Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

helpen jullie me even aub (aankoop nieuwe PC)

44 antwoorden
 • Mijn persoonlijke aanbeveling: Epox 8RDA+ of Asus A7N8X Deluxe AMD Athlon XP 2400+ Hercules Radeon 9500 2x 256mb Corsair PC3200 TwinX Western Digital Caviar 80GB (ik neem aan dat het 60 of meer moest zijn?) DVDwriters zijn nog niet erg aantrekkelijk, dus Lite-On 52x24x52 Lite-On 16x48 DVD Er zit soundstorm op beide borden, dat is goede kwaliteit 5.1 sound. Ligt aan de specs van het scherm. Chieftec DX-01-WD of bigtower DA-01-WD
 • Dank je wel Marcel, ik heb nog enkele vraagjes; (ik bedoelde idd 60 GB of meer). Is het juist dat een AMD processor, mobo, ventilator combinatie meer lawaai maakt dan een p4 configuratie? waarom is intel duurder? Hercules Radeon 9500, klaar voor directx 9? en waarom 2x256 voor RAM en niet 1 x 512? dank bij voorbaat. mocht er nog iemand een configuratie willen voorstellen, WELKOM!
 • Het verschl tussen een AMD en een Intel is dat er bij Intel standaard een 80x80mm koeler bij gedaan wordt en AMD maar een 60x60mm ;) Bij de aankoop raad ik je dan ook aan een apparte koeler te kopen, dus geen 'boxed version'. Een Radeon 9500 is idd dx9 proof :) Die 2x256 MB RAM ivm dualDDR, dan krijg je 2x zoveel geheugenbandbreedte. Gr, RuuD
 • Lite-on? neeeeee. eerder: pioneer 16x40x DVD MSI 48x16x48x cd-rw voor de rest ziet het er goed uit. en beeldscherm weet ik niet. Ik ben zelf voor samsung, maar dat is een persoonlijke voorkeur
 • [quote:39c92e241b="gewoon iemand van 15"]Lite-on? neeeeee. eerder: pioneer 16x40x DVD MSI 48x16x48x cd-rw voor de rest ziet het er goed uit. en beeldscherm weet ik niet. Ik ben zelf voor samsung, maar dat is een persoonlijke voorkeur[/quote:39c92e241b] Lite-On maakt harstikke goede producten voor een dito prijs, dat geld dat je voor die Pioneer en MSI drives neerlegd kunnen je beter besteden aan een goede CPU of VGA koeler
 • [quote:7ccce497b6="gewoon iemand van 15"] maar dat is een persoonlijke voorkeur[/quote:7ccce497b6] dat Lite-on niet dan? Er zijn hier te veel tevreden mensen over lite-on. (ik ben ook tevreden met mijn lite-on brander)
 • sorry, slechte ervaringen mee :roll:
 • Ik gebruik al 3 jaar Lite-On branders, en ik heb er geen spijt van gehad :) . Goede snelheden en niet al te duur. maar het kan natuurlijk zijn dat het bij jou wel mis is gegaan. ff weer ontopic: Ik zou voor het systeem van Marcel gaan alleen wel met het Epox bordje (goeie ervaringen mee).
 • [quote:e330fd53c8="ChrisTuner"] ff weer ontopic: Ik zou voor het systeem van Marcel gaan alleen wel met het Epox bordje (goeie ervaringen mee).[/quote:e330fd53c8] ja en ik met asus. zijn allemaal ervaringen, wordt lekker duidelijk zo
 • Klopt het word er allemaal niet duidelijker op, maar uiteindelijk draaid het hele forum om ervaringen. Het zijn allebei gewoon hele goeie planken :)
 • en technisch zijn ze ook evengoed?
 • De specs van de Epox http://www.epox.com/html/motherboard.asp?product=EP-8RDAplus&lang=1 De specs van de Asus http://usa.asus.com/mb/socketa/a7n8x/overview.htm Er zit bijna geen verschil in, behalve dat er op de Asus S-ATA zit maar dat gebruik je toch niet als je de HD van Marcel (Western Digital 80 Gb) koopt.
 • Ik ben ook een tevreden 'tweaker' met een LiteOn :)
 • Maar een Epox heeft net iets meer performence en is makkelijker te overclocken, voor mensen die dat willen. En de Epox is iets goedkoper :)
 • heb ik het nou verkeerd? ik dacht altijd dat asus bekend stond voor hun goede overklok mogelijkheden :-? ?
 • [quote:20ea007784="ChrisTuner"]Maar een Epox heeft net iets meer performence en is makkelijker te overclocken, voor mensen die dat willen. En de Epox is iets goedkoper :)[/quote:20ea007784] je bent heel erg onduidelijk, want in het forum: moederborden, processors, overklokken en koeling/koop probleem. hebben ze het ook over de asus A7N8X, maar daar gaat het dan over raid-moederborden. en daar zeg je het volgende: Ik zou voor de Asus gaan, hebben vaak iets meer performence en zijn makkelijker te overclocken. Ik heb zelf niet zo'n goede ervaring met MSI (in combinatie met overklocken, voor de rest een prima merk) hoe zit dat nou?????????
 • # Wat een discussie :) Hier dan ff een hopelijk iets duidelijker overzicht. # Asus moederborden overklokken belabberd, de preformence van moederborden met dezelfde chipset is vrijwel gelijk. Een eventueel miniem verschil is niet merkbaar in real life. # Ik geef persoonlijk voorkeur aan Epox, deze zijn idd beter te OC'en en zijn bovendien goedkoper. # Lite-On maakt burners en players die gewoon "voldoende" zijn. Ze gaan minder lang mee dan bijvoorbeeld Plextors, Teac's ed, maar tegen de tijd dat ze kapot gaan zijn ze toch al verouderd. Het zijn gewoon prima dingen en ik gebruik zelf ook altijd Lite-On. (ze gaan over het algemeen een jaar of 3 mee)
 • Ja ChrisTuner, welke vind je nou beter? de Asus of de Epox. En zet ook ff erbij waarom. Zo heeft die SvenG er niks aan.
 • [quote:be50ac6a8a="The Avenger"]Ja ChrisTuner, welke vind je nou beter? de Asus of de Epox. En zet ook ff erbij waarom. Zo heeft die SvenG er niks aan.[/quote:be50ac6a8a] Hij is erg duidelijk hoor, in dat topic gaat hte namelijk over een MSI tov Asus en hier om een Epiox tov Asus, wat hij zegt is heel duidelijk en klopt prima.
 • Hallo, ik ben op zoek naar een nieuwe PC ik ben student, gebruik computer voor internet (telenet), adobe illustrator, Quark Xpress, Photoshop, multimedia, muziek, games,... Kan er iemand enkele aanbevelingen doen, of zeggen wat ik zeker niet moet kopen? ik heb een budget van +/- 1500 euro ik had gedacht aan: +/-2400 MHz 512 ram 6.0 of + GB HD videokaart 128 ram dvd-schrijver (als die reeds op punt staan) cd-rom lezer/schrijver goede geluidkaart, niet te duur ik zag een nieuw (zwart) 19" compaq scherm voor 300 euro, goed? alvast bedankt!! :wink:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.