Is er nog een andere manier om de BIOS te scannen.[/quote:486c559a7b]

  En heb je ook uitgebreide Scandisc gedaan?
  en hoe check je je voltages ? uit windows of vanuit de bios?

  Groeten Taco
 • Hwmonitor heb ik gebruikt om de temp en volts te testen en op internet naar de waarden gezocht. Scandisk geeft geen problemen, als hij niet vast loopt want dat gebeurt ook wel eens.
 • [quote:416fb1f247="mjuffer"]Hwmonitor heb ik gebruikt om de temp en volts te testen en op internet naar de waarden gezocht. Scandisk geeft geen problemen, als hij niet vast loopt want dat gebeurt ook wel eens.[/quote:416fb1f247]

  Ik las t eerst ook uit vanuit de bios.
  en in windows gaf ie bij mij aan dan de 12 volt en 5 volt af en toe weg viel!
  mijn voeding was aan de brakke kant.

  en volgens mij is de enige manier om van een bios virus af te komen om m opnieuw te flashen.
 • hoe doe je dat dat flashen?? De spanning valt volgens mij bij mij niet weg. Waar kan je dat in windows zien?
 • je zegt dat je net een andere videokaart gestoken hebt, wel ik denk dat je eerst daar eens moet gaan zoeken, herinstalleer de drivers voor die videokaart of probeer eens een andere versie (een oudere) van die drivers voor de videokaart, ik vermoed dat je ergens een conflict hebt.
  Kijk eens in je apparaatbeheer , bij je beeldschermadapter of er daar geen problemen vermeld staan.
 • Nee ik heb dat probleem al van voor de nieuwe kaart. En ik heb de PC al enkele malen opnieuw geformateerd en geinstalleerd.
 • [quote:f57e312db5="mjuffer"]Nee ik heb dat probleem al van voor de nieuwe kaart. En ik heb de PC al enkele malen opnieuw geformateerd en geinstalleerd.[/quote:f57e312db5]

  check de website van de fabrikant van je moederbord,
  en zoek het typenummer van je pcb
  en download de nieuwe bios en zet m op een opstart 1,44 floppy
  en boot er mee op
 • # Ik zou zeker niet gelijk gaan flashen, want een BIOS virus komt niet veel voor en het is absoluut niet logisch dat dat het probleem is.

  # Meet je temps en voltages even met CPUCool (www.podien.de), het liefst onder 100% belasting met CPUburn en post ze hier.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.